Şimdi Ara

Penello: “Donanımlara bakarak konsolları kıyaslamak anlamsız!”

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xbox One, PS4 kıyaslamasına farklı bir bakış açısı.
    Xbox Ürün Planlama Başkanı Albert Penello, konsollar arası donanım kıyaslamanın, anlamsız olduğunu düşünüyor.

OXM ile konuşan Penello, sadece donanıma bakarak, konsol alan oyuncuların çok az olduğunu, dolayısıyla, Xbox One ve PS4 kıyaslamanın anlamı olmadığını söyledi.

“Sorun, Sony’nin çıkıp, donanımıyla ilgili bir kaç rakam söylemesinden kaynaklanıyor. Çünkü, artık 1990′da değiliz, artık o 16 bit – 32 bit savaşı yok. Aslında onlar, satışa hazır olan parçalarıyla nasıl övündüklerini belirtmek için çıkıp konuştular. Bizim ekibimiz, her bileşeni, kutunun içinde gibi düşündü ve maksimum performans için çalıştılar. Bana göre, bu tartışılacak bir konu bile değil, bir anlamı yok.”

Penello: “Donanımlara bakarak konsolları kıyaslamak anlamsız!”

“Kutu, mükemmel olacak. Oyunlar, mükemmel olacak. Aynı anlamsız konuyu, günümüz nesli konsollarda da duymuştum, çünkü insanlar bilmediği konularda tartışıyorlar. Onlar, (silikon mühendisi) Nick Baker ya da (IEB donanım başkan yardımcısı) Todd Holmdahl değiller, ve ben de (PS4 dizayn başı) Mark Cerny değilim. Dolayısıyla neden tartışıyoruz?

Penello, oyuncuların, konsolları, teknik aksama değil, sadece oyunlara bakarak seçeceğini söyledi.

“Olay tamamen rakamlar. Sizce ben HDMI 1.3 veya HDMI 1.4 konusunda konuşmak istiyor muyum? Tabi ki hayır, pek de umurumda değil. Call of Duty’i gördünüz mü, gerçekten inanılmaz. Bildiğiniz gibi, mükemmel olacak. Yani, tekrar söylüyoruz, bu konu tartışılacak bir konu değil.”

Gördüğünüz üzere, aslında Penello, haksız sayılmaz. Çünkü, biz, oyuncular, genel olarak, teknik aksama değil, oyunların çalışma performansına bakıyoruz.

Kac aydir yaziyordum konulara,Bu Nesilde Kazanan oyuncular olmustur diye,Micrisoft ve Sony rekabeti tamamen fanatiklikten baska birsey degil diye,neyseki Albert Penello"un dedikleri dediklerimle tamamen örtüsüyor

• Nihayet benim uzun zamandır söylediğimi böyle bir merci de ifade etmiş. Helal olsun valla.

Bazılarının kafalarına dank eder bu konuşma umarım.
  • Ama konsollarının cloud computing ile 40 kat güçlü olacağını da söyleyen MS, hangisine inanalım bilemedim şimdi?
  • Konsol oyuncusunun donanıma bu kadar takması riyakarlıktır zaten.
  • Ciddi ciddi xboxcu arkadaslara soruyorum,
    Donanim anlaminda xbox one daha iyi olsaydi bu aciklama yine de gelir miydi ?

Bi arkadasta gerekli merciden de aciklwma geldi bende diyordum anlamsiz demiste gerekki merci ms midir.
    Yani epic dese, jonh carmack dese vs dese bir nebze anlarimda bunu soyleyen donanimda gucsuz taraf olan ms.
    Inansak mi ki kanka gif in tam yeri bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Konsol oyuncusunun donanıma bu kadar takması riyakarlıktır zaten.

Neye takacakti hocam konsol oyunculari,
    Grafige takmayalim da o zaman yeni nesile ne gerek var ki wii u alip mutlu olalim dogru mudur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Ciddi ciddi xboxcu arkadaslara soruyorum,

Bi arkadasta gerekli merciden de aciklwma geldi bende diyordum anlamsiz demiste gerekki merci ms midir.
    Yani epic dese, jonh carmack dese vs dese bir nebze anlarimda bunu soyleyen donanimda gucsuz taraf olan ms.

Ben yazdığınızdan bir şey anlamadım kusura bakmayın, Tükçem biraz zayıf ama yinede yazabilir konuşabiliyorum siz yinede biraz daha açık yazarsanız sevinirim saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

donanımları çok yakın hatta aynı bile denebilir.

xbox ın bir çok extra özelliği var xbox live & kinect sensör gibi.

yetkili merci değildir belki microsoft ancak playstation tarafından yapılmış çok daha seviyesiz açıklamalar vardı geçtiğimiz yıllarda :)

+ bu adamlar dünyanın en çok satılan oyun konsolunu üretmiş adamlar xbox360 bırakında biraz konuşsunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lastday4u

quote:

Ben yazdığınızdan bir şey anlamadım kusura bakmayın, Tükçem biraz zayıf ama yinede yazabilir konuşabiliyorum siz yinede biraz daha açık yazarsanız sevinirim saygılar..

• Bu gorusu bende hep soyluyorum..

Ornek Mac-PC karsilastirmasi.. Ayni donanimlara ragmen arada hiz farklari var!
    Ornek Browser karsilastirmasi.. Ayni sistemde calisan browserlar arasinda bile hiz farklari bulunmakta..

Demek her sey donanim degil. Buna katiliyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 1 Temmuz 2013; 23:10:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurQarizma

Bu gorusu bende hep soyluyorum..

Ornek Browser karsilastirmasi.. Ayni sistemde calisan browserlar arasinda bile hiz farklari bulunmakta..

güzel ve akıllı yorumlar geliyo ne hikmetse bu akşam.

zaten donanım olsaydı cell örnek işte.

bu akşam heralde bütün oturaklı adamlar birkaç kişi hariç toplanmış.
  • Donanımlara bakarak konsolları kıyaslamak anlamsız .Dogru demiş bencede çıksın bi bakalım karşılaştırma yaparız
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurQarizma

Bu gorusu bende hep soyluyorum..

Aynen hocam millet birbirini yiyor,firmalar milyarlari cebe indiriyor,Zaten bize okulda ögretilen de buydu iyi bir satis icin piyasa kizismasi her türlü rekabeti arttirir diye
  • quote:

Dinle o zaman arkadaşım

Samsung galaxy s3 donanım olarak iphone 4s in biliyorsunuz baya bir önündedir.

Peki acaba neden galaxy s3 de 4 tane uygulamayı aynı anda açtığınızda cihaz ağlamaya başlıyor da iphone 4s de 30 tane uygulamada bile cihaz tık demiyor bana bunu bir anlatın da dinleyeyim. Hadi bırakın hayvani oyun sistemi olan pc leri karşılaştırmayı, bana bu küçük cihazların arasındaki bu dağlar kadar farkın nedenini açıklayın.

Ayrıca xbox fanı olduğumu düşünüyorsan da yanılıyorsun. Aksine ps4 benim için daha önde. Şu an çıksalar önce ps4 alırım... 360 sayesinde microsoft a sempatim var evet. ama şu en son dayattıkları ve sonra vazgeçtikleri bir kaç aptalca kararı düşünmüş olmaları bile sempatimi antipatiye çevirdi.

• Muhakkak haklı olduğu yönler çok fazla...Ancak eldeki donanımın gücü de çok önemli...Burada aslında asıl mesele konsolların tam anlamıyla çalışma prensiplerinin oyun yapım şirketleri tarafından kısa sürede çözülmüş olmasıdır...Ki bu bize kısa sürede görsel olarak büyük bir show yaşatacaktır bundan eminim...Ama aslında burada ben Xbox One tarafsız olarak sadece bu konuda baktığımda daha avantajlı görüyorum...Sebebi de büyük bir yatırımla genişletilen Live sistemi sayesinde capcanlı bir yapıya sahip bir konsolun bizleri bekliyor olacağı...Aldığımız oyunla sadece single player mod bitirilip atılmadan, sürekli güncellenen bir yapıda olmasıyla çok daha uzun ömürlü bir oyun keyfi yaşanacaktır...Bence Microsoft'un bu nesilde sony karşısındaki en büyük silahları bunlar olacak...Yeni muazzam Live ve Cloud sistem...

• Lastday4u kullanıcısına yanıt
    sende olmasan Penello ,Don Mattrick gibi adamları aileden biri gibi göremeyecektik... iyiki varsın Lastday4u
    iyiki varsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Muhakkak haklı olduğu yönler çok fazla...Ancak eldeki donanımın gücü de çok önemli...Burada aslında asıl mesele konsolların tam anlamıyla çalışma prensiplerinin oyun yapım şirketleri tarafından kısa sürede çözülmüş olmasıdır...Ki bu bize kısa sürede görsel olarak büyük bir show yaşatacaktır bundan eminim...Ama aslında burada ben Xbox One tarafsız olarak sadece bu konuda baktığımda daha avantajlı görüyorum...Sebebi de büyük bir yatırımla genişletilen Live sistemi sayesinde capcanlı bir yapıya sahip bir konsolun bizleri bekliyor olacağı...Aldığımız oyunla sadece single player mod bitirilip atılmadan, sürekli güncellenen bir yapıda olmasıyla çok daha uzun ömürlü bir oyun keyfi yaşanacaktır...Bence Microsoft'un bu nesilde sony karşısındaki en büyük silahları bunlar olacak...Yeni muazzam Live ve Cloud sistem...

gamepad i unuttun hocam

• quote:

Sen admin değil miydin yahu? Ben mi yanlış hatırlıyorum.
  • admini madmini salla dostum fani işler onlar
    bilgi muhabbet daha önemli admin diye kimseyi abartma er diye kimseyi küçük görme
    konuya dönersem;
    oyun zenginliği bence sistemden daha önemli.
    one iyiymiş -kötüymüş ps4 wii u falan filan bunlar bana boş işler
    dünya değişmiş konsollar ucuzladı ve enteresan bir döneme giriyoruz.. ülkenin borcları bitmiş.. ve ülkemizde konsol oyuncuları en az 2 konsola yeni nesilde sahip olacak diye iddialı bir laf ediyorum...tvler ucuzluyor..full hd artık kolayca alınabilecek durumlara geldi... 4K çözünürlükteki televizyonlarada daha var..ee daha ne kaldı..
    oyun zenginliği..ve çeşitliliği...
    one olsun ps4 olsun on numara cihazlar bence..yıllarca hayalini kurduğumuz pek çok şeyi artık görüyor ve oynuyor olabileceğiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: freedanger

quote:

donanımları çok yakın hatta aynı bile denebilir.

xbox ın bir çok extra özelliği var xbox live & kinect sensör gibi.

yetkili merci değildir belki microsoft ancak playstation tarafından yapılmış çok daha seviyesiz açıklamalar vardı geçtiğimiz yıllarda :)

+ bu adamlar dünyanın en çok satılan oyun konsolunu üretmiş adamlar xbox360 bırakında biraz konuşsunlar.

yav he he

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.