Şimdi Ara

PCmizde PS2 RPGlerini oynamak artık mümkün!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen haftasonu memleketime gittim arkadaşlar Samsun'a. Neyse gezdik tozduk, yedik içtik akşama eve dönünce canım sıkıldı. Baktım kayınbiraderin PS2'si duruyor kenarda. God Of War da var. Zaten zamanında fırsat bulup da bitirememiştim oyunu. Taktım oynadım bir sardı bir sardı ama tabi oyunun yarısına gelemeden Ankara'ya geri döndüm. Evde duruyorum içimde bir God Of War oynama sevdası ile. Tabi PS2 yok elimde, dedim bir umut bir PS2 emülatörü bulurum. Başladım gezinmeye. Sene 2005'di PS2 emülatörü aramış fakat böyle bir şeyin yapılamayacağı, ne kadar komplike olduğundan bahsediliyordu. Ama, şimdi karşımdaydı ismi de 'PCSX2'.

En son 0.9.6 versiyonu vardı, onu kurdum sistemime. Bir yerlerden de PS2 Bios'u buldum. İnternetin karanlık sularından. Sitesindeki talimatlardan (Türkçesi de var) ayarları yaptım. Speed Hacklerini yaptım. Elimde bir gün oynarım umudu ile sakladığım God Of War DVD'sini taktım. Akıcı bir oynanış elde edemedim. Ancak, bildiğim kadarıyla God Of War sistem kaynaklarını en çok yiyen PS2 oyunlarından.

Ben de sırayla PS2 RPGlerini denedim ilerleyen günlerde. Final Fantasy 10 ve 12, Kingdom Hearts 1 ve 2, Shadow Hearts 2. Hepsi akıcı bir şekilde çalışıyordu ufak yavaşlamalarla. Ama her oyun da düzgün çalışmıyor. Mesela Summoner 2 oyuna girdikten bir süre sonra aynı noktada kitlenip kalıyor.

Dün de forumda gezerken en son temmuz ayı güncellemelerini içeren bir Beta sürümü olduğunu öğrendim. Hemen onu indirdim Beta 1474. Yeni speed hackler falan eklenmiş, gerekli ayarları yaptım. Bir önceki paragrafda bahsettiğim oyunların hepsindeki yavaşlamalar gitti. Artı God Of War'da oldukça oynanabilir bir hale geldi.

Siz de benim gibi PS2 oyunlarını PCnizde oynamak istiyorsanız bu emülatörü kaçırmayın derim. Tabi eğer en az çift çekirdekli bir işlemciniz varsa. Ekran kartınız çok eski olmadığı sürece sorun teşkil etmiyor. Özellikle en son beta versiyonu oldukça hızlı. Benim emülatörü çalıştırdığım sistem Core 2 Duo 2 ghz, 2 gb ram, 256 mb Geforce 8600GS, Vista'ya sahip bir dizüstü bilgisayar. Daha hızlı bir işlemciye ve ekran kartına sahipseniz daha da iyi olur. Emülatör sürekli geliştiriliyor ve her geçen gün daha sistem dostu ve stabil hale geliyor.

Emülatörün sitesi şu:

www.pcsx2.net

Bugün Lords of the Rings: The Third Age'i bulup onu denemeyi düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim.

• Hazır elinde emülator var bi' MGS 3 indir de oyunun tadına var.
  • bu emulatörü geliştiren bazı gruplar var.pcsx2 in üzerinde çalışıp daha iyi olmasını sağlıyorlar.tavsiyem o emülatörün yerine maetel 4.2 yi kullanmandır.hem daha performanslı hem de oyunlarda daha az hata görülüyor
  • paylastıgın ıcın sagol benım ıcın gt4 dude denermısınkasmıyacagına ınanmıyorum ama(GT4 için)
  • GT4'ü haftasonu arkadaşın PCsinde deneyeceğiz. Ancak GT4 adam gibi çalışmıyormuş galiba.
  • Dostum internette Maetel diye ayrı bir emülatör bulamadım. Hep ismi PCSX2 ile birlikte geçiyor. Nedir bu? Hız artırıcı bir program mı? Yardımcı olursan sevinirim. Sonuçta oyunları ne kadar hızlı ve sorunsuz çalıştırırsak o kadar iyidir.
  • ben re veronicayı denedim akıcı oynadıfakat gran turismoda bunu başaramadım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps1 oyunu ps3te çalışır mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maetel üçüncü parti PCSX2'nin yapımcıları tarafından desteklenmeyen ve pek stabil olmayan bir derleme imiş. Zaten PCSX2'nin son sürümleri ile Maetel'in de bir artısı kalmamış. PCSX2 yapımcılarından birinin dediğine göre. Bilgiyi de şuradan aldım:

http://forums.pcsx2.net/thread-6933.html
  • Hatırlattığın iyi oldu bende denerim bi ara GT 4'ü ama sanırsam NTSC-J SCPS 17001 sürümü gerekiyor bu versiyon oynanıyormuş
  • Sitenin forum kısmında GT4'ün doğru dürüst çalışmadığından bahsediyor. Hafta sonu deneyeceğiz bakalım. Bir de ilginçtir Summoner 2 0.9.1 sürümünde çalışırken yeni versiyonlarda çalışmıyormuş. Eski sürümü bulup bir deneyeceğim.
  • Paylaştığın için sağol.
  • Hmm Core2Duo 2.6 ghz hd3650 li bilgisayarımda bir oyun oynamayı denedim bu emülatörle ama sanırsam şöyle bi 4 çekirdekli işlemci ve 1 gb ekran kartı istiyor 700-800 liralık bi sistem. Ama zaten tam olarak oturmamış bir emülatör -henüz-. PS2 ne zaman unutulur anca o zaman doğru dürüst bir emülatör ve ona yetecek güçte bilgisayarlar çıkar bence.
  • Şu anki emülatör 4 çekirdeği etkin kullanacak sir kod yapısına sahip değil. Dört çekirdekli sistemlerde bile iki çekirdeği kullanıyor. Emülatörün yapımcılarının dediğine göre bunun için kapsamlı bir yeniden kodlamaya ihtiyacı varmış. Hızlı bir çift çekirdekli işlemci işinizi rahatlıkla görür. Senin sisteminde (ayarları kurcalaman şartıyla özellikle CPU ve speed hackler) God Of War'ı gayet akıcı bir şekilde oynayabilmek mümkün şu andaki beta sürümü ile.
  • ben mgs3 u bununla bitirdim, cok eski bir emlator ama her gecen gun yeni biseyler koyuyorlar.
  • Gokyabgu
    dostum link veriyim sen ilk mesajına da eklersin.verdiğim link hem pcsx2 nin son sürümü hem de maeteli barındırıyor.tüm pluginler var içinde
    http://rapid-share.com/files/257902414/PCSX2_R1545___Maetel_4.3.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 24 Temmuz 2009; 20:21:33 >
  • GT 4'ü Youtubeda oynayanlar var ama ne kadar doğru bilmiyorum onların oynadığı versiyon sorunsuz galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

GT 4'ü Youtubeda oynayanlar var ama ne kadar doğru bilmiyorum onların oynadığı versiyon sorunsuz galiba

ben gt 4 ve god of warı sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum oynamak imkanlı yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

GT 4'ü Youtubeda oynayanlar var ama ne kadar doğru bilmiyorum onların oynadığı versiyon sorunsuz galiba

ben gt 4 ve god of warı sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum oynamak imkanlı yani

Sisteminiz nedir birde kullandığınız GT 4 PAL NTSC hangi versiyon ? Ona göre bende GT 4 edinicem
  • Yahu herkes oynuyorum diyor iyi güzel de, şöyle SS koysanıza hocam şuraya! Tek bir SS bile yok yahu, el insaf...

Bal kaymak gibi oynuyorum demekle olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal1ty89

Yahu herkes oynuyorum diyor iyi güzel de, şöyle SS koysanıza hocam şuraya! Tek bir SS bile yok yahu, el insaf...

Bal kaymak gibi oynuyorum demekle olmuyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.