Şimdi Ara

pentium d den core 2 ye geçmeye değermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=890239,867291&familyID=1&culture=en-US

eski ve yeni alacağım işlemciler karşılaştırmalı olarak burda. tabi performans farkı ne olur bilmiyorum.

anakartım her ikisinide destekliyor. fakat karşılaştırmaya baktığım kadarıyla öyle aham şaham bi fark göremedim. oyun ve internet için ne farkeder bu işlemciler arasında ?

• ikisi arasında cok fark vardır...internet müzik v.s gibi uygulamalarda bu farkı göremessin ama yeni oyunlarda coklu işlemlerde bu fark bariz ortaya cıkarr
  • oynadığım bi oyun var oda c&c 3 ile red alert 3 falan. crysis ede bi bakmak istiyorum.

sonuç olarak yüksek bir ekran kartı alıcam kesin. 4850 filan bile olabilir.
  • geçmeye değer kesinlikle,e4600 yerine e7200 öneririm(e7200 ü anakartın destekliyorsa)
  • desteklemiyor malesef.

anakart cpu listesi burada.
    http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2324

anakartıda değişsemmi acaba ? hem 45 nm daha az ısınıyor heralde. sessiz bir pc istiyorum sanırım değişsem iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 14 Ağustos 2008; 15:37:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihfx

desteklemiyor malesef.

anakart cpu listesi burada.
    http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2324

anakartıda değişsemmi acaba ? hem 45 nm daha az ısınıyor heralde. sessiz bir pc istiyorum sanırım değişsem iyi.

para sorunu yoksa değiştir
  • kesinlikle değer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O Kadar Çok Fark Varki Arada.
  • en iyi oc ve fiyat performanslı cpu ile anakart tavsiyesinde bulunabilirmisiniz ?
  • E7200 ve asus p5k-se veya gigabyte p35 ds3l veya başka modelleri olabilir. Fazla paran varsa x38 bi anakartta alabilirsin. Ben p31 s3g aldım memnunum hiç bi sorunum yok fiyatıda çok uygun oc yapmayada elverişli o işlemciyi de destekliyor şimdi baktım sitesinden 45 nm cpu desteği var. hem ucuz olur hemde iyi oc olacak bi ikili
  • ben raidde yapmak istiyorum nasıl olacak ? bu anakartlarda raid yok heralde.
  • Kesinlikle değer
  • asus p5q pro ile e8400/e7200 öneririm(gigabyte p35/p45 ds3r de olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 14 Ağustos 2008; 17:20:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihfx

ben raidde yapmak istiyorum nasıl olacak ? bu anakartlarda raid yok heralde.

Raid işini bilmem hiç yapmadımda. gigabyte p35 ds3-r anakartı raidi destekliyor. Güzel bi anakart oc'ta yapabilirsin.
  • tabiki deger dostum coro 2 daha bı baska yuksek performans verır cunku daha gelısmıs tır sordugun soruyaa bak
  • bende pentium d 930 var. (3 ghz) abimde ise core 2 duo e4300 var (1.8 ghz). masaüstü ve internet kullanımında arada performans farkı yok gibi. fraps ile açıp test yapmadım gerçi ama oyunlarda da çok fazla performans farkı yok gibi geldi bana. (her iki işlemci de default hızlarında) fakat onun işlemcisi daha stabil çalışıyor gibi. özellikle yük altında daha iyi belli oluyor bu. donma, kilitlenme gibi problemler daha az yaşanıyor. programlar daha çabuk yanıt veriyor.
    ayrıca abimdeki core 2 duo e4300 çok az ısınıyor. boşta 25 - 30 derece, yük altında ise 40 derece civarı. (tabi speedstep özelliğinin de etkisi var bunda) benim pentium d ise boşta 45 - 50 derece civarı. daha az ısınması, fanın daha yavaş dönmesine, dolayısıyla daha az fan gürültüsüne sebep oluyor. benimkisi ise uçak motoru gibi. ayrıca müthiş overclock kapasitesi var. e4300'ü 2.6 ghz'de problemsiz çalıştırabildim. benimkisini ise 3.4'den yukarı çıkarttığımda mavi ekran problemleriyle karşılaşıyorum.
    sonuç olarak, arada hissedilir bir performans farkı yok. (default hızlarında), ama sırf daha az ısınması, sessizliği, speedstep özelliği, stabilliği için pentium d'den core2duo e4xxx serisi bir işlemciye geçilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 15 Ağustos 2008; 2:34:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: daemonica

bende pentium d 930 var. (3 ghz) abimde ise core 2 duo e4300 var (1.8 ghz). masaüstü ve internet kullanımında arada performans farkı yok gibi. fraps ile açıp test yapmadım gerçi ama oyunlarda da çok fazla performans farkı yok gibi geldi bana. (her iki işlemci de default hızlarında) fakat onun işlemcisi daha stabil çalışıyor gibi. özellikle yük altında daha iyi belli oluyor bu. donma, kilitlenme gibi problemler daha az yaşanıyor. programlar daha çabuk yanıt veriyor.
    ayrıca abimdeki core 2 duo e4300 çok az ısınıyor. boşta 25 - 30 derece, yük altında ise 40 derece civarı. (tabi speedstep özelliğinin de etkisi var bunda) benim pentium d ise boşta 45 - 50 derece civarı. daha az ısınması, fanın daha yavaş dönmesine, dolayısıyla daha az fan gürültüsüne sebep oluyor. benimkisi ise uçak motoru gibi. ayrıca müthiş overclock kapasitesi var. e4300'ü 2.6 ghz'de problemsiz çalıştırabildim. benimkisini ise 3.4'den yukarı çıkarttığımda mavi ekran problemleriyle karşılaşıyorum.
    sonuç olarak, arada hissedilir bir performans farkı yok. (default hızlarında), ama sırf daha az ısınması, sessizliği, speedstep özelliği, stabilliği için pentium d'den core2duo e4xxx serisi bir işlemciye geçilir bence.

e4300 alıpta default kullanan yoktur. Bende bi ara d925 vardı ordan biliyorum o işlemcileri. eğer işlecini değişirsen pc'nin bayağı rahatladığını hissedebilirsin. Bende şu an e4400 var, hiç voltajsız 2.0 ghz'den 2.7 ghz'e getirdim. E4300 daha iyi oc olur. hiç olmassa bi e7200 alırsın rahat 3.5 ghz de kullanırsın. Aradaki farka mutlaka değer. pentium d serisi çok ısınıyor çok tıkanıyor ve çok güç harcıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.