Bildirim
Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak (10. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Arka sayfada kalmasın.Bu bilgiler önemli.Ama burda önemli bir olaya parmak basmak istiyorum.Benim derdim, ps4 PC'den daha iyi grafik verir değil.Zaten pc sınırı olmaya, upgrade seçeneği olan bir sistem.Daha iyi olmasından daha doğal bir şey olamaz.Burda önemli olan zayıf denebilecek bir gpu ile yapılan grafikler, oyunlar.Konsol portu oyunları yüksek çözünürlük, ve detayda oynamak değil maharet.
Liseli kısmını çıkardım mesajdan, dalaşmaya,iddialaşmaya gerek yok.Hepimizi oyuncuyuz şurda.Birbirimizi lırmaya gerek yok.O yüzden liseli tabiri içinde özür dilerim.
Ps3'e çıkan oyunları düşünün, sonra ps3'te kullanılan 7800 gtx muadili rsx'e bakalım.Biraz araştırma yaptım.Çıkan sonuçlar şöyle.
Ps3 ile ps4 arasında ne kadar farK olduğunu görünce şok oldum.Aslında farkın çok olduğunu biliyordum da, bu kadarda olduğunu bilmiyordum.Özellikle 8800 gt'nin tabiri caizse 7800 gtx'i ezmesi.Nvidianın sony' attığı kazığı görünce.Tarihin kazığı diyebilirim.Tabi araştırmam gpu üzerine kurulu.
İlk önce 7970 koysaydı daha iyi olurdu fikrine karşı.Koysaydı çok ta uçurum fark olmayacaktı.Aynı grafikleri 15-20 fps yüksek oynatmaktan başka.
7970 vee 7870 karşılaştırması.
http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=508
Bu da ps3 gpusu rsx'ten çok daha güçlü olan 8800 gt ile 7870'nin karşılaştırılması.
Ps3'teki 7800gtx muadili rsx ile 8800 gt karşılaştırması.
Assassins Creed v1.02 (1680x1050, 0xAA, Trilinear, max. Quality)
8800gt
2 adet 7800 gtx
Tek 7800 gtx
Görüldüğü gibi 8800 gt fark atmış.Hatta 2 adet sli 7800 gtx'i bile 3 kat fark atmış.Yani burada nvidianın sony'e attığı kazığı görüyoruz.Ps3 bile çıktığında PC'lerden çok güçlü değildi.O da yenik başlamıştı donanım olarak.Zira 2007'de 8800 gt ps3'te ki rsx'ten çok daha güçlüydü.Ama buna rağmen ps3'ün verdiği grafikler gerçekten takdire şayan.Ve şimdi söz ettiğimiz amd 7800 gpusu bile o zamanın en güçlü gpusu 8800 gt'ye 7-8 kat fark atmış.Şimdi düşünün o rsx gpusu ile uncharted 3'ler,god of war,gt5'ler gördük.Şu bahsettiğimiz amd 7870 muadili özel geliştirilmiş ps4 gpusu ile göreceklerimizi tahmin bile edemiyorum.Oyun yapımcıların bahsettiğide bu olsa gerek, gerçekten ellerinde çok güçlü bir cihaz var ps3'e oranla.
http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html
-
@FantasyFiRe
Bak ortamı yumuşatmaya çalışıyorum.Lütfen şu gereksiz muhabbetlere girme,hem sana zarar,hem bize zarar, hem foruma zarar.Anlaştık mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 13 Mart 2013; 12:15:58 > -
quote:
Orijinalden alıntı: GT_55
@FantasyFiRe
Bak ortamı yumuşatmaya çalışıyorum.Lütfen şu gereksiz muhabbetlere girme,hem sana zarar,hem bize zarar, hem foruma zarar.Analştık mı?
o zaman sen de burda boy boy foto koyup gereksiz show yapma olan var olmayan var ayıp -
Amacım şov yapmak değildi,sen öyle anlamışsın.Neyse uzatmaya gerek yok, sildim o mesajı. -
quote:
Arka sayfada kalmasın.Bu bilgiler önemli.Ama burda önemli bir olaya parmak basmak istiyorum.Benim derdim, ps4 PC'den daha iyi grafik verir değil.Zaten pc sınırı olmaya, upgrade seçeneği olan bir sistem.Daha iyi olmasından daha doğal bir şey olamaz.Burda önemli olan zayıf denebilecek bir gpu ile yapılan grafikler, oyunlar.Konsol portu oyunları yüksek çözünürlük, ve detayda oynamak değil maharet.
Liseli kısmını çıkardım mesajdan, dalaşmaya,iddialaşmaya gerek yok.Hepimizi oyuncuyuz şurda.Birbirimizi lırmaya gerek yok.O yüzden liseli tabiri içinde özür dilerim.
Ps3'e çıkan oyunları düşünün, sonra ps3'te kullanılan 7800 gtx muadili rsx'e bakalım.Biraz araştırma yaptım.Çıkan sonuçlar şöyle.
Ps3 ile ps4 arasında ne kadar farK olduğunu görünce şok oldum.Aslında farkın çok olduğunu biliyordum da, bu kadarda olduğunu bilmiyordum.Özellikle 8800 gt'nin tabiri caizse 7800 gtx'i ezmesi.Nvidianın sony' attığı kazığı görünce.Tarihin kazığı diyebilirim.Tabi araştırmam gpu üzerine kurulu.
İlk önce 7970 koysaydı daha iyi olurdu fikrine karşı.Koysaydı çok ta uçurum fark olmayacaktı.Aynı grafikleri 15-20 fps yüksek oynatmaktan başka.
7970 vee 7870 karşılaştırması.
http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=508
Bu da ps3 gpusu rsx'ten çok daha güçlü olan 8800 gt ile 7870'nin karşılaştırılması.
Ps3'teki 7800gtx muadili rsx ile 8800 gt karşılaştırması.
Assassins Creed v1.02 (1680x1050, 0xAA, Trilinear, max. Quality)
8800gt
2 adet 7800 gtx
Tek 7800 gtx
Görüldüğü gibi 8800 gt fark atmış.Hatta 2 adet sli 7800 gtx'i bile 3 kat fark atmış.Yani burada nvidianın sony'e attığı kazığı görüyoruz.Ps3 bile çıktığında PC'lerden çok güçlü değildi.O da yenik başlamıştı donanım olarak.Zira 2007'de 8800 gt ps3'te ki rsx'ten çok daha güçlüydü.Ama buna rağmen ps3'ün verdiği grafikler gerçekten takdire şayan.Ve şimdi söz ettiğimiz amd 7800 gpusu bile o zamanın en güçlü gpusu 8800 gt'ye 7-8 kat fark atmış.Şimdi düşünün o rsx gpusu ile uncharted 3'ler,god of war,gt5'ler gördük.Şu bahsettiğimiz amd 7870 muadili özel geliştirilmiş ps4 gpusu ile göreceklerimizi tahmin bile edemiyorum.Oyun yapımcıların bahsettiğide bu olsa gerek, gerçekten ellerinde çok güçlü bir cihaz var ps3'e oranla.
http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html
bu nasıl istatistik anlayışı sadece assasin's creed bakarak 8800gt 7800gtx sli dan 3 kat daha fazla performans veriyor diyemezsin. Sen hiç, bir karta sadece bir oyuna bakarak performans kıyaslaması yapıldığını gördün mü ? 8, 10 oyun içinde bu fark olsa doğrudur dersin. Çoklu ekran kartının tam performasnlı çalışabilmesi için oyunda yazılım desteği lazım bazı oyunları cf veya sli açıp oynamazsın bile frame düşüklüğünden. Ayrıca sli ve cf teknolojisi bu kartlar çıktığı zaman yeni bir teknolojiydi daha gelişme sürecinde olan bir teknolojiyi 8800 serisiyle kıyaslayarak sony de hiç mühendis yokmuş yada japonlar salak insanlarmış ve üretecekleri makinenin içindeki parçaları performasını değerlendirmeden ne verirlerse onu takıyorlamış gibi bir algı oluşturarak nvida sony'e kazık atmış demen de baya bi komik olmuş
-
@FantasyFire
ilk olarak bebe dedigin adam buyuk ihtimalle sen daha piyasaya bile surulmemisken oyun oynuyordu.Ikincisi adamin bildigi her seyi zaten biliyorum,hadi bilmiyorum elimin altinda internet var acar ogrenirim.Ucuncusu neye dayanarak bu kadar iddaa eiyor,APU ve GPU 8gb ram i dolduramazmis.Bak sen elinde ps4 bilesenleri mevcutmu? Gucunu ve performansini nerden biliyor? Bu bilesenlerle bu arkadas bir benchmark yapmismi? Al The Witness ps4 de ust seviye pc lerden daha hizli calisacak diye haber var seni orda da gormek isterim.Demekki dedigi yanlismis.Kimseyide assagilamiyorum sadece cok bilmislik taslayip,insanlara yanlis bilgi verme ve tartisma cikarma cabasinda olan insanlara karsiyim.Adamin her dedigine zit haberler cikiyor her gun bunuda belirtmek isterim.
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
@FantasyFiRe
Şu linkte diğer karşılaştırmalarda var.Durum çok ta farklı değil.8800 gt ezmiş.Sony'e de kötü olanı kakalamış nvidia.Kazıklama dediğim o.
http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2008-q3/Assassins-Creed-v1.02,736.html -
quote:
Orijinalden alıntı: TheBladeRunner
@FantasyFire
ilk olarak bebe dedigin adam buyuk ihtimalle sen daha piyasaya bile surulmemisken oyun oynuyordu.Ikincisi adamin bildigi her seyi zaten biliyorum,hadi bilmiyorum elimin altinda internet var acar ogrenirim.Ucuncusu neye dayanarak bu kadar iddaa eiyor,APU ve GPU 8gb ram i dolduramazmis.Bak sen elinde ps4 bilesenleri mevcutmu? Gucunu ve performansini nerden biliyor? Bu bilesenlerle bu arkadas bir benchmark yapmismi? Al The Witness ps4 de ust seviye pc lerden daha hizli calisacak diye haber var seni orda da gormek isterim.Demekki dedigi yanlismis.Kimseyide assagilamiyorum sadece cok bilmislik taslayip,insanlara yanlis bilgi verme ve tartisma cikarma cabasinda olan insanlara karsiyim.Adamin her dedigine zit haberler cikiyor her gun bunuda belirtmek isterim.
ben sen varken piyasadamıydım onu bilmem ama senin şu anda pre-alpha sürüm olarak piyasada olduğun ortadaonlar haber değil reklam 8 sene sonra sony yeni bir oyuncak çıkarıyor bunu da satmak için bağımsız haber adı altında reklam yapanlara parayı basarak reklam yaptıracak tabiki bu sadece ps4 için değil yeni çıkan pc donanımları için de aynıdır. Ayrıca 8gb ram tamamının apu tarafından kullanılmayacağı söyleyen arkadaş şu andaki server bir pc ye bakarak öylüyor. Şimdi gidip intel xeon işlemcili ve 3x sli titan ve 16gb ddr3 2400mhz bir server pc toplasan ddr3 2400mhz koca serverın veri aktarımını çok rahat karşılayacak kapasitede olduğunu yani ps4 gpu ve cpu susun sahip olduğu güce ddr5 ram gereksiz olduğu için doldurulamayacağını söylüyor. bunun için benchmark testine falan ihtiyacın yok biraz mantıkla çok rahat anlaşılabilecek birşey
-
@FantasyFire
eyvallah aydinlattigin icin.Hadi ben pre alpha surumu olayim hadi benden 10 kat daha bilgili ol bunada eyvallah;hadi Sony firmalara para bassin reklam yapsin onada eyvallah.Daha hic bir seyinden haberiniz olmadigi cihazi yerden yere vurma cabasi nedir? Al mobilden bozma cpu dedi arkadas AMD cikti piyasada bu denli terafolp sayisina ulasacak bi islemci yoktur dedi.Neyse siz daha iyi bilirsiniz,siz bu isin pirisiniz,olayi yemis bitirmis adamlarsiniz.Hepiniz birer oyun yapmis veya bu firmalarda calisip tecrube edinmis insanlarsiniz.Hersey gonlunuzce olsun.
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TheBladeRunner
@FantasyFire
eyvallah aydinlattigin icin.Hadi ben pre alpha surumu olayim hadi benden 10 kat daha bilgili ol bunada eyvallah;hadi Sony firmalara para bassin reklam yapsin onada eyvallah.Daha hic bir seyinden haberiniz olmadigi cihazi yerden yere vurma cabasi nedir? Al mobilden bozma cpu dedi arkadas AMD cikti piyasada bu denli terafolp sayisina ulasacak bi islemci yoktur dedi.Neyse siz daha iyi bilirsiniz,siz bu isin pirisiniz,olayi yemis bitirmis adamlarsiniz.Hepiniz birer oyun yapmis veya bu firmalarda calisip tecrube edinmis insanlarsiniz.Hersey gonlunuzce olsun.
amd fx serisini çıkarmadan bir sene önce "yeni çıkaracağımız bulldozer mimarisi aynı klasmandaki bir intel işlemciden en az %40 daha hızlı olacak" diyordu FX -8150 çıktı "8 çekirdek mükkemmel bulldozer mimarisiyle" bırak kendisiyle aynı klasmandaki inteli yakalamayı i5 serisini bile zor yakaladı. AMD işlemci konusunda sallamkatan çekinmiyor bence amd'nin söylediklerine temkinli yaklaş.
Ayrıca kimse burada olayın piri, oyun programcısı olduğu için veya donanım mühendisi olduğu için bunları yazmıyor. Sende sadece oyun oynamaktan başka birşey yapıp araştırsan neyin ne olduğunu, zamanında neyin ne vaatler verilerek sonrandan fos çıktığını görsen anlardın bu yazılanları.
PC kullananların da ps ile bir alıp veremediği yok durum sadece birilerinin çıkıp pc platformunda oyun sektörünü tamamen yok edip tamamen konsol platfromuna yamamak istemesiyle alakalı. Adamların amacı ps çıktığından beri hep aynı pohpohlama ve aşırı uçuk reklam harcamalarıyla araştırmadan sorgulamadan alan kitleyi daha fazla ele geçirmek. Şu anda burada açılan konu bile beyin yıkama bilinç altına oyun ps4 de oynanır fikrini aşılama. Neymiş efendim PC çok uzun zaman PS4 ün gücüne erişemicekmiş. Bunu diyen adamın kendisi de çok iyi biliyor doğru olmadığını ama bu oyuncağın satması lazım sony psvita gibi ps4'ün de elinde patlamasından korkuyor. Onun için her dakika bu tarz saçmalıklarla gündem yaratılıyor.
-
quote:
@FantasyFiRe
Şu linkte diğer karşılaştırmalarda var.Durum çok ta farklı değil.8800 gt ezmiş.Sony'e de kötü olanı kakalamış nvidia.Kazıklama dediğim o.
evt haklısın bu sonuçlara bakınca 8800 serisi 7800 serisini baya bi ezmiş hatta özellikle crysis tetinde 7800 serisi performasn olarak geçmiyor
Şu söylediğinde de çok haklısın konsoldaki donanıma bakarsak yapılan exc oyunlardaki detay kalitesi büyük bir başarı ama bana veya benim gibi pürüzsüz bir şekilde ve yüksek frame ile köşe kenar yumuştmaları sonuna kadar açık şekilde oyun oynamaktan hoşlanan birine konsol para kaybından başka hiçbirşey ifade etmiyor. Zaten PC nin konsoldan performans olarak çok üstün olduğu nokta bu detaylarda akıcı bir şekilde oyunları rahatlıkla çalıştırabilmesi.
Burası çok önemli : Ben diyorum ki şu konsoldaki düşük donanıma rağmen yapılan exc oyunlar için harcanan emek günümüzdeki şu bilgisayarın sınırsız performansı baz alınarak harcansa nasıl şaheserler görürüz ve oyunlar tamamen pc tabanlı hazırlanacağı için maliyetler ne kadar düşer ama ne yazıkki konsolların piyasa hakimiyeti yüzünden yeni bir nesil çıktığı ilk 2 sene diyelim oyunlarda devrim oluyor hem pc hem konsol oyunları için, sonradan sony çıkardığı konsolun en az 5 yıl 7yıl ne kadar piyasada kalmasını istediğine göre değişmekle ve ekonomik hesaplarını ona göre yaptığı için geriye kalan seneler oyun dünyası için yerinde sayıyor. İşte bana göre şu anda oyunlar konsollar çıkmadan önceki yani o 90'lardaki yaptığı gelişim kadar gelişme gösteremiyor. En basitinden zamanında quake 3 çıktığında quake 2 ile arasında müthiş bir fark vardı. Ben bunları gördüğüm için şu anda konsolların sadece kendi içlerinde, kendi yararlarına yapılan geliştirmelerden ötürü oyun dünyasının hakketiği yerde olmadığını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantasyFiRe -- 13 Mart 2013; 15:25:47 >
-
teknik detaylardan pek anlamam ama ps4 duyurusu pc savunucularını kontrolden çıkarmış,her zaman sony babanızın malımı körü körüne savunuyosunuz derlerdi şimdi soruyorum siz ne yapıyorsunuz -
quote:
Orijinalden alıntı: FantasyFiRe
quote:
@FantasyFiRe
evt haklısın bu sonuçlara bakınca 8800 serisi 7800 serisini baya bi ezmiş hatta özellikle crysis tetinde 7800 serisi performasn olarak geçmiyor
Şu söylediğinde de çok haklısın konsoldaki donanıma bakarsak yapılan exc oyunlardaki detay kalitesi büyük bir başarı ama bana veya benim gibi pürüzsüz bir şekilde ve yüksek frame ile köşe kenar yumuştmaları sonuna kadar açık şekilde oyun oynamaktan hoşlanan birine konsol para kaybından başka hiçbirşey ifade etmiyor. Zaten PC nin konsoldan performans olarak çok üstün olduğu nokta bu detaylarda akıcı bir şekilde oyunları rahatlıkla çalıştırabilmesi.
Burası çok önemli : Ben diyorum ki şu konsoldaki düşük donanıma rağmen yapılan exc oyunlar için harcanan emek günümüzdeki şu bilgisayarın sınırsız performansı baz alınarak harcansa nasıl şaheserler görürüz ve oyunlar tamamen pc tabanlı hazırlanacağı için maliyetler ne kadar düşer ama ne yazıkki konsolların piyasa hakimiyeti yüzünden yeni bir nesil çıktığı ilk 2 sene diyelim oyunlarda devrim oluyor hem pc hem konsol oyunları için, sonradan sony çıkardığı konsolun en az 5 yıl 7yıl ne kadar piyasada kalmasını istediğine göre değişmekle ve ekonomik hesaplarını ona göre yaptığı için geriye kalan seneler oyun dünyası için yerinde sayıyor. İşte bana göre şu anda oyunlar konsollar çıkmadan önceki yani o 90'lardaki yaptığı gelişim kadar gelişme gösteremiyor. En basitinden zamanında quake 3 çıktığında quake 2 ile arasında müthiş bir fark vardı. Ben bunları gördüğüm için şu anda konsolların sadece kendi içlerinde, kendi yararlarına yapılan geliştirmelerden ötürü oyun dünyasının hakketiği yerde olmadığını düşünüyorum.
Tamam da arkadaşım yapılsaydı edilseydi demeyle olmuyor. Yapsınlar o zaman biz de oynayalım parayı çarçur etmek için konsol almıyoruz bizde herhalde oyunları yüzünden alıyoruz. Yoksa klavye + mouse varken kim gidip fps yi gamepad le vs oynamak ister. Bizde 4k oyunlar 16*aa lar vs oynamak istiyoruz herhalde biz eşek miyiz :). Exc oyunlar dışında ve fifa, pes dışında konsol da oyun oynamak gereksiz bana kalırsa pc varken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 13 Mart 2013; 17:18:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC
@FantasyFiRe
Hocam en son 1 mesaj yazmış ne konu ile alakası var nede benim yazdıklarımla küfür hakaret ediyor.8 gddr5 paylaşımlı rami modlanmış apu'nun performans handikabını örtülüyecek bunu bilmeyecek ne var aynı taktiği E.Kartı üreticileride yapıyor 256bit gddr3 ramin bant genişliğini maliyeti düşürmek adına 128bit aşağı çekip gddr5 ramlar kullanarak arada ki düşük bit genişliğini gddr5 ramlar hızından yararlanmak için yapmıyorlarmıydı.. Bunun en iyi örneği AMDnin f/p kralı olarak bilinen E.Kartı HD4770 değilmidir hale 2. sistemimde kullanırım.
Bizde yıllardır başkalarının yazdıklarını forumlarda portalarda okuduk araştırdık ama yazan kişiyede sen biliyorsun tekniker mühendismisin demedik, özel üretim apu değil mi ? tablet bozmasıda derim mobil bozmasıda aslında öyle , hem seni neden ilgilendirir AMD mühendisleri ile senmi geliştirdin parasını mı ödedin ? kendi evladını savunuyor sanırsın..
Hocam koy block gitsin ahlaksızın dengesizin önde sancak taşıyanı ,fiziksel yaşın 1 önemi yok has olan karakterdir..
Ahlaksiz da dengesizde sensin.Once kendi yazdigin mesajlara bak.Bana hakaret boyutunda mesajlar atarsan bende kendimi savunmak icin ayni hitabda mesajlar atarim.Etki tepki uber zeka.Her gun her cikan haberlerde suratina tokat iniyor.Ne bikmaz adammissin sen? Daha hala karalama pesindesin.Yarin oburgun baska haber cikar soyluyecek baska bisey bulamazsin yine hacker cracker dersin.Ben sana blogu koyarim simdi sen yorulma.Baska hesaplarindan yazarsin ne de olsa sende bol.
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ravenlyx
Yoksa klavye + mouse varken kim gidip fps yi gamepad le vs oynamak ister.
Ben pc'de fps'leri xbox360 gamepadi ile oynuyorum.Pc'nin karşısında iki büklüm saatlerce oyun oynamak hiç tarzım değildir.Ne güzel yaslanıyorum koltuğuma, uzatıyorum ayaklarımı mis gibi oynuyorum.Ve benim gibi düşünen milyonlarca oyuncu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 13 Mart 2013; 17:35:41 > -
quote:
quote:
quote:
@FantasyFiRe
Tamam da arkadaşım yapılsaydı edilseydi demeyle olmuyor. Yapsınlar o zaman biz de oynayalım parayı çarçur etmek için konsol almıyoruz bizde herhalde oyunları yüzünden alıyoruz. Yoksa klavye + mouse varken kim gidip fps yi gamepad le vs oynamak ister. Bizde 4k oyunlar 16*aa lar vs oynamak istiyoruz herhalde biz eşek miyiz :). Exc oyunlar dışında ve fifa, pes dışında konsol da oyun oynamak gereksiz bana kalırsa pc varken.
"yapılsın o zamam biz de oynayalım" ne demek arkadaşım. Yani düşünmeden yazdığın o kadar belli ki azcık düşün yorumla ondan sonra yaz. Neden pc ye o kadar emek ve zaman harcamadıklarını bin kere yazdık buraya senin için yine yazıyorum. Oyun piyasası hangi platformun elinde şu anda ? konsol doğru mu doğru. Adamlar oyunları programlarken pc ye ve konsola tamamen ayrı kütüphaneler kullanarak kodlamak zorunda pc yaptığı oyunu az biraz oynamayla şu anda konsola veya aynı şekilde konsola yaptığı oyunu pc ye aktaramıyor. Onun için bir çok firma konsolu birinci önceliği tutarak oyunları konsola göre çıkarıyor satıyor parayı alıp keyfine bakıyor. Peki yapımcılar hıyar mı sırf milletin zevki için konsola çıkardığı exc bir oyunu en az bir o kadar daha maliyet yaparak pc ye uyarlamaya çalışsın değil işte bu yüzden adamlar pc üzerinde yoğunlaşmıyorlar. Konsol fanlarından bazıları "Siz pc alıp donanıma o kadar para vericeğinize konsol alın yapımcılar oyunları türkçe çıkarsın" diyordu. Ben de size şunu diyorum konsol yerine pc alıp toplayın yapımcılar sınırsız bir güçle çalışabilecekleri makinelere sahip olarak çok daha mükemmel oyunlar çıkrasınlar 2-3 sene sonra yok bunun gücü yetmiyor yok ram az geldi gibi sorunlarla oyun teknolojisinin adım atması için her seferinde yeni nesil beklemeyelim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantasyFiRe -- 13 Mart 2013; 19:06:43 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
@FantasyFiRe
"yapılsın o zamam biz de oynayalım" ne demek arkadaşım. Yani düşünmeden yazdığın o kadar belli ki azcık düşün yorumla ondan sonra yaz. Neden pc ye o kadar emek ve zaman harcamadıklarını bin kere yazdık buraya senin için yine yazıyorum. Oyun piyasası hangi platformun elinde şu anda ? konsol doğru mu doğru. Adamlar oyunları programlarken pc ye ve konsola tamamen ayrı kütüphaneler kullanarak kodlamak zorunda pc yaptığı oyunu az biraz oynamayla şu anda konsola veya aynı şekilde konsola yaptığı oyunu pc ye aktaramıyor. Onun için bir çok firma konsolu birinci önceliği tutarak oyunları konsola göre çıkarıyor satıyor parayı alıp keyfine bakıyor. Peki yapımcılar hıyar mı sırf milletin zevki için konsola çıkardığı exc bir oyunu en az bir o kadar daha maliyet yaparak pc ye uyarlamaya çalışsın değil işte bu yüzden adamlar pc üzerinde yoğunlaşmıyorlar. Konsol fanlarından bazıları "Siz pc alıp donanıma o kadar para vericeğinize konsol alın yapımcılar oyunları türkçe çıkarsın" diyordu. Ben de size şunu diyorum konsol yerine pc alıp toplayın yapımcılar sınırsız bir güçle çalışabilecekleri makinelere sahip olarak çok daha mükemmel oyunlar çıkrasınlar 2-3 sene sonra yok bunun gücü yetmiyor yok ram az geldi gibi sorunlarla oyun teknolojisinin adım atması için her seferinde yeni nesil beklemeyelim
Vallahi senin anlayışında problem var arkadaşım, banane bahanesi beni ilgilendirmiyor var mı yok mu ona bakarım ben kalkıp ben yapcak değilim oyunu. Banane adamların para kazanıp kazanmamasından babamın oğlumu o zaman pc de korsan kullanmasaydı kimse adamlarda pc ye çıkarsaydı. Haticeye değil neticeye bak. Biraz düşünmesi gereken sensin. Herkesin her istediği olmuyor işte elde ne varsa onu kullanıyoruz. Ben de aynı şeyi söylüyorum konsollar kısıtlamasaydı daha iyi grafikli oyunlar çıkardı ama kıstılıyor sonuç olarak. Olsaydı etseydiyle dünya dönmüyor.98'den beri pc öncesinde de çıkan konsolların atari, commodere, sega vs sahibi olarak söylüyorum. Quake 2-3'ü bilidiğim için konuşuyorum demişsin ona istinaden söylüyorum. Keşke dediğin gibi olsa çağ atlasa grafikler, yapay zeka vs ama öyle olmuyor ve olmayacak gibi duruyor. Burda olsaydı demeyle değişmiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Olmadığı içinde alırım konsoluda pc yide, exc leri konsolda kalanını pc de oynarım bu kadar yani.
Benim dediğimide okumuyorsun herhalde ne demişim ben de keşke pc'de mouse+klavye rahatlığı ile oyunları oynasam hepsi çıksa ps exclerinin. Pc'ler donanım olarak her zaman üstün olur fakat beklediğin ve yılın oyunu seçilen oyunlar, şaheser oyunlar gelmedikten sonra ve konsolun kısıtladığı grafikler olduktan sonra oyun piyasasını pc değil konsol domine eder ki şuanda da böyle oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 13 Mart 2013; 21:09:07 >
-
PC vs KONSOL?
Uzun bir yazı olacak ama okumanızda fayda var. Aslında daha çoook şey var, ama tartışma uzarsa anlatacağım. En az bu yazının 3-4 katı kadar yazılması gereken konu var ama elimden bu kadar geldi artık
"Fiyat/performans" başlılı kısmı okumanızı tavsiye ederim
:
Bu konuda yapılabilecek kesin bir yorum olamaz. Konsol ile pc donanımını da karşılaştırmak hiç doğru olmaz. Şahsen ben şu an pc kullanıyorum. Her işimi görüyor şu an. Oyun, hesap, internet ve dh ile sizlerle olmaz pc'de mümkün.
Fiyat/Performans
Bu konuya gelirsek bence pc çok daha önde. Nedeni ise ps4 ya da xbox720 çıktıklarında 2000 tl civarı olacaklardır. Gelecek oyunlar da pc'den 2-3 kat pahalı olacağını da hesaba katalım. Senede 8-10 oyun alsak. Pc'de bir oyun 50 tl iken konsolda 150 tl oluyor. En basitinden Far cry3 PC'de 60 tl. Konsolda 180 tl. Tam 3 katı. Zaten pc'ye gelen oyunların fiyatlarının çoğu 60-100 tl oluyor. Far cry3, crysis3, dead space3, max payne3, assessins creed3......
Bir oyunun pc fiyatının 80 tl, konsol fiyatının ise 180 tl olarak hesaplayalım. Her oyunda 100 tl fazla vereceğiz. Sene 1000tl'ye yakın fazladan oyun masrafı.
5 senede 5000 tl fazladan oyunlara vermek! Yani konsolların ömrünün 5 değil 7 sene olarak hesaplarsak, yaklaşık 1 konsol bize 7000-8000tl'ye mal oluyor. Aynı fiyata pc almak mümkün. Daha önce hiç pc toplamamış konsol fanları pc'nin her 2 senede bir tüm parçalarının yenileneceğini düşünüyorlar. Tamam ilk toplarken fiyatlı oluyor. Ama sonradan sadece anakart'ı, işlemciyi değiştirmeden, ekran kartı ekleyerek pc'yi yenileyebiliriz. Yani 3-4 senede 1000 tl verip yeni bir ekran kartı almaktan bahsediyorum. İşlemciye de oc yapacaksın. Öyle kullanacaksın. Yani bir pc, bize bir nesilde yaklaşık 4000tl'ye mal oluyor. Oyunlarla beraber 6000 tl cıvarı oluyor. Hem beğenmediğin ama oynamak istediğin oyunları da korsan alabilirsin, istediğin oyunu da orijinal al. İlk başta korsanı dene, sonra orijinal al. Ama konsolda her oyunu pc'den 2-3 kat pahalı olarak, zorunlu orijinal almak zorundasın. Sadece oyunlar düşünüldüğünde bile PC daha ucuza geliyorken tercihim pc'den yana olacaktır. PC'de zaten istediğin herşeyi yapabilirsin. PC vs KONSOL ama sadece oyunlarda değerlendirirsek, dediğim gibi, yaklaşık aynı fiyata, hatta pc daha ucuza geliyor. Ama zaten pc'de istediğin her şeyi yapabilirsin. Şahsen ben sadece oyundan başka halta yaramayan, pizza kutusu gibi bir cihaza 2000 tl vermezdim. Pc ile uzun zamanda aynı fiyata gelecek bir cihaza o parayı vereceğime gider pc toplarım. 3 senede bir yeniler, hemde bütün işlerim hallolurdu. Dediğim gibi windows'ta yapılabilecek her şey pc'de mümkün. Bu açıdan bakılınca pc'ye 3000 tl verilir diyorum, ama sadece ve sadece oyun oynatabilen, bir işletim sistemi bile olmayan bir cihaza neden 2000 tl vereyim. Her seferinde oyunun cd'sini takmak da eksi bir özelliği konsolun. Ayrıca konsolda ki hdd, depolama özgürlüğü pc'deki kadar değil. PC'de 4tb'lık hdd alıp içerisine ne kadar dökümanın varsa dolduracaksın. 4 tb'lık bir hdd bozulmadığı takdirde rahat 10 yıl boyunca depolama içimizi görecektir. Milyonlarca full hd resim sığdırabilir zaten...
Fiyat/performans olarak uzun zamanda pc çok daha kârlı oluyor. Birazda zevk işi ama ben pc'yi destekliyorum şu an için. Ama ileride işler değişebilir. Ama pc platformu hiç bir zaman ölmeyecektir. Konsol fanlarına bie sözüm: "O biricik konsolunuzda oynadığınız, yücelttiğiniz oyunlar nerede yapılıyor?"
Bunu bulup sonra pc'ye çamur atın. Ben konsolu kötülemiyorum, asla! Sadece pc'nin göreceli olarak daha iyi olduğu düşüncesindeyim. Ama pc'ye de durduk yere çamur atanlara lafım. Tercih meselesi. Yeni nesilde mutlu olmak dileği ile...
OKUYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM. UMARIM YARARLI OLMUŞTUR...
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
@FantasyFiRe
Vallahi senin anlayışında problem var arkadaşım, banane bahanesi beni ilgilendirmiyor var mı yok mu ona bakarım ben kalkıp ben yapcak değilim oyunu. Banane adamların para kazanıp kazanmamasından babamın oğlumu o zaman pc de korsan kullanmasaydı kimse adamlarda pc ye çıkarsaydı. Haticeye değil neticeye bak. Biraz düşünmesi gereken sensin. Herkesin her istediği olmuyor işte elde ne varsa onu kullanıyoruz. Ben de aynı şeyi söylüyorum konsollar kısıtlamasaydı daha iyi grafikli oyunlar çıkardı ama kıstılıyor sonuç olarak. Olsaydı etseydiyle dünya dönmüyor.98'den beri pc öncesinde de çıkan konsolların atari, commodere, sega vs sahibi olarak söylüyorum. Quake 2-3'ü bilidiğim için konuşuyorum demişsin ona istinaden söylüyorum. Keşke dediğin gibi olsa çağ atlasa grafikler, yapay zeka vs ama öyle olmuyor ve olmayacak gibi duruyor. Burda olsaydı demeyle değişmiyor onu anlatmaya çalışıyorum. Olmadığı içinde alırım konsoluda pc yide, exc leri konsolda kalanını pc de oynarım bu kadar yani.
Benim dediğimide okumuyorsun herhalde ne demişim ben de keşke pc'de mouse+klavye rahatlığı ile oyunları oynasam hepsi çıksa ps exclerinin. Pc'ler donanım olarak her zaman üstün olur fakat beklediğin ve yılın oyunu seçilen oyunlar, şaheser oyunlar gelmedikten sonra ve konsolun kısıtladığı grafikler olduktan sonra oyun piyasasını pc değil konsol domine eder ki şuanda da böyle oluyor.
sende benim söylediklerimi sürekli olsaydı etseydiye bağlıyorsun. ben dediklerimde bu böyle olursa şöyle olur dedim olsaydı etseydi demedim. ben diyorum ki oyun piyasası sizin sayenizde konsolun elinde sen onu da anlamazdan gelip lafı pc kullanıcıları orjinal alsa oyunlar daha fazla pc ye geliştirilir diyorsun. Sen sadece tr yi baz alarak etrafta gördüğün kadarı ile pc kullanıcıların çoğu korsan kullanan adamlardır genellemesi yapıyorsun ama tüm dünyada durum öyle değil. TR de de zamanın ps2 lere chip falan takılıp bütün oyunlar korsan oynanabiliyordu o zamanın ps2 kullananları şimdiki ps3 kullananlar oldu ve ps3'e korsan yazılım çalıştırabilecek bir donanım eklemediği için başımıza bir anda ezelden orjinal oyun savunucuları kesildiniz. Sen belki ps2 kullanırkende orjinal alıyordun orasını bilemem ama şundan çok eminim ps3'e de ps2 gibi bir korsan çip uydurulsa tr den yapımcılara yine birşey çıkmazdı. Şu anda bile birçok ps3 kullanıcıs ben 8 yaşındayken gamestar atari kaseti kiraladığım gibi oyun kiralıyor 20 tl ye 30 tl ye sonra başka oyun kiralıyor sonra başka oyun soruyorum sana bunun neresi orjinale destek ? tamam pc de korsan kullananlar hayli fazla ama pc yi yerden yere bu kadar vururken insan biraz da kendi kullandığı platforma bakmalı. Sony kiralama durumunun da önüne geçmek için bir sistem kurucakmış bildiğim kadarı ile aynı pc lerdekine benzer bir serial kod sisteminin otomatik olarak sisteme kaydedilmesi ve her oyunun bir makinede çalışması olayı. Yani konsollar da sütten çıkma ak kaşık değil korsan kullanım konusunda ki sony ps2 den bu yana bu işin önünü almaya çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantasyFiRe -- 13 Mart 2013; 22:41:25 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X