Şimdi Ara

pci-ex 16 slot lehimlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim bilgisayarım pci express x1 slotu var yanındada x16 için slot yeri yapmışlar ama slot yok oraya slot lehimlenmesi gerekiyor ekran kartı arıyorum x1 slot için bulamıyorum x16 olursa etraf zaten ekran kartıyla dolu ben istanbul çağlayandayım bana x16 slot için yardımcı olabilceklerden yardım istiyorum

• çok merak ettim anakartın marka model bir bakmak istiyorum..
  • dediğin biraz mantılsız gibi marka ve model yazarmısaınz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

dediğin biraz mantılsız gibi marka ve model yazarmısaınz

hp yatay kasasının anakartı daha önce hiç mi görmediniz lehim yeri var ama slot yok
  • anakartın marka ve modelini verseniz güzel olurdu
    öyle kartlar çok gördüm ama x16 slot olur o anakartlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın marka ve modelini verseniz güzel olurdu
    öyle kartlar çok gördüm ama x16 slot olur o anakartlarda

bilgisayarın modeli hp compac dc 5100 sff anakarta orijinal kendisinin su an onboard kullanıyorum hic oyun filan oynayamiyorum en azından fm 2012 seri bı sekilde oynamak istiyorum ama su an cok donuyor eğer elinde bozuk anakart olan varsa ben onun üzerinden lehim makinesiyle slotu söker benimkine takabilirim eğer anaların resmini bulamazsan fotosunu çekebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapsan olur mu? tartışılır. eğer çip desteği yoksa boşuna uğraşmış olursun.
    anakartın resmini çekip koy istersen.. yapılır yapılmasına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 2 Eylül 2012; 10:33:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

yapsan olur mu? tartışılır. eğer çip desteği yoksa boşuna uğraşmış olursun.
    anakartın resmini çekip koy istersen.. yapılır yapılmasına..

Bence olur bosuna koymamislardir Google da hp compaq dc 5100 sff yaz görsellerde çıkıyor anakartin resmin

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal193
    Bence olur bosuna koymamislardir Google da hp compaq dc 5100 sff yaz görsellerde çıkıyor anakartin resmin

Selam
    Sizce olabilir ama bence olmaz hâttâ olamaz kardeş..

Kart slotu takmakla(lehimlemekle) iş bitmiyor. Slot yanında kirkaç tane daha kondansatör var. Onların da değerine göre takılması lâzım..
    En önemlisi kuzey köprüsü takılan slotu çalıştıracak mı? Burası muamma.. Bu işler sizin öngördüğünüz gibi yürümüyor maalesef..

Hiç uğraşmaya değmez diyebilirim. Yeni bir anakart alarak istediklerinizi çalıştırabilirsiniz. Yeni anakart fiyatları uçuk bir rakam değil. 100 TL'ye yeni ve 2 yıl garantili ekran kartı bulabilirsiniz.
    Kulay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam

Kart slotu takmakla(lehimlemekle) iş bitmiyor. Slot yanında kirkaç tane daha kondansatör var. Onların da değerine göre takılması lâzım..
    En önemlisi kuzey köprüsü takılan slotu çalıştıracak mı? Burası muamma.. Bu işler sizin öngördüğünüz gibi yürümüyor maalesef..

Hiç uğraşmaya değmez diyebilirim. Yeni bir anakart alarak istediklerinizi çalıştırabilirsiniz. Yeni anakart fiyatları uçuk bir rakam değil. 100 TL'ye yeni ve 2 yıl garantili ekran kartı bulabilirsiniz.
    Kulay gelsin..

Kondansatör olayına bı şey diyemem buyuk ihtimal haklisıniz ama chipset olayına katılmıyorum chipset desteklemese onu oraya koymazlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam

Kulay gelsin..

Kondansatör olayına bı şey diyemem buyuk ihtimal haklisıniz ama chipset olayına katılmıyorum chipset desteklemese onu oraya koymazlar

Arkadasim uretim anında aynı board kullanilmis sizinkinde pci-e yok baska modellerde vardir. sadece tabi ki kondansator degil ama bir cok veriyolunun acilmasi bir cok bilesenin tekrar lehimlenmesi gerekir. tabi bunlar insan eli ile uretilebilecek seyler olmayabiliyor. Chipset aynı chipsettir ama eklenmesi gereken sadece bir pci-e yuva degildir.
    Gordugum kadari ile anakartiniz btx. bulunmasi zor anakartlardan biir degistirmek istesenizde kasaniza gene btx anakart almaniz gerekir.
    dc 5100 ler onboard vga ve pci-e olmadan gelirken 6100 ve 7100 ler pci-e yuva ile geliyorlar. kucuk bir tavsiye.

• anakart model ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.