Şimdi Ara

Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tek bu SGK olayı da değil , hatırlarsan seçim öncesi CHP nin bina alımından tapu vergisinden yırtmak için avukatlık ofisinden görüntülerde sızmıştı.

Cidden şu ülkede bir gariban vergi veriyor, zengin ya da fırsatını bulan kaçırabildiği kadar kaçırıyor.

Al işte az önce balkonda sigara içerken bir ekşiye bakayım dedim. Gündemdeki konu .

Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar?
    Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar?kısa dalga
    Başarır: AKP'li vekilin milyarlarca TL ciro yapan holdingi neredeyse hiç vergi vermedi
    https://kisadalga.net/kisadalgatv/detay/basarir-akpli-vekilin-milyarlarca-tl-ciro-yapan-holdingi-neredeyse-hic-vergi-vermedi-116733

https://eksisozluk.com/70-milyar-ciro-yapip-hic-vergi-vermemek--7915558?a=popular

O yukarıdaki trollün dediği gibi bak bu adamın kanında hizmet varmış. O pandemi dönünde tek kuruş kar etmeden , halkı aşıya kavuşturmuş.

2020'de pandemi dünyaya ve ülkemize büyük zararlar verdi. Kendisi Türkiye'ye aşıyı getirdi. Aşıyı 5 dolara alıp 12 dolara satıldı. Bir şeyi merak ediyorum; Alagöz Holding A.Ş. kendisinin şirketi. Bu şirket bugünün rayiciyle 60-70 milyar lira arası ciro yapıyor. Görüyorum ki hemen hemen hiç vergi ödememiş. Iğdırspor'a yaptığı katkıları söylüyor valla bu kadar aşıyı getirip bir lira vergi ödemeyip milyarlar kazanmışsa Iğdırspor'u şampiyonlar liginde oynatması lazım. Ben şunu öğrenmek istiyorum; aşı ihalesini al, bire ikiye sat, bir kuruş vergi verme, milletvekili ol, bütçede ahkam kes. Yazıklar olsun!''

olaya bak

yıl 2021: matrahsız

yıl 2022: matrahsız

yıl 2023: matrahsız

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Devlet bunları çözecek. Dışarıdaki daha önemli işleri halledince devlet içe dönecek.

Bu işadamlarının bir çoğu güce tapar,

bugün AKP iktidar ya, hemen partiye yazılırlar,

yarın ABC partisi iktidar olsun o günün akşamında o partiye yazılırlar.

----

Devlet bunu çözmek zorunda, bunun partiyle alakası yok, partiler üstü bir konu.

çözecek abi, çözmeye başladığında bu yazımı alıntılarım :)

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Al tabi. Neyle korkutacağını sanıyorsun? Bu yaptığın üniversitelilere işler benden geçmiş. Birşey olursa da içeri girer çıkarız sonra yine gireriz ne olacak ki.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

Ya kardeşim devleti muhtarlıkla bir mi tutuyorsunuz anlamıyorum ki ?

Ki bu vergi olayı 2021 e dayanıyor.

sence 2020 yılından beri vergi müfettişlerinin önünde suriye haritası birliklerin konumlarını mı takip ediyorlar ?

Bu mu yani olanlar ? Koskoca devletin tüm organları , kadroları, personeli sırayla her işe mi bakıyor ?

Niyetiniz o değil biliyorum ama yapmayın dışarıdaki önemli işlerini hallederken içerdeki işlerini yapamıyorsa resmen devlete aciz diyorsunuz farkında değilsiniz.

Bu A B C partisi farketmez böyle gelmiş böyle gidiyor işte.

Neyse siyasi konulardan yine uzak duracağım. Olmuyor yani.

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Hayır hocam, bu devletin vergi müfettişleri bu konuda aciz!

şikayet olmadan vergisini ödemeyenlere hiç bir yaptırım yok.

Bunun düzeleceği günü bekliyorum ben.

Maliye Bakanı bunun için adımlar atmaya başladı.

Bu taa geçmişten gelen bir konu, ama artık çözülmesi şart.

Vergisini ödemeyenlere hapis cezası ve işletmelerini durdurma cezaları verilmedikçe bu devam eder.

Avrupa ve ABD bu işi nasıl çözmüşse biz de öyle yapmak zorundayız artık. İyi niyetin faydası yok böyle işlerde.

NOT : Kardeşim bence de iç siyaset konuşmayalım artık, valla çöplük ve gerçekten kafası çalışmayan başkanları görmek beni de üzüyor.

Hatırlattığın iyi oldu, ben de artık iç siyaset için fikrimi yazmayacağım.

Dış siyaset ve teknoloji daha iyi:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 18 Aralık 2024; 22:34:52 >

Al oku da sonra konuş.

• Mansur'un tek argümanı eski gazete yapraklarından bulduğu parçayı mı koymak? Bu işin savunması bu mu yani? Çok basit, Sgk'yi niye ödemiyorsun diyorlar? Ama yanlışı yanlışla savunmayı çok seviyor bazı arkadaşlar.

Konsere şu kadar para verilmiş? Ee onlarda vermişti bilmem ne yapmıştı vs vs.

Kardeşim ben Mansur'a neden oy verdim? Diğerlerinden farkı olsun diye değil mi? Hizmet etsin diye değil mi? Ankara'yı geliştirsin diye değil mi? Hani para yoktu da otobüsler için yurt dışından kredi çekip almıştın?

300-400 bin kişiye doğalgaz yardımı, et yardımı, sosyal yardım, bilmem ne yardımı. Bakın açık söylüyorum. Pandemi de bu yardımdan ben bile faydalandım. İyi okuyun burasını. Artık her şey geçti bitti. Sağ olsun var olsun. Aradan kaç yıl geçti hala bu yardımlar devam ediyor. 400 bin kişinin yardım parasını cebinden mi veriyorsun? Hayır. Hatta bu son bloke olaylarından sonra daha da fazla vereceğini söylemiş.

Daha öncede yazdım, adam işin açığını bulmuş. Sürekli yardım et, sana oy olarak dönsün. Ankara'yı bu kadar fark ile nasıl aldı sanıyorsunuz?

İstanbul'a gittim. İmam oğlu ne yapar ne yapmaz bilmem ama koca İstanbul'un çevre düzenlemesini beğendim. Çimler daima traşlı, etraf hep çiceklerle dolu. Görsel olarak hoş olmuş.

Gelelim Ankara'ya, çok su tüketiyor diye, çim olan yerleri dekoratif, kahverengi-beyaz taşlarla kapladı. Özellikle göbekli olan kavşakları. Ankara'nın kendiliğinden olan ağaçlarından başka bir şey yok. Onlarda olmasa taş göreceğiz taş. Koskoca 35 milyonluk İstanbul'un olabildiğinde yerleri çim, papatya çiçekleri vs ile dolu iken onların barajdaki SU'yu bitmiyor. Ama 6-7 milyon nüfusu olan Ankara'nın bitiyor.

Anca sağda solda çorba dağıtsın. Ankara'nın yarısı olan Çankaya belediyesinden kayda değer bir şey görmedik bile. Rutin reklamlar. Şöyle yaptık böyle yaptık. Hadi gösterişi sevmiyor adam diyeceksiniz ama tabelalara şu kadar dert dinledik ettik diye boş boş duyurular.

O sgk'yı bilerek ödemiyorlar. Öderlerse yardım paraları azalır diye. Yarın bir gün bunlar saldırırsa bizde şunu şunu deriz diye önceden hazırlanmışlar. Geçmişten örnekler yapıştırırız, afları gösteririz diye hazırlanmışlar. Aynen devam, o millet ben dahil böyle yapın diye verdik sizlere oyları zaten.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Aldım okudum kardeşim,

vergi indiriminden bahsetmiyor, devlet teşvik verdi diyor.

ne var bunda, devlet teşvik verir hep vermiştir bu vakte kadar, tüm dünyada verir.

ama vergi borçlarını sildiler, yok öyle.

• Stones kullanıcısına yanıt

Bu döngünün sonu da, batık devlet kurumları ve hizmet veremeyecek hale gelmiş belediyeler ile biter.

Bunu hemen kimse anlamaz, 2000'li yıllar tam da bunu gösterir yıllardı.

Aslında yakın geleceğini karartıyorsun ama olsun, tecrübe iyidir, sen de tecrübe et.

Sonra küçüklere nasihat verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 19 Aralık 2024; 7:43:31 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

Gençler evde işsiz bunlar gidip sanatçı bozuntularına para saçıyorlar keyfe bak ya.. sonra bunlar ülkeyi kurtaracak öyle mi? mansur milliyetçi öyle mi?

İyi oku bence

Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar?
  • DHTech D kullanıcısına yanıt

AKP'li Menemen Belediyesi'de verdi. Neden soruşturma açılmadı?

Aa dur ya. Tabi ki belediye AKP'li olunca serbest.

Bunlara çemkir koçum delikanlıysan :))) Ama yemez

Terbiyesizlik yapma insan ol ben AKP'yi savunmuyorum iktidar muhalefet el ele halen farkında değilsin senin gibi şak şakçılar yüzünden ülke bu halde.

Kardeşim anlaşılan Chp'lisin.

Mevzu konserlerin yapılması değil,

mevzu konserler için harcanan paranın anormal seviyede yüksek olması.

ör, 69 milyona Ebru Gündeş konseri, ama Ebru Hanım almış 5 Milyon tl.

gerisi, sahne masrafı imiş:)

---

yapılanı tahmin etmek zor değil, belediyenin parasını bir şekilde birileri alıyor.

ama işçilerinin sigortalarına para yok tabi.

-----

Eğer yeni başkanın öncekilerden farkı olmayacaksa ne farkı kaldı? onlar yedi biraz da bunlar mı yesin, bu kafa ile anca halk ezilir, başkanlar zenginleşir.

Partizanlık biz fakirler için, zenginlerin partiler umrunda değil.

not: neyse yine iç siyasete girdik, iç siyaset çok kirli. artık bu konuda yazmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 19 Aralık 2024; 13:19:50 >

Cumhurbaşkanı da konser vereceğine 12.500 TL'ye emekliyi ezmesin. Gerçi onlar hak ediyor. Beter olsunlar :)

:) yauw kardeşim bu işleri sen ben mi çözeceğiz. fikrimizi yazıyoruz.

ülke zenginleşsin, emekli de rahat edecektir.

dünyaya sattığımız katma değeri yüksek olan ne var, sadece savunma sanayimiz var şu anda.

düzelecek, hep zenginlik devam etmeyeceği gibi, hep de kriz ortamı devam etmez.

ülke kurulduğundan bu yana, başından geçen talihsizliklere bakılırsa, iyi ayakta durmuşuz,

hem içten hem dıştan.

bu yüzden diyorum, düzecek herşey... zamanı var. yeter ki ülke için çalışan adamlar var olsun her daim.

• İzmir, Şişli gibi uzun yıllardır Chp'de olan belediyeler neden şimdiye kadar bu kadar borç biriktirmiş onu ben de bilmiyorum. Tabii ki ödemesi lazım.

Yalnız, sadece Chp'li belediyelerin değil, kimin devlete borcu varsa ödemesi lazım.

Akpli yandaş şirketler ve Akp'li belediyelerin de inanılmaz Sgk borçları var.

Burada hükümetin yaptığı çifte standart bir uygulama, sadece Chpli Belediyelere haciz yollayarak zor duruma düşürmeye çalışıyor, ayrıca hizmet yapmasını da bu şekilde engelliyor.

Bu arada Özgür Özel çok güzel bir şekilde borçların neden ödenmediğini, neler yapmak istediklerini anlatmış. Videoda her şey açık.Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar? 

Peki muhalif belediyeler neden karşı tarafa açık verip sgk borclarını ödemiyorlar?CHP - Cumhuriyet Halk Partisiyoutube
    SGK’nın 100 lira alacağı varsa, bunun 10 lirası belediyelerden. Belediyelerin %65’i bizde, yani 6.5 lirası bizden. Peki geri kalan? SGK’nın en büyük borçlusu sizin yandaş şirketleriniz! Varsa cesaretiniz açıklayın: Kim SGK’ya kaç lira borçlu, hangi şirket ne zamandır ödemiyor?
    https://www.youtube.com/watch?v=k83MXm1EUto

• çözüm belli

belediye başkanı her seçimden önce mali tablosunu gönderecek

borcu çıkarsa cebinden ödeteceksin

paran kadar harcarsın

belediyeyi batır borç içinde bırak ama yaptırımı yok

oh ne ala memleket

• Bu nasıl bir bakış açısı arkadaş ya ?

İhtiyacınız olduğunda faydalandığınız bir durumu şimdi eleştiriyorsunuz. O insanlar için hala ihtiyaç demek ki , ekonomileri buna izin vermiyor belli ki .

Ha ben alayına karşıyım , konsere de yardıma ..

Yav iyi de Mansur Yavaş ilk adaylığında bile baş başaydı. Trafoya kedi girmese yine kazanırdı.

Son seçimlerde akp çökmüş , CHP kaç sene sonra yerel / genel seçimler içerisinde birinci parti çıkmış. Şu durumu yardımlara bağlamak ilginç.

Şuraya bir parantez de açayım beyaz eşya yardımı da yapmışlar . Et , doğalgaz , abonman anlarımda bokunu çıkarmış resmen.

Çim konusunda ekşide de yazılmıştı. Gereksiz ama bunun çözümü de taş olmamalıydı.

SGK olayında hala yazıyorum bariz bir sömürü var. Muhtemelen faiz silinmesi vs peşinde olacaklar.

SGK nın da niyeti bariz işte . Aldıkları talimat gereği CHP li belediyelere iş yaptırmamak.

Yavaş, SGK borçlarının ödenmesi için her yolu denediklerini söyledi, “Bu konu gündeme gelir gelmez, 650 milyon TL’yi peşin ödedik SGK’ya. Ayrıca, ‘Devlete ait gayrimenkullerimizi teminat gösterelim’ dedik, ama kabul etmediler. ‘Üzerinde haciz var’ dediler. Çevre Bakanlığı’ndan alacağımız 1 milyar TL’lik parayı da onlara önerdik ama onu da kabul etmediler” diye konuştu.

Yavaş, SGK borçları meselesinin altında başka amaçlarının yattığını dile getirdi ve şöyle devam etti:

“Bu yapılanların amacı para tahsil etmek değil. Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Hükümet, sadece CHP’ye zarar vermek istiyor. Bunlar bu şekilde davranmaya devam ederse, sonunda CHP tek başına iktidar olacak.”

Hacizli arsayı da göstermezsin Mahsun reyiz ya :D

Haciz yoksa da SGK tetikçilik yapıyordur işte.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.