Kullandığım ekran kartı 3 tane 8pin istiyor. Bende sadece 2 tane var. pcile çıkışındaki 2 tane 8 liği (6+2) yi kullanırsam eğer, ekran kartı yüklenmelerinde pc uyarı vermeden restart atıyor. Şu ana kadar idare ediyordum ama son gelen ekran kartı güncellemesiyle artmaya başladı bu. Çözümüm nedir? peripheral slotlarım boşta. Molex den pcile ye çeviren bir şeyler olduğunu gördüm. Böyle bir şey mi almalıyım? 6pin den 8 pine bir çevirici mi almalıyım? yeni bir psu mu almalıyım? yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. ![]() |
pci slotum kalmadı ne yapmalıyım?

-
-
Merhaba.
Eğer PSU yeterli güçte ve kaliteli bir marka ise molex pcie dönüştürücü kullanmak uygun ve basit çözüm olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
corsair marka, tx850m diye bir şey. ekran kartında min 850 yazıyordu. stress testlerde bile 750ye yaklaşmadım güç çekiminde. Büyük ihtimal 1 tane pci yı 2 yere taktığım için oldu.
molex pcie dönüştürücülerine bakıyorumda, nasıl gireceğini anlamadım psu ya.. 2 tane 6pini 8 pine dönüştürenler olurmuş gibi göründü ama pek anlamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 31 Ocak 2021; 13:20:46 > -
PSU nün gücü yeterli.
Siz şöyle bir şey alacaksınız.
https://www.teknobiyotik.com/dark-2x4-pin-molex-6-2-pin-pci-e-donusturucu-kablo-dk-cb-p104.html
PSU ya değil, psu'dan çıkan molex uca bağlayacaksınız.
ikisine de bakayım teşekkürler.
ısınma, yangın gibi ilginç yorumlar okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama umudu kesmiş, başka bir psu almak üzereydim. Biraz daha araştırayım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: std350PSU nün gücü yeterli.
Siz şöyle bir şey alacaksınız.
https://www.teknobiyotik.com/dark-2x4-pin-molex-6-2-pin-pci-e-donusturucu-kablo-dk-cb-p104.html
PSU ya değil, psu'dan çıkan molex uca bağlayacaksınız.
Bu SATA çevirici yalnız, ekran kartına takılamaz.
Böyle bir şey alman lazım, tabi kalitelisini: https://urun.n11.com/kablolar/ekran-karti-power-coklayici-pci-e-8-pin-62-2-x-pci-e-P468470842
-
bunu tavsiye ederim daha önce bu satıcının 4+4 atx giriş uzatma kablosuyla ilgili yorumlarını okumuştum bakır yoğunluğu en yüksek kabloları kullanıyorlar ve ısınma vs yapmadığını söyleyen yorumlar yazılmıştı. kabloda bakır yoğunluğu önemlidir az olması halinde kablo ısınır erimeye meyilli hale gelir plastikler sıyrılıp teller birbirine kontak ederse kısa devre ve yangın riski doğurabilir çok ciddi bir konudur daha önce ramak kala başıma geliyordu. gittigidiyor n11 deki çin versiyonu kablolar genelde çok kalitesiz oluyor. linkteki ürün 18awg kalitededir.(satıcının beyanı)
https://urun.n11.com/overclock-urunleri/molex-ya-da-satadan-vga-kablosu-P229906814
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 1 Şubat 2021; 4:17:32 >
-
Molex olanından sipariş verdim. Yine de güvenlik kısmı korkutuyor. 5900x, 3080 oc, rog strix anakart var hemen üstünde. Risk mi alıyorum diye düşündürüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: emberciMolex olanından sipariş verdim. Yine de güvenlik kısmı korkutuyor. 5900x, 3080 oc, rog strix anakart var hemen üstünde. Risk mi alıyorum diye düşündürüyor.
ilk başta oyunlarda yük altındayken kablonun ısınıp ısınmadığını kontrol edin muhakkak bence
-
Bugün geldi taktım, birazdan testlerini yapacağım, teşekkürler.
Sormak istediğim bir şey daha var. 2 ayrı molex den mi güç çekeyim, yoksa 1 tanesi yeter li mi? (molex kablolarında birden fazla başlık vardı. 1 taneden çekip ikisine bağladım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 3 Şubat 2021; 20:33:0 > -
her bir molex demetinin kablo kalınlığı ince değilse 1 hat üzerindende bağlayabilirsiniz duruma göre ana demetin kablo sıcaklığını kontrol edin ılıma ısınma oluyorsa ayrı ayrı molex hattı üzerindende besleyebilirsiniz ama corsair de ince kablo kullanacaklarını sanmam 1 tane hat üzerinden besleme yeterli gelecektir.
gelen kablo nasıldı kalite olarak çabucak bükülen cinstenmi yoksa kablo kalınlığı ilanda yazdıkları gibi kalınmı geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 3 Şubat 2021; 21:42:3 > -
Malesef ürün çok kötü. Kablolarında kullanılan malzemeden anlamam ama plastikleri çok kötü. 1 defa takmaya 1 tane diş çıktı.Diş yeniden yuvaya girmiyor. Çöp açıkcası. Çöpe vakit ve 40tl atmak isteyen varsa şansını deneyebilir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Sadece bir tane diş sorunlu görünse önemli değil fakat bütün dişler plastiğin içinde zorla duruyor gibi. Keşke boşa beklemeseydim. Kimi diş ileride, kimisi geride, kimisi sallanıyor... Garip bir şey. Sanki bir öğrenci, evde kendisine kablo yapmış gibi kalitesi var. Belki bana gelen ürün kötüydü? risk alacakların.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 4 Şubat 2021; 10:24:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: emberciMalesef ürün çok kötü. Kablolarında kullanılan malzemeden anlamam ama plastikleri çok kötü. 1 defa takmaya 1 tane diş çıktı.Diş yeniden yuvaya girmiyor. Çöp açıkcası. Çöpe vakit ve 40tl atmak isteyen varsa şansını deneyebilir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Sadece bir tane diş sorunlu görünse önemli değil fakat bütün dişler plastiğin içinde zorla duruyor gibi. Keşke boşa beklemeseydim. Kimi diş ileride, kimisi geride, kimisi sallanıyor... Garip bir şey. Sanki bir öğrenci, evde kendisine kablo yapmış gibi kalitesi var. Belki bana gelen ürün kötüydü? risk alacakların.
çok garip 5yıldız lı 3 yorum diğer ürünlerindede benzer yorumlar olan bir satıcıydı oysaki. bu deneyimleri ürün değerlendirme kısmınada yazın bence başkalarıda bilsin bu durumu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 4 Şubat 2021; 11:0:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: emberciMalesef ürün çok kötü. Kablolarında kullanılan malzemeden anlamam ama plastikleri çok kötü. 1 defa takmaya 1 tane diş çıktı.Diş yeniden yuvaya girmiyor. Çöp açıkcası. Çöpe vakit ve 40tl atmak isteyen varsa şansını deneyebilir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Çok kötü olan bu ürün hakkında acaba ürün elinize geçtiğinde satıcı ile iletişime geçip durumu açıkladınız mı?
Kötü olduğunun kararına nasıl vardınız? Kablonuz mu yandı, bilgisayarınıza zarar mı verdi?
Yıllardır a kalite kablolardan üretim yapar satarız, elimizden geldiğince tüm herkesin uygun fiyatlardan kaliteli kablolar sahibi olması için uğraşıyoruz.
Lütfen bu kadar peşin hükümlü olmayın.
Bizim ile iletişime geçip durumu iletseydiniz daha şık ve olumlu olurdu.
Gerektiği durumlarda biz tüm müşterilerimize ürün iadesi ya da değişimi imkanları olduğunu iletiyoruz...
SAYGILARIMLA
-
Satıcı sizseniz üçüncü şahıs gibi soru sormasanız keşke.
Neden böyle düşündüğümü yukarıda yazdım. Onun dışında pc ye zarar verme gibi bir durum olsaydı yazardım. Zaten çıkartıp yeniden takmak istediğimde kablo elimde kaldı. Bu şekilde ufak bir parça içinde iletişime geçmeye gerek duymadım. Satan sattığı malı biliyordur diye düşündüm. Sonuçta üretimi yaparken, ufakta olsa bir kontrol süreci vardır. Gelen kabloda gözden kaçmayacak hata var zaten. Dişler yerlerinde durmuyor, hepsi başka yöne bakıyor, kimisi ileride, kimisi geride... Kabloların kalitesine de bir şey demedim tekrar okursanız. Yuva için kullanılan plastiğin kalitesinden bahsettim.
Peşin hükümlü olamayıp ne yapabilirim? 10 tane sipariş verip, ortalamasının notunu mu vermeliyim :D. Ne kadar kötülesemde sonuna not ekemişim, belki şansıma kötü bir şey geldi diye.
-
quote:
Orijinalden alıntı: emberciSatıcı sizseniz üçüncü şahıs gibi soru sormasanız keşke.
Neden böyle düşündüğümü yukarıda yazdım. Onun dışında pc ye zarar verme gibi bir durum olsaydı yazardım. Zaten çıkartıp yeniden takmak istediğimde kablo elimde kaldı. Bu şekilde ufak bir parça içinde iletişime geçmeye gerek duymadım. Satan sattığı malı biliyordur diye düşündüm. Sonuçta üretimi yaparken, ufakta olsa bir kontrol süreci vardır. Gelen kabloda gözden kaçmayacak hata var zaten. Dişler yerlerinde durmuyor, hepsi başka yöne bakıyor, kimisi ileride, kimisi geride... Kabloların kalitesine de bir şey demedim tekrar okursanız. Yuva için kullanılan plastiğin kalitesinden bahsettim.
Peşin hükümlü olamayıp ne yapabilirim? 10 tane sipariş verip, ortalamasının notunu mu vermeliyim :D. Ne kadar kötülesemde sonuna not ekemişim, belki şansıma kötü bir şey geldi diye.
Kabloların takıldığı konnektörleri kötülemişsiniz de, onlar fabrikasyon üretimdir zaten, onu da biz üretmedik sonuçta.
Tüm güç kaynaklarında kullanılan aynı model ve plastiğe sahip üründür.
Ucuz diye bize söyleme gereği hissetmemişsiniz fakat ''paranızı çöpe atmak isterseniz alabilirsiniz'' yazmışsınız.
Madem ucuzdu bana söyleme gereği hissetmediniz, burada bunu da bu şekilde ifade etmenize gerek yoktu bence.
Bu tarz kabloları da takar dener öyle göndeririz her zaman...
Ben olayları uzatmak amaçlı cevap yazmadım, kendinizi benim yerime koyarak düşünmenizi isterim.
Her neyse tabii ki de yorum ya da eleştiri yapılabilir ürünlerimiz hakkında, ama öncelikle bana bunun bilgisini vermeniz gerekirdi diye düşünüyorum...
Kalın sağlıcakla.
-
"Kabloların takıldığı konnektörleri kötülemişsiniz de, onlar fabrikasyon üretimdir zaten, onu da biz üretmedik sonuçta."
ben tüm ürünü alıyorum. Demiri başka yerden, plastiği başka yerden beni ilgilendirmezki.
"Ucuz diye bize söyleme gereği hissetmemişsiniz fakat ''paranızı çöpe atmak isterseniz alabilirsiniz'' yazmışsınız."
ucuz diye bir kelime kullanmadım. Ufak bir parça için dedim.
"Madem ucuzdu bana söyleme gereği hissetmediniz, burada bunu da bu şekilde ifade etmenize gerek yoktu bence."
2dk kullanamadığım bir ürün için 2 gün beklememi daha hafif nasıl ifade edebilirdim bilmiyorum.
"Her neyse tabii ki de yorum ya da eleştiri yapılabilir ürünlerimiz hakkında, ama öncelikle bana bunun bilgisini vermeniz gerekirdi diye düşünüyorum..."
aldığım ürün hakkında kötü yorum yapabilmek için satıcıya/üreticiye bunun bilgisini vermem gerektiğini bilmiyordum. Dikkat ederim /s
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X