Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
29
Favori
308.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Uriel, acaba Kozlusan damı çalışıyorsunuz? Herkese aynı ürünü tavsiye etmişsiniz de? Bu arada bulunduğum yerde kozlusan servisi pek yok, acaba Konya , Antep, Kayseri üretimi olan kazan tavsiyesi de alabilirmiyiz, kömür ya da pelet önemli olan kolay kullanımı olması


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefa884 S kullanıcısına yanıt

    Hayır. Petrokimya sektöründe çalışıyorum. 4 yıldır hem kendim hem de tanıdığım kişilerin deneyimlerini aktarıyorum. Kayseri'de Daiwa, Samsun'a İfyil, Ankara'da Arıkazan vs daha birçok pellet soba ve kazan üreticisi var. Onlarida tercih edebilirsiniz.

    Bu saydığım diğer markalari kullanmadım ama gerek fuarlarda olsun gerek kullanan arkadaşlarımdan olsun inceleme ve kurcalama imkanım oldu. Kozlusan in en büyük artilarindan biri yazılımı. Kendi yazılımlarını kullanıyorlar ve arayüz tamamen Türkçe ve kullanımı çok basit. Diğer İtalyan yazılımı kullanan markaların hem kullanımı zor hemde anlaşılması. Ayrıca gerçek dc modulasyonlu yanma birtek Kozlusan'da gördüm. Ürün yelpazeside çok geniş. Hem odun hem pellet yakan kazanından tutun da diğer bütün geri dönüştürülmüş (prina, fıstık fındık kabuğu ve meyve çekirdeklerini yakabilen kazanı da var.) 4yıldır sorunsuz kullanıyorum.

    En çok satan ürünü Lidya Compact olduğundan ve genel olarak bütün ihtiyaçları karsiladigindan bu kazanı daha çok tavsiye ediyorum. A+ enerji verimliligine sahip bir kazan.

    Kömürlü kazanları hiç tavsiye etmiyorum. Ama yinede kolay kullanım önceliğiniz ise yine tek tavsiye edeceğim model Kozlusan Kyk serisi beyaz dik yapılı Kömürlü kazanlar. Siz sadece kömürü yükleyin geri kalan bütün temizliği o yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocamlar, pelit sobasini restoranıma kurmamda yasal bir sıkıntı var mı ? Camla çevrili bir kış bahçesini ısıtmak istiyorum . Baca çıkışı direk camdan olacak. Belediyeye danistigimda doğal gaz olan yerde ısıtma için baska yakıt yasak cevabı aldım . Satıcılar ise yasal diyor . Yardımcı olur musunuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt

    up

  • Merhaba.yaklaşık 50 m2 tabanlı,asma katı olan ve 6m tavan yuksekliğine sahip ahşap evim ve 20 m2 verandası için lidya 25kw sulu sistem soba seçimi yaptım.sobayı eve bağlı bulunuan müştemilat içerisine yerleştireceğim.önümüzdeki 5 gun içerisinde tesisat kurulumu yapılacak.Bu süreçte dikkat etmem gerekenler konusunda varsa tavsiyelerinizi almak isterim.

    Bir diğer danışacagım konu ise istanbul,Çerkezköy, Saray tarafında güvenebileceğim peleti nereden temin edebilirim.

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • uysala U kullanıcısına yanıt

    Müştemilata kuracak iseniz Lidya Compact tercih ediniz. Kazan tipidir. Dışarıya boşuna ısı kaçırmayın. Eğer orayida isitmak istemiyorsaniz.

    Petek ölçüleriniz 10m2 ye 1 metrenin altına düşmesin. Tesisat borularinizı oksijen bariyerli seçmeniz yarariniza olacaktır. Pellet konusunda ise o bölgede bildiğim fabrika bulunmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Lidya compact bulamadığım için böyle bir seçim yapmak zorunda kaldım.Bir diğer soruda bu sistem içerisinde panel radyotörler ile alüminyum radyotorleri bir arada kullanmam sorun teşkil eder mi?

  • uysala U kullanıcısına yanıt

    Sorun olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Aydın'a bağlı bir ilçedeki müstakil 2 katlı evimde hiç ısıtma sistemi yok. Artık kışları da orada kalmak istiyoruz ve dolayısıyla bir sistem yaptırmam lazım. Yalnız bir türlü karar veremiyorum. Yaşım 57, bu yaştan sonra kömür, odun, pelet yakıp temizlemek, taşımak falan gittikçe zorlaşacak bizim için diye düşünüp vazgeçiyorum. Klimayla ısınamayacağımızı sanıyorum. Alt katta 3 oda ve salon var, yukarıda da 1 oda. Masrafı çok olmayan bir ısıtma öneriniz olursa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

  • Mayhart kullanıcısına yanıt

    Pellet konusuna yazmışsınız. Pellet yakıtlı ısınma sistemi önereceğim ama onuda düşünmüyorsunuz. En zahmetsiz, en kolayı ısı pompası kullanın diyeceğim ama çok masrafı olmasin diyorsunuz. Ne tavsiye edeceğimi bilemiyorum. Bütçeniz ne kadar? Kalorifer tesisatiniz var mı? Yalitiminiz ne düzeyde?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uriel

    Pellet konusuna yazmışsınız. Pellet yakıtlı ısınma sistemi önereceğim ama onuda düşünmüyorsunuz. En zahmetsiz, en kolayı ısı pompası kullanın diyeceğim ama çok masrafı olmasin diyorsunuz. Ne tavsiye edeceğimi bilemiyorum. Bütçeniz ne kadar? Kalorifer tesisatiniz var mı? Yalitiminiz ne düzeyde?

    Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Aslında pellet konusunda hiç bir fikrim yok. Ben onu da odun, kömür gibi zahmetli bir iş olarak görüyordum. Eğer değilse olabilir elbette. 2-3 ay sonra eve hem manto, hem de kalorifer tesisatı yaptıracağım. Ben ilk yatırımdan çok sabit giderin düşük olması gerektiğine inanan biriyim. Ancak o bölgede kışları çok soğuk olmadığı da bir gerçek.

  • Mayhart kullanıcısına yanıt

    Eve yalıtım yapacaksanız ve batı ege de iseniz zaten neyle isinirsaniz ısının az ödeyeceksiniz. Pelletin zahmetine gelince. Tam otomatik bir kazan alırsınız. Siz sadece haznesine pellet koyarsınız. Geri kalan bütün işi o yapar. Temizlik, kül çıkarma vs... Hem çevreci hem verimli hem güvenli ve konforlu ısınma istiyorsanız pellet doğru seçim olacaktır. Isı pompası da düşünebilirsiniz ama maliyeti en az 30-35.000₺ den aşağı olmayacaktır. Pellet teminini de dert etmeyin. Aydın Umurlu da ege bölgesinin en kaliteli pellet fabrikası var. Kaanb pellet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozlusan slimpel 25kw pelet yükleme helezon motorunun devirini ters yönde çalıştırmak.

    bobinin altını üstüne getirerek yerine monte edin, daha sonra işiniz bitince eski haline getirin.


    How to Reverse Auger Motor Rotation


     PELLET yakıtlı soba vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 22 Mayıs 2021; 14:34:11 >




  • ağır kış şartlarında(-10,-15 derece civarında oluyor) köy evinde kullanmak istiyorum sobayı tek odayı ısıtacak üflemeli sistem 25 m2 kadar acaba sıcaklık yeterli olur mu yoksa normal odun sobası daha mı iyi ısınma sağlar tek oda için

    izolasyon taban tavanda mevcut duvarlarda yalıtım yok müstakil köy evi kiracı oldugum icin kalorifer döşetme ihitmalim yok tek odaya soba kuraibliyorum ancak

    bilgisi olan kullanan varsa yazabilir mi acaba hem maliyet açısından hem de ısınma açısından normal odun sobasından ne gibi bir farkı olur

  • bestkiller_ B kullanıcısına yanıt

    İsterseniz kutuplarda olun, pellet sobası gibi katı yakıtlı ısınma sistemleri her şartta ısıtır. O bakımdan endişeniz olmasın. Size tavsiye edeceğim tek marka benimde kullandığım Kozlusan. Hava üflemeli 2 model var biri Magnesia 9kw yaklaşık 50m2 alanı ısıtır. Diğeri 11kw lık Airsmartpel oda 70 m2 alanı isitabilir. Köy evlerinde genelde girişte büyük bir oda ve buraya açılan diğer odalar olur. Eğer eviniz böyleyse bu odanın bir köşesine sobayı koyarak evinizin büyüklüğü yeterliyse bütün evi isitabilirsiniz. -10,15 dereceler ve duvarda yalıtım olmaması bütün evi isitmanizda sorun olabilir. 2. El temiz kullanılmış bir sobada bakabilirsiniz. Sıfır sobalar 6-8000₺ civarı.

    Pellet sobalar çok verimli(yaklaşık %85-90) ısınma sistemleridir. Yani yaktığınız 1kg pelletin yaklaşık %90 ı ısıya dönüşür. Yerli kömürde bu oran %50 ler civarindadır. Otomatik tutuşur, kombiler gibi modulasyonlu yanar yani alev boyunu 3 te 1 oraninda kisabilir. Odayı istenen derecede tutar. %1 külü vardır temizliği ve doldurması çok kolaydır. Güvenlidir, çevreci dir ve zahmetsizdir. Dikkat etmeniz gereken bir konuda pellet tedariği. Yakınlarda pellet fabrikası olup olmaması


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @bestkiller_


    tek odaya, diğer odaya normal odun sobası kur, zevkini çıkart ileride bu zevk şansın olmayacaktır.

  • Herkese merhabalar değerli arkadaşlar. Benim bir sorum olacaktı. Normal kömür kazanım vardı. Bu kışın başında pellet brulör taktırdım. Kazanım biraz eski olduğu için alev borularında sorun çıkardı. Bugün gelen bir usta mdf-sunta karışımlı pellet kullandığım için kazana zarar verdiğini, yeni kazan alıp taksam bile maksimum 1 sene içerisinde metali eriteceğini söyledi. Böyle bir durum başına gelen olan vAr mıdır? Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Ek olarak daire ısıtması için değil 4 katlı bir öğrenci yurdu işletmesi için kullanıyorum. 160.000 lik ünmak marka kazanım vardır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaslannn M kullanıcısına yanıt

    6 senedir odun pelleti ile ısınıyorum. Kazanimda hiçbir sorun yaşamadım. Mdf ve sunta içindeki kimyasallar kazana zarar verebilir. Bilemiyorum. Ama orjinal pellet soba ve kazanlarında saf odun pelleti kullanılması gerekir. Kömürden evrilmiş kazanları bilmiyorum. Sizin kazanda zaten ömrünü tamamlamış ve mdf pellet yakimina borularin delinmesi denk gelmiş olabilir. Sorunsuzluk istiyorsanız bence saf odun pelleti tercih edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. Küçük şehirde yaşamanın zararları ne yazık ki tek bir satıcı firma var burada. O da çevre illerden toplayıp getiriyor. Ancak kendisi üretime geçeceğini belirtti. %100 çam peleti üreteceğini söyledi. İnşallah öyle olur. Kazan daha fazla deforme olmasın diye fındık kabuğu buldum şuan onu yakıyorum. Güzel yanıyor ısıyı iyi yükseltiyor ancak onun da içi çabuk geçiyor. Sürekli uğraşmak gerektirecek gibi duruyor. Brulör taktırırken amacım otomatik sistem olsun, kazancı için ayrı bir bütçe ayırmayayım kafam rahat olsun demiştim. Ancak bu sefer kazancı ben oldum. Günde 3-4 kere kazan dairesine uğramadan yapamaz oldum.

  • Uriel kullanıcısına yanıt
    Ankarada onerebilceginiz pelet saticisi var midir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.