Şimdi Ara

Pergule yapacağım fikir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
11.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 metreye 4 metre olan terasıma kendim pergule yapmayı düşünüyorum. Bu konuda fikri olan varmı? Nasıl kereste lazım. Örnek bir resim buldum bunun aynısını yapacağım... benim sormak istediklerim, kısa kenara dikine tahtalar çakacağım. (adını bilmediğim için tahta diyorum kalın kereste gibi birşey parlak)
    Üzerine lambri çakacağım.( yatay olarak) . Kaç destek koymam lazım. teşekkürler

Pergule yapacağım fikir?

• Bu lambrinin üzerine Şıngıl mı konuyor. yoksa Mebran mı? Yoksa her ikisine de koymak mı gerekiyor...
  • Direk olara 10x10 ebatında koymalısınız 2-3 metre arayla direkleri dikmelisiniz. çatı bağlantıları 5x10 cm ebatında olmalı. önemli olan çatıyı duvara sabitlemek eğer sağlam bağlantı olmazsa çatı çökebilir bunun için resimde görüldüğü gibi duvara kayıtı sabitlemelisiniz. Sabitleme işini duvara dübel atıp vidalarayak yapabilirsiniz veya demirciye profil kaynattırabilirsiniz. lambilirileri alttan veya üstten çakabilirsiniz pek fark etmez ama alttan çakarsanız üstü kaplamak için osb kullanmanız gerekecek biraz daha masraflı ve işçilikli olur. Çatının üstünü isterseniz ziftli kağıtla isterseniz zift ile kaplayın yine işçilik olarak fark edecektir ama kaplamalısınız ağaca su geçmemesi lazım üstün e şıngıl çakarsınız o da yapışır zamanla zaten. Ağaç olarak çam kullanın fiyat olarak en uygunu çamdır yoksa daha farklı ağaçlar kullanabilirsiniz en son yat verniği sürebilirsiniz biraz daha iyi görünmesini istiyorsanız bütçeye göre dış cephe için ahşap boyası ile boyaya bilir sonra vernikliyebilirsiniz. Tecrübe olarak pek pergüle yapmadım ama ahşapcıyım başka sorularınız olursa bilgim kadarı ile cevaplayabilirim

• Allah razı olsun senden. verdiğin bilgiler çok faydalı oldu. Bir kaç şey daha sormak istiyorum sonra teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşım bende uzun süreli pergülecilerle görüşmelerim sonucu fiyatlarını yüksek bulmamdan dolayı kendim yapmaya karar verdim ve yaptımda akşama resimlerini çekip koyayım istersen.

Öncelikle lambri allta mı olsun üstte mi ona göre kararını verip başlamalısın .resiminde lambri allta destekler üstte.

Ben ise eski görünümlü (Bence daha güzel) olacağından lambrileri üstte destekleri ise allta bıraktım
  • Sor hocam msn'e girmeyi unutuyorum genelde buradan veya pm ile sorabilirsin
  • Ok. Teşekkürler. Ama Lamine ahşap teminide problem çıktı . Kılıç şeklinde ahşapı 6 x 12 4,5 metrelik ahşap lazım. bulamadım 6 metrelik var oda çok zayii olacak. Şimdilik onu bulmaya çalışıyorum.

Şunu sorabilirm ama, pergulenin eni 5,3 metre olacak. Lambirileri en az zayi ile nasıl döşer,m onu düşünüyorum. Lambri ölçüler ağırlıklı olarak 3 metre birde 2 metrelik var . Sanırım hepsini 3 metrelik alıp fazlalıklarını keseceğim. Bunun başka bir yolu varmı. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fagala -- 2 Temmuz 2010; 1:56:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 metrelikleri uygun bir biçimde kesip kafadan ekleyerek çakabilirsin ekleri şaşırtarak desteklere gelecek şekilde çakarsan sorun olmaz. Yanlız kesme işi için başkesme makinasına ihtiyacınız olacak.
  • Bak şimdi lambri leri kesmek için de makina mı lazım bilmiyordum. Ben normal bir testere veya degobaj ile keserim diye düşünüyordum...
  • El ilede kesebilirsininz ama hem yazvaş ve yorucu olur hemde ek yerlerinde biraz açık yapabilir.
  • Malzemeleri temin ettim. Direk olarak demir profil kullandım.
    Sıra çakmasına geldi. Ahşapların üzerin (6 * 12)pinotex sürmek gerekiyormuş yarın onu halledeceğim inşallah.
    Birde eksik olarak üzerine koyacağım mebran kaldı. Üzerine Tek Kendinden yapışkanlı arduazlı mebran bulmam gerekiyor. Onu bulamadım...
  • Pergole yi çaktım bitti. Fotlarınıda çektim . İnş. buraya da ekleeyceğim. Gerçekten kolay ve zevkli bir iş. Sadece malzeme temini zor. 25 m2 yeri kapattık. toplam maliyet 1500 tl olmadı sayılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fagala -- 15 Ağustos 2010; 4:01:15 >
  • Eline sağlık hocam güle güle kullan, resimleri bekliyoruz
  • Resimler tam cekmemisim ama sonra bir daha ekleyecegim...

Pergule yapacağım fikir?

Pergule yapacağım fikir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fagala -- 3 Ağustos 2010; 3:53:15 >
  • Eline sağlık hocam bi gazla 1 ay kendimizi banladık foruma giremedim:) Budaksız malzeme kullandığınız iyi olmuş akıntı düşme gibi derdiniz olmaz. Tekrar güle güle kullanın.
  • Hey gidi gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.