Şimdi Ara

pencere tipi klima çok mu yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni taşındığımız evde arçelik e4300 ip model pencere tipi klima var diğer split klimalara göre çok yakar mı elektriği?yoksa az bi miktar fazla mı yakar??

• arkadaşım cihazın üzerinde bir etiket olacak onun üzerinde kaç btülük oldugu ve kaç kw oldugu yazar.
    split klimalarda ise 12000 btülük bir klima 1.1kw enerji tüketir.buna göre hesap yapman ve karşılaştırman
    gerekir.fakat bildigim kadarıyla pencere tiplerinin daha verimsiz oldugudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jantemirkan

arkadaşım cihazın üzerinde bir etiket olacak onun üzerinde kaç btülük oldugu ve kaç kw oldugu yazar.
    split klimalarda ise 12000 btülük bir klima 1.1kw enerji tüketir.buna göre hesap yapman ve karşılaştırman
    gerekir.fakat bildigim kadarıyla pencere tiplerinin daha verimsiz oldugudur.

baktım ama göremedim...benim istediğim şu...split klimaya göre ne kadar fazla yakar ortalama oran olarak..mesela 12000btu split 1.1 yakıyorsa 12000 pencere kaç kw yakar ortalama?
  • Pencere tipi klimaların verimsiz olmasına imkan yoktur. İç ünite ile dış üniteyi birbirine yakın tutmak mimaride her zaman avantaj sağlayacaktır.
    Jantermirkanın demek istediği "Enerji tasarrufu damgalı pencere tipi klimaların Türkiyeye nadir geldiği'dir" (Beko üretiyor gerçi lakin seçenek az.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierFire -- 2 Temmuz 2017; 20:58:34 >
  • keşke olsa da alsak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi çok mu yakıyor?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.