Şimdi Ara

PCI girişi USB ye çevirilebiliri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
7.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anakartlar üzerinde bulunan PCI girişini usb ye çevirebilrmiyiz..yani pci a takılacak bir kartı usb ilk laptopa bağlayıp kullanmak istiyorum acaba ne kadar mümkündür

• Ben de çok merak ediyorum ama maalesef olmayacak gibi bir şey galiba bu...
  • yok mu hocam forumda bilgisayar mühendisi??? elektronikten bilgisayardan anlayan..bence olmayacak bir şey değil...anakarttan pci yuvasını çıkartıp çıkışı usb yeçevrilecek...tek orun yazılım olur yani kartı bilgisayara tanıtmak olur ama yazılım işini bence halledebilen çıkar..
  • olur yada olmaz bilemiyorum ama hiç böyle bir kart görmedim..
    şu aklıma geldi pci yuvayı usbye çeviren kartlar var..bu kartların pci ye takılan kısmını pci yuva haline getiriseniz olabilirmi? tabi pci yuvanın istedigi gerilimleride temin edip kata uygulamak lazım...tabi sadece fikir ...
    kolay gelsin
  • pci yuvasını usb ye çeviren kartlar derken link verebilirmisin hocam??? tam olarak anlamadım da :S
  • http://www.malatyabilsis.com/radex-4-lu-pci-usb-coklayici-usb-2.0.html
    http://urun.gittigidiyor.com/RAIN-PCI-4-PORT-USB-2-0-KART-PCI-USB-COKLAYICI_W0QQidZZ14121410

bunlar gibi pci usb çoklayıcı diye aratırsanız çokça bulabilirsiniz..kısaca pcı yuvaya takılan ve pcı yuvayı usb ye çeviren kart...

• dhan000 bahsettiğiniz kart usb den pcl a çeviriyor. Arkadaşın yapmak istediği tam tersi pcl den usb ye çevirmek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: babaran

dhan000 bahsettiğiniz kart usb den pcl a çeviriyor. Arkadaşın yapmak istediği tam tersi pcl den usb ye çevirmek

Sanırım siz karıştırmışsınız. dhan000 arkadaşın linkini verdiği cihazlar PCI yuvalara takılan USB çoklayıcılar. ilkdostun arkadaşın da sorduğu PCI girişini USB ye çevirmek olduğuna göre verilen linkler ve belirtilen cihazlar doğru olmaktadır.
    Bilginize ...
  • yok benim yapmak istediğim bu değil...yani şöyle anlatayım...şimdi anakarta takılan bir ses kartını usb den laptopta kullanmak istiyorum...yani pci yuvasının çıkışı usb erkek diş olup usb ile laptop a takacam...yani usb çoklayıcı istemiyorum..tam anlatamadğım için kusura bakmayın.....
  • Oyle Bir kartin oldugunu sanmiyorum. Ama senin istedigin USB Ses Kartlari mevcut. Notebook'un ses karti bozuk ise usb ses karti kullanabilirsin. Cok basit ve ucuz olanlari mevcut...
  • yok hocam bozuk değil 5.1 için kullanmak istiyorum onlarda çok pahalı :(
  • Beyler bende laptop kullanıyorum ama masaüstünde kullandıgımız pci kartları bu makinada nasıl kullanırız.
    Mesela pci uydu tv kartını usbye nasıl çevirebiliriz.
  • usb ye çevirmek yerine laptoplardaki pcı girişine çevirici adaptörler üzerinde çalışmanızı tavsiye ederim.
  • Örnek link verebilirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Tıkla

benim bahsettiğim olay bu değil... bu pcmcia kartta usb çoklayıcı benim anlatmaya çalıştığım farklı bişey...Üst mesajdaki olay benim anlatmaya çalıştığım ama bu aleti uyarladık deiyelim usb driver işini nasıl çözecez
  • @ ilkdostun
    Hocam driver olayında sorun çıkmaz diye düşünüyorum..
    Fakat gösterdiğim aletin fiyatına bakarsanız sitede, astarı yüzünden pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpian -- 6 Eylül 2010; 21:39:20 >
  • evet ama çalışma mantığı bence basit yani yapılabilitesi yüksek diye düşünüyorum.
  • bir arkadaşım kendi özel ihtiyacı için böyle birşey yapmıştı. devresini kendisi yapmıştı ve PLX in çipini kullanmıştı.

kullandığı çip şu;

http://www.plxtech.com/products/net2000/net2282

NET2282 - PCI to High-Speed USB 2.0 Controller

bu chip PCI to USB Bridge olarak kullanılıyor. Hazır sizin ihtiyacınızı görecek devre varmıdır piyasada bilmiyorum ama çaresiz kalırsanız ve bu işlerden de anlıyorsanız bu chip ile bir devre yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.