Şimdi Ara

Pci kablo ve cpu kablo olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran kartim gtx 1080ti
    Islemci i9 9900k
    Anakart gigabyte z390 aorus

Rtx 3080 serisi icin hazirlik yaparken kasamdaki bazı sorunlar dikkatimi çekti.

1- Ekran kartina giden güç baglantisini tek kablodan yapmışlar aldığım yerde nedense.

Diğer pci-e kablo psu kutusunda boşta duruyodu. Bende psu girişine taktım kabloyu ekran kartina 2 ayrı kablo cekmis oldum böylece.
    Burda yanlis yaptigim bir şey var mi yoksa yaptığım sey gereksiz mi? Görüldüğü gibi bu şekilde yaptim kablodan geliyor 8pinler ayri ayri

Psu da çıkış olmadığı icin fazladan (4+4 sadece) cpu girişi eksik kaliyor. Yani 4pin eksik cpu için. Bu ekran karti için olan kabloyu yine aldigim yerdeki gibi yapsam, ekran kartina ekledigim o diger kabloyu cpu bağlantısı icin mi kullansam?
    Pcie yazan kabloyu kisaca cpu ya taksam problem olur mu 4pin yerine? Yoksa bu şekilde kalsin mi cpu

Biraz karışık oldu ama umarım anlatabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 30 Eylül 2020; 16:4:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada kablolama tam bir fiyasko olmuş, ben olsam kasayı kafalarına atardım, düzeltin şunları diye.

• Kutu içerisinde yokmu fazladan 4+4 CPU? Rm750x de çift 8 pin CPU var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Kutu içerisinde yokmu fazladan 4+4 CPU? Rm750x de çift 8 pin CPU var
    2018 üretiminden sonraki v2 versiyonunda varmış hocam. Benimki eski olduğu için 1tane 4+4 cpu kablo mevcut sadece.
    2 Tanede 8pin pci-e kablo var. Ama sağolsun malum firma tek pci-e kablo ile 2x8pin takmış 1080ti ekran kartına.
    Bende şimdi güç kaynağının kutusundaki pci-e kablosunu bağladım 2tane ekran kartı kablosu yaptım 2x8 şeklinde ayrı kablolardan alıyor şimdi gücü.
    @Hesperiush @gtx295

• Yayıncı olan kacaktv misin sen?
    CPU için 8pin yeterli. Pcie kablosunu oraya takmaya çalışma sakın pin dizilimleri farklı.
    Gpu 1080ti olduğu için tek kablodan değilde 2 ayrı kablodan besleme yapmak daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • üretici eğer tek kablodan vermişse, o kablo o gücü kaldıracak kalınliktadir. Ki psu nün etiket değerlerini bilmiyorum ama ekran kartı için me kadar güç verebilecekse muhtemelen o kablo da o güce dayanır ve verir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.