Şimdi Ara

PEJO KULLANICILARININ DİKKATİNE !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yakınımın 207 aracının yan aynası yerinden çıktı.Araç 3 yaşında. (yeni nesil diğer pejolarda da bu ayna var)

Yetkili servise sorduk tamiri yok, yenisi 350 TL gibi.

Bugun aynayı araçtan söktük,çıkardık.

İçinde metal yaylı bir sistem var ve bu metal kısmın dişleri var,bu metal dişlere plastik tırnaklar oturuyor.

Olay burada, siz aynayı her açıp kapattıgınızda metal dişler plastik tırnakları adeta kemiriyor.Ve sonunda plastik tırnak diye bir şey kalmıyor.Ve ayna kırılmış gibi boynunu aşağı salıyor..hoooop hadi servise ver 350 liraları.Sokaktan topluyor ya millet paraları.

Biz plastik tırnak olan yere metal bir parça uydurduk,bakalım ne kadar giderse.

Tavsiyem siz siz olun aynanızı açıp kapatmayın,bırakın sabit dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 21 Mayıs 2011; 15:51:33 >

• bursada peugeot parçacısında çalışıyorum 150 170 tl gibi fiyata ayna temin edebilirim isterseniz?
  • servis harıcı araştır daha uygun bulursun
  • Biz parça arayışında değiliz arkadaşlar..Burada bir hinliği ortaya dökmekti amacım.

metal metalle uyumlu çalışır,metalle plastiği çarpıştırırsanız böyle bir sonuç çıkar ortaya ve iddia ediyorum bi çok pejo sahibi bu sebeple ayna değiştirme zorunluluğuna mecbur bırakılacak.
  • Bence metal-plastik durumunu yanlış düşünüyorsunuz. Çok mekanizma var bu şekilde düzgün çalışan. Amaç ta yumuşak parçanın sert parçaya uyum sağlayıp düzgün çalışmasıdır. Metal-metal tipinde ise sert metal-yumuşak metal seçilir ki yumuşak olan sert olana uyum sağlasın düzgün çalışsın diye. Belki de sert hareketler nedeni ile bu hale gelmiş olabilir yada geçen zaman plastiği daha kırılgan hale getirip dayanıklılığını aaltmış olabilir.
    Bence Peugeot'ta da başka markada da olabilecek bir durum. Sorun gerçekte daha ucuz olduğu halde pahalıya satan yedek parçacılarda. Bu da sizi isyan ettirmiş.
    Umarım daha ciddi ve pahalı bir arıza ile karşılaşmazsınız. Sonuçta bu bir makine ve hiçkimse ömürboyu garanti vermiyor ürettiğine. Örneğin bilgisayarınıza ömürboyu garantili ram alıyorsunuz ama bu garantinin aslında o ram artık üretilmediğinde güncel ederinin nakden kullanıcıya ödenmesi olduğunu da bilmiyorsunuz. Örneğin bugün 200 TL ye aldığınız bellek 4 yıl sonra bozulduğunda üretilmiyorsa, 2. el ederi 10 dolar ise size bunu ödeyip garantiyi işletmiş oluyorlar. Bu da hiçbir şekilde işinize yaramıyor.

Bu şekilde birçok endüstriyel ürün var. Bence şanslısınız ki basit bir sorun. Allah beterlerinden saklasın.

• Aracın evveliyatını biliyorum,zorlama filan olmadı...sadece sık yapılan aynayı kapatma yandan geçen araçlar çarpmasın diye.

20 yıldır otomobil piyasasında (etrafımda,tamircide...) yan aynası böyle kullanım dışı kalan ne araç gördüm ne de duydum.

92 model reno 9'un aynası bozulmaz ama 2006 model pejo 207,308 v.b'nin aynası 3 yıl sonunda elinizde kalabilir, dikkat !

14 yıl tasarımcılara daha fazla hile yapmaları gerektiğini öğretmiş sanırım.

Parçayı sordugum yer YETKİLİ SERVİSTİ,fiyatı neyse oydu yani.

oto sanayide 100 liraya da alırsın yan sanayisini,konu bu değil.

metal + plastik konusundaki görüşleriniz de bu aynanın içindeki mekanizmayı gördüğünüzde kendiliğinden çürüyecektir.

Neyse bizim aynayla ilgili sıkıntımız yok şu an...diğer kullanıcılar fikir sahibi olsun,aynalarını kapatmasınlar diye konuyu açtım.

Konu pejo araçlarını kötülemek için değil, arabanın bir parçasında kısa zamanda oluşabilecek sıkıntıyı belirttim.Onun dışında yan aynaların marka ayrımı olmaksızın fahiş fiyatlara vatandaşa monte edildiğini zaten görmekteyiz sömürge ülkemizde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Enpara kullananların dikkatine
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.