Şimdi Ara

Pedallı el freni nasıl kullanılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
26.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski mercedeslere az çok merakım vardır . Fakat dikkat ettiğim bi olay var çoğu mercedeste olduğu gibi el freni yok pedal var sanırım pedala basıp kolu oynatınca el freni çekiliyormuş tam bilmiyorum . Ama benim kafama takılan şey düz vites alsan yokuşta geri kaçırmadan kaldırmak çok zor olur sanırım ? Ya da nasıl yapılıyor ? Mercedes düşünmüştür diye düşünüyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pedallı El Freni Kullanma Talimatları

Birçok modern Mercedes-Benz modelinde bulunan pedallı el frenleri, araçta güvenli ve etkili bir şekilde park etmeni veya yokuşlarda sabit tutmanı sağlayan kullanışlı özelliklerdir. İşte pedallı el frenini nasıl kullanacağına dair adım adım bir kılavuz:

Pedallı El Frenini Çekme:

1. Aracın park veya boş viteste olduğundan emin ol.
    2. Ayağını gaz pedalından çek ve sol ayağınla pedallı el frenine bas.
    3. Pedalı kuvvetlice yukarı doğru kaldır, böylece "çekili" konuma geçsin. Araçta bir "el freni çekildi" uyarı ışığı yanacaktır.

Pedallı El Frenini Bırakma:

1. Aracı hareket ettirmeye hazır olduğunda, sol ayağını pedallı el frenine yerleştir.
    2. Pedalı sertçe aşağıya doğru it ve "serbest" konuma getir. Uyarı ışığı sönecektir.
    3. Araç hareket etmezse, pedala daha fazla kuvvet uygulamayı dene veya bir profesyonelden yardım al.

Mercedes El Freninin Bakımı:

Periyodik bakım, pedallı el freninin düzgün çalışmasını sağlamak için önemlidir. Aşağıdaki ipuçlarını takip et:

• El frenini düzenli olarak kullan. Kullanılmadığında kablolar paslanabilir.
    • El freninin ayarının zamanla gevşeyebileceğini ve periyodik olarak sıkılması gerekebileceğini unutma.
    • Herhangi bir sorun fark edersen, aracını yetkili bir servise götür.

Diğer İlgili Anahtar Kelimeler:

• Vito el freni
    • Vito el freni nasıl çekilir
    • Mercedes el freni bırakma kolu nasıl sökülür

Bu talimatları izleyerek pedallı el frenini güvenli ve verimli bir şekilde kullanabilirsin. Güvenli sürüşler!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet sol tarafta ufak bir pedal var ona basıyorsun.Yokuşta el freniyle kalkılmaz herhalde bununla.Yarım debriyaj yaparsınız siz de
  • Yokusta gazla kalkmak gerektigi icin iki ayaginda dolu oldugu icin pedala basma imkanin yok. Tahminimce mercedes manuellerde el freni ile kalkmak yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Pedallı el freni nasıl kullanılıyor ?
    resimde debriyaj' ın solundaki pedal el freni. el frenini kaldırmak için direksiyonun sol tarafındaki ((P)) simgeli kolu kendine çekiyorsun.
    kayınbabam da vito var. bu tarz el freni her zaman hoşuma gitmiştir. araç dizel olduğu için yokuşta hiç el frenini çekmedim. ama kullanımı kolay.
  • pedala basılıp el freni aktif hale getirilir. yokuşta kalkarkende gaza basar el frenini indirme kolunu elinizle çeker kalkarsınız. ayakla basılıp el ile indiriliyor fren, yokuşta aracı kaldırırken sıkıntı yaşatmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 15 Haziran 2012; 17:43:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

pedala basılıp el freni aktif hale getirilir. yokuşta kalkarkende gaza basar el frenini indirme kolunu elinizle çeker kalkarsınız. ayakla basılıp el ile indiriliyor fren, yokuşta aracı kaldırırken sıkıntı yaşatmaz.

yani ufak pedala basılı tutmaya gerek yok ?
  • Devamlı pedala basman gerekirse el (Park) freninin ne anlamı kalır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    El Freni Gevşek ve Ayarsız
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssgg

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

pedala basılıp el freni aktif hale getirilir. yokuşta kalkarkende gaza basar el frenini indirme kolunu elinizle çeker kalkarsınız. ayakla basılıp el ile indiriliyor fren, yokuşta aracı kaldırırken sıkıntı yaşatmaz.

yani ufak pedala basılı tutmaya gerek yok ?

Hayır öyle bişey yok normal el freninde olduğu gibi çıt çıt yapa yapa ne kadar çekmek istiyorsan el frenini ayarlıyorsun, o bastığın seviyede kalıyor. direksiyonun solundaki kolu çektiğin zamanda tamamen devre dışı kalıyor ve pedal yukarı kalkıyor.

yokuşta harekete başladığın an soldaki kolu çekcen normal el freniyle aynı prensibe sahip. 190lar ve 2012 ml harici bütün mercedeslerde var neredeyse bu pedallı el freni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 15 Haziran 2012; 17:59:15 >

• En solda küçük bir pedal var basıp cırtlatması çok zevkli ona basılıyor ama yokuşta kalkarken destek sistemi olabilir belki gerek kalmıyodur.
  • o degilde bayanlar yanlislikla o pedala basarsa hareket halinde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

o degilde bayanlar yanlislikla o pedala basarsa hareket halinde?

olur mu olur valla ama o kadarda olmaz ya. olmaz olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

o degilde bayanlar yanlislikla o pedala basarsa hareket halinde?

Bu yüzden kadınlara lux araç alınmamalı. Astra otomatik alacaksın vursun kırsın. Durumum ne kadar iyi olursa olsun anneme kardeşime karıma vs lux araç vermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssgg

Eski mercedeslere az çok merakım vardır . Fakat dikkat ettiğim bi olay var çoğu mercedeste olduğu gibi el freni yok pedal var sanırım pedala basıp kolu oynatınca el freni çekiliyormuş tam bilmiyorum . Ama benim kafama takılan şey düz vites alsan yokuşta geri kaçırmadan kaldırmak çok zor olur sanırım ? Ya da nasıl yapılıyor ? Mercedes düşünmüştür diye düşünüyorum.

mersedes o fren sistemini amerikanlardan caldigi icin amele vitesiyle kullanima pek uymuyor.
  • hocam bizde vardı anlatayım,debriyajın solunda biraz yukarıda ufak küçük bi pedal var basınca el freni çekilmiş gibi oluyor,direksiyonun sol altındada bi tane kol gibi bişey var onu çekincede indirilmiş gibi oluyor
  • Pedal yukarda kalıyor. Kadınların ayağı da küçük olduğu için yanlışlıkla basmaları zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Devamlı pedala basman gerekirse el (Park) freninin ne anlamı kalır?

Güzel cevap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.