Şimdi Ara

PCE Switch Card nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, anakartımın özelliklerine bakarken tek ekran kartı takıldığında PCIE Switch Card takılması gerektiğini gördüm. Ama benim bilgisayarda böyle birşey yok. Yanlış anlamadıysam da bu kartı takmayınca x16 dan x8 e düşüyor PCI çarpanı. Bu kartı taksam performans açısından çok artış olur mu eğer oluyorsa nereden bulabilirim ben bu karttan? Anakartım Asrock alive xfire esata2, x1550 radeon 512mb da ekran kartım...

• Yok mu bilgisi olan?
  • http://img31.imageshack.us/i/switchz.jpg/
    resim koyamadım linki verdim
    sözünü ettiğin kart bu karttır, boardın kutusundan çıkar, diğer boş pcı-e yuvasına bunu taktığında x8 çalışan ekran kartın, x16 çalışmaya başlar.
  • PCIEX Switch Card, Anakart kutusunda gelen anakartlar icindir... Anakart kutusunda cikmayanla icin PCIEX Switch Card takmak zorunda degilsiniz... Sapphire anakartlarda ve bazi diger marka anakartlarin bazi modellerinde bu kart bulunur... takilmasi zorunlu degildir..
  • anakart destekliyorsa takıldığında x16 olacaksa bencede takılması zorunlu değildir ama faydalıdır. çünkü x16 la x8 arasındaki fark değişik donanım test sitelerinin kiminde hiç fark etmediği, kiminde 3-4fps olduğu, kimindede %30 oranında başarım sağladığı açıklanmaktadır. bu çelişik açıklamaların kabaca ortalamasını alırsak %10 performans eder :) ee %10 da bize yeter :)
  • o kart anakartla beraber gelmiyorsa, anakartin bu sistemle koprulenmesinin olusturabilecegi teknik ve elektroniksel sorunlardan dolayi sen sorumlu olursun.. Bence birak oldugu gibi kalsin... Bu sistem Sapphire anakartlar icindir.(yanlis bilmiyorsam bazi Jetway ve DFI anakartlarda da kullanilmaktadir).. bunin disinda kutu da gelmiyorsa sisteminize verebileceginiz zarari garantiden kurtaramayabilirsiniz...

ekran kartini normal hattan calistirirken, ayni zamanda Guney koprusune de kopruleyip bant genisligi arttirmak icin kullanilan bu kart; desteklenmeyen anakartlarda bilgisayarin calismamasi, kondansator ve entegrelerin yanmasi veya bozulmasi ile sonuclanabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 7 Ağustos 2009; 11:49:33 >
  • doğrudur hocam markadan markaya değişebilir. benimki sapphire790g ve kutuda o kart vardı. baştan ne olduğunu anlamadığımdan bi süre takmadan kullandım, sonra taktım ve psikolojikmidir bilemem ama şuan oyunlarda daha akıcı görüntü alıyorum gibi geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Formula Hub nedir ?
    12 yıl önce açıldı
    Card Sharing Nedir?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valllaha dostum bende Asus M4A89GTDPRO/USB3 anakart var ıcınden bu kart cıktı ekrankartım gtx 275 am ax8 goruyor sıstem ve bu kartı yarın takacagım anakarta :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.