Şimdi Ara

Pena Tutuşu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben normalde klasik gitar çalıyorum. Ve şimdiye kadar hep elle çaldım, sadece bazı sololarda pena kullandım. Elektro gitar almayı düşünüyorum ama bundan önce pena tutuşunu öğrenmem gerekiyor. Klasikle deniyorum ama aynı tadı vermiyor sanki ses tellerden değil de penadan geliyor gibi... Ben penayı tutmayı beceremiyor da olabilirim. Rahat çalamıyorum zaten.

Bildiğiniz teknikler varsa nelerdir? Şu parmak şurda olacak, serçe parmağı içeri katla ya da dışta kalsın vb. gibi önerileriniz var mı?

// Artı olarak şu penanın inceliği/kalınlığı neyi etkiler, nerelerde ne kullanılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 22 Aralık 2009; 23:03:38 >

• Burda biraz anlatıyo

• Teşekkür, izliyorum.

// Sadece üzerinden geçmiş, iki parmakla tutulur vs. Ben diğer parmakların da nasıl duracağını, nasıl pena seçileceğini falan merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 23 Aralık 2009; 0:03:52 >
  • Diğer parmaklar açık dursun diyor. Yani penayı vururken elin tellere çarpmıcak şekilde tut parmaklarını katlama dışarı doğru açık olsun öyle diyor. Penanın boyutunu mu soruyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

Diğer parmaklar açık dursun diyor. Yani penayı vururken elin tellere çarpmıcak şekilde tut parmaklarını katlama dışarı doğru açık olsun öyle diyor. Penanın boyutunu mu soruyorsun?

Evet şu mm olayları varya incelik kalınlık. Elimde 2 tane pena var birini yamultabileceğim kadar ince 50mm galiba. Diğeri ondan daha kalın yamulmuyor. Sert olanı kullanınca tellerin sesi daha net oluyor ama sanki fazla sert gibi, ince ile de sanki sadece penadan ses geliyor.

// Tabi bunları klasik gitarda deniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 23 Aralık 2009; 0:28:34 >
  • En önemli teknik alternat picking zaten yani bir aşşağıdan bir yukarıdan vuruyorsun penayla videoları izleyerek öğrenmeye çalışma bence deneye deneye alışırsın nasıl rahat ediyorsan öyle kullan. penayı.
  • pena önemli değil kardeşim nasıl rahatsan öyle tut herkezin pena tutuşu farklı ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mk7 Süspansiyon sertliği
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın sorduğu soruyu bende merak ediyorum yani mesela Tellere sert penayla vurunca daha yüksek daha tiz sez çakıyo ama yumuşak penayla vurunca vurunca daha boğuk ses geliyor hangi penayı kullanayım?
  • quote:

Arkadaşın sorduğu soruyu bende merak ediyorum yani mesela Tellere sert penayla vurunca daha yüksek daha tiz sez çakıyo ama yumuşak penayla vurunca vurunca daha boğuk ses geliyor hangi penayı kullanayım?

Çalınan gitar türüne göre değişir.
    Klasikte biraz daha kalın kullanılır , inceler ise elektroda kullanılır genelde.
    Klasik gitarda;
    Kalın olan pena daha serttir ve senin tel vuruşunda tele biraz daha kuvvet uygulamanı sağlar ve daha fazla titreşmesini sağlar.
    İnce penada ise uyguladığın tele uyguladığın kuvvet daha azdır , tel fazla gerilirken pena da biraz esner ve bu yüzden tel fazla gerilmeden az titreşir.Yani diyelimki 0.01 cm'lik bir gerilme yaşıyan tel bıraktığın zaman bu civarda şöyle gider gelir ... 0.01 0 0.001 0 0.001 0 ... böyle böyle durana kadar titreştiği alan küçülür.Yani bu olay kalın pena da biraz daha fazla olur 0.1 cm...Yani sen 2 penada da aynı gücü uygularsın fakat yumuşak pena esnediği için kalına göre etki tepkiden doğan gücü yakalıyamaz bu penacığımız.
    ____

Bu arada konuyu açan arkadaşım elektroya geç o zaman farkediceksin kalın penaya o kadar ihtiyacın olmadığını.Fakat penanın kalınlığı çaldığın müzik türüne göre de değişecektir.

Not : Verilen rakamlar atmasyon gibi birşeydir.
    Not2 : Yanılma payım var fakat söylediklerim böyle sanırım , bu konu üzerinde doktoram yok.

• Yanılmıyorsam hızlı çalmak için kalın pena kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Beatles

quote:

Arkadaşın sorduğu soruyu bende merak ediyorum yani mesela Tellere sert penayla vurunca daha yüksek daha tiz sez çakıyo ama yumuşak penayla vurunca vurunca daha boğuk ses geliyor hangi penayı kullanayım?

Çalınan gitar türüne göre değişir.
    Klasikte biraz daha kalın kullanılır , inceler ise elektroda kullanılır genelde.
    Klasik gitarda;
    Kalın olan pena daha serttir ve senin tel vuruşunda tele biraz daha kuvvet uygulamanı sağlar ve daha fazla titreşmesini sağlar.
    İnce penada ise uyguladığın tele uyguladığın kuvvet daha azdır , tel fazla gerilirken pena da biraz esner ve bu yüzden tel fazla gerilmeden az titreşir.Yani diyelimki 0.01 cm'lik bir gerilme yaşıyan tel bıraktığın zaman bu civarda şöyle gider gelir ... 0.01 0 0.001 0 0.001 0 ... böyle böyle durana kadar titreştiği alan küçülür.Yani bu olay kalın pena da biraz daha fazla olur 0.1 cm...Yani sen 2 penada da aynı gücü uygularsın fakat yumuşak pena esnediği için kalına göre etki tepkiden doğan gücü yakalıyamaz bu penacığımız.
    ____

Bu arada konuyu açan arkadaşım elektroya geç o zaman farkediceksin kalın penaya o kadar ihtiyacın olmadığını.Fakat penanın kalınlığı çaldığın müzik türüne göre de değişecektir.

Not : Verilen rakamlar atmasyon gibi birşeydir.
    Not2 : Yanılma payım var fakat söylediklerim böyle sanırım , bu konu üzerinde doktoram yok.

Şu an elektro kullanıyorum penam medium 70 mm kaç kullanmam gerek?

• @Cro-X
    Ben numaralarına bakarak pena kullanmam aslında.O yüzden de numara olarak bilgiye sahip değilim.Olaya sadece teknik olarak baktım.Fakat şu an baktım benim penaların numaralarına zamanında 0.69 kullanıyordum,şu an 0.69 ve 0.61 var.Elektroda kesinlikle 0.61i kullanıyorum.O çok daha rahat geliyor.Fakat sana hangisi daha rahat geliyorsa onu al.Eğer çok soft solo tarzda bişeyler çalıyorsan daha incelerini de kullanabilirsin

Penanın numarası tel numarana göre de değişmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 23 Aralık 2009; 21:29:38 >
  • Kişinin beğenisine kalmış bir durum kalınlık seçimi. Örneğin ben ince penaları kullanırken zorlanıyorum. 1.14'lük pena çok rahat geliyor.
  • Ben ufak penalarla çalamıyorum elimden kayıyor ve alternate picking i kalınla çok daha hızlı rahat yapıyorum sanırım orta boy yeterli benim için
  • quote:

Ben ufak penalarla çalamıyorum elimden kayıyor ve alternate picking i kalınla çok daha hızlı rahat yapıyorum sanırım orta boy yeterli benim için

Evet altarnate picking için kalın pena daha kullanışlı oluyor.
  • Zamanla tam eline oturuyor aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Beatles

quote:

Ben ufak penalarla çalamıyorum elimden kayıyor ve alternate picking i kalınla çok daha hızlı rahat yapıyorum sanırım orta boy yeterli benim için

Evet altarnate picking için kalın pena daha kullanışlı oluyor.

ince pena daha fazla yoruyor beni
  • Bu elektro gitar tırnak ile çalınamaz mı?
  • Elektro gitara klasik gitar muamelesi yapacaksan tırnaklarla da çalınır. Power chord falan çalamazsın ama tırnakla sonuçta, akustik gitara yönel sen en iyisi.
  • Dinlediğin müzik türü ile klasik gitarda çaldığın ayrı olunca sorun oluyor işte. Kursa falan gitmeye çalışıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 25 Aralık 2009; 19:12:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.