Şimdi Ara

Pena Tutuşu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 34

Bu elektro gitar tırnak ile çalınamaz mı?

elektro gitarı elle çalarsan fazla verim alamayabilirsin.
  • penayı sana nasıl rahat geliyorsa, nasıl daha iyi çalıyorsan öyle tut. kalınlık mevzusu ilginçtir. genelde ustalaştıkça daha ince pene kullanılır bu biraz elin hakimiyetinin armasıyla ilgili olmalı böylece daha hassas bir biçimde çalınıyor galiba ? şimdilik 1.00 in üzerinde bir pena kullanmanı öneririm. ben 1.14 mm dunlop kullanıyorum mesela üzerinde kaplumbağa resmi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34

Dinlediğin müzik türü ile çalmaya çalıştığın ayrı olunca sorun oluyor işte. Kursa falan gitmeye çalışıcam.

Dinlemediğin müziği niye çalmaya çalıştığını anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday
    Dinlemediğin müziği niye çalmaya çalıştığını anlayamadım.

Metal müzik dinliyorum; trash ağırlıklı olarak... Ve klasik gitarım var. Gerisini anlamışsındır. (:
  • Hayır, yine anlamadım. Dinlediğin müziği çalmak istemiyor musun sonuçta? Enstrümanım uygun değil, dinlediğim müziği çalamıyorum falan desen anlayacağım ama sen başka bir şey diyorsun. Klasik gitarda ne çalıyordun?
  • quote:

Hayır, yine anlamadım. Dinlediğin müziği çalmak istemiyor musun sonuçta? Enstrümanım uygun değil, dinlediğim müziği çalamıyorum falan desen anlayacağım ama sen başka bir şey diyorsun. Klasik gitarda ne çalıyordun?

Klasik gitarda metal müzik icra edemem yani diyorum. Akorlarına baktığım çoğu parçayı çalabilirim hemen işte, rock falan daha fazla.

Ve trash metal çalmak istiyorum. Bu yüzden elektro almayı düşünüyorum bu aralar elimde bir miktar para var. Almadan önce klasik gitarda penaya alıştırmaya çalıştım kendimi ama yapamıyorum yani. Elle çalınabilir mi, olmazsa penaya nasıl alışılır -sadece çalışarak mı yoksa taktiği falan var mı- diye konu açtık işte. :)

// O cümlede sorun olmuş herhalde, "çalmaya çalıştığın" derken klasik gitarda çaldığım parçalar demek istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 25 Aralık 2009; 19:12:21 >

• Şimdi elektro gitardaki teller klasik gitardaki gibi değil tabi belli bir direnci var, klasik gitarda kalın bir penayla çalmaya çalıştıysan tellerden alacağın tepki çok fazla olduğu için garip gelmiştir sana.
  • quote:

Şimdi elektro gitardaki teller klasik gitardaki gibi değil tabi belli bir direnci var, klasik gitarda kalın bir penayla çalmaya çalıştıysan tellerden alacağın tepki çok fazla olduğu için garip gelmiştir sana.

Evet, kalın pena ile ses fazla yüksek ve düz çıkıyor. İnce ile de sanki penadan ses çıkıyor "trak, trak" diye. Elektroda sorun olmaz herhalde, ses amfiden çıkacağı için...

// Ama tırnak ile çalmaya alıştığım için, pena biraz garip geldi. Bazı sololarda zorlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 25 Aralık 2009; 19:37:03 >
  • Tabiki amfiden duyacağın ses normalde tele vurduğundan çok farklı tonda (distortion) çıkacağı için öyle bir derdin olmaz. Çelik teller sol elinin parmaklarını da biraz hırpalayacak, ilk başlarda uzun çalışmalarda biraz acı çekebilirsin ama ona da alışırsın. Klasik gitardan bir miktar nasırlaşma olmuştur zaten.
  • Elektroda pena kullanmak klasiktekinden daha kolay bence
  • Benim elime 0.60,0.70 ve bir tanede 1.5 lik bir pena var hangisiyle çalmam daha iyi olur? Metal müzik yapıyorum.
  • Bence en ideali 1mm'lik Jim Dunlop:

Pena Tutuşu
  • quote:

Bence en ideali 1mm'lik Jim Dunlop:

Pena Tutuşu

Böyle penaları her gitarcıda bulabilir miyiz?
  • Jim Dunlop en çok kullanılan pena markasıdır herhalde, heryerde bulunabilir. Bak bir de böyle bir şey var, senin işine yarayabilir belki:

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3971&gid=374
  • quote:

Bence en ideali 1mm'lik Jim Dunlop:

Pena Tutuşu

Bu baya baya ince heralde?
  • bu normal kalınlıkta olan aslında. bende 1,4 mm de var 0,34 mm de.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.