Şimdi Ara

Laptop SPDIF 5.1 mini toslink to toslink (Bu kabloyu nereden bulabilirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir çoğumuzun bildiği gibi bazı notebookların üzerinde SPDIF line-out portu vardır.Benim Macbook pro nun üzerinde de bu porttan var (güncel orta/üst pek çok notebook tada var Örneğin : Toshiba vb).Sorun benim bu portu minikbir kablo ile ampliye bağlamamdan dolayı 5.1 ses alamamam.Normalde bu porttan 1/8" miniplug ile kulaklık veyahut hoparlör çıkışı alınabiliyor.Ama optik kablo bağlamak için bir adaptöre ihtiyaç var.

Bana gereken : mini-Toslink to Toslink kablosu.Yurt dışında var ama ülkemizde bulamadım.Güncel intel işlemcili hemen her Mac de bu özellik var pek çok Windows bazlı PC de donanımsal olarak bu özelliği desktekliyor.Nereye baktı isem bulamadım bu kabloda bildiğiniz bir yer var ise yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 25 Şubat 2008; 0:44:03 >

• Ben İzmir'de Metro'da buldum; optik kablo ile beraber paketlenmişti.
    Ambalajında "optik cable+3.5 mm adaptör" ibaresi var.
    Sen bulunduğun yerde bir bakın Vipracing, eğer bulamazsan ben sana burdan alıp kargolarım, sorun olmaz.
    Bulana kadar göbeğim çatladığı için sıkıntını anlayabiliyorum,
    Selamlar...
  • Sevgili kursad_75;
    Öncelik ile cevabın daha sonrada samimi teklifin için can-ı gönülden teşekkür ederim :)
    Bakmadığım hifi cı kalmadı desem yalan olur halen var bir kaç firma ;) Teknosadan ,Vatan bilgisayara,Gold dan Kadiköydeki irili ufaklı yerlere kadar baktım ek olarak bir sürü on line satış yapan mağazayada baktım yok.Ebayde vb tonla var en son çare oradan getireceğim gerçi işim ithalata dayalı olduğu için malzemede sıkıntı yaşamam ama böyle garip kablo içinde yurt dışından getirtmek ile uğraşmak istemedim.Metro çok iyi fikir aklıma gelmemişti ilk fırsatta bakacağım .
    Tekrar teşekkürler.
    Not : Demekki bu kabloyu getirtmeye hemen hiç kimse ihtiyaç duymamış talep edilmemişki kimse getirmiyor.Aslında gerçekten görevi önemli.
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Ben İzmir'de Metro'da buldum; optik kablo ile beraber paketlenmişti.
    Ambalajında "optik cable+3.5 mm adaptör" ibaresi var.
    Sen bulunduğun yerde bir bakın Vipracing, eğer bulamazsan ben sana burdan alıp kargolarım, sorun olmaz.
    Bulana kadar göbeğim çatladığı için sıkıntını anlayabiliyorum,
    Selamlar...

• Sayın Vipracing ve Kursad_75;
    Benim de ihtiyacım olan kablo bu sanırım ama emin olamadım. Aşağıdaki sayfanın sonunda optik giriş-çıkışların fotoğrafları var; size zahmet bir bakabilir misiniz?
    http://forum.donanimhaber.com/m_21192124/tm.htm
    Ayrıca bu kabloyu alabileceğimiz bir internet sitesi keşfederseniz paylaşımınızı bekliyorum, teşekkürler.
  • Merhaba,
    sizin laptopda SPDIF çıkış var ise ve ondan direkt 5.1 ses çıkışı almak istiyorsanız benşm aradığım bu kablo tipinden alıcaksınız yani mini-Toslink to Toslink kablosu daha da doğrusu kursad_75 inde belirttiği gibi optik cable+3.5 mm adaptör şeklinde bir pakette olabilir.Normal optik kablonun yanında bu uç da beraberinde alınmış oluyor o zaman.

Fotoğraflarda gösterdiğiniz uydu alıcısı ve dvd için normal bir optik kablo almanız yeterli.Hemen her yerde satılırlar ve fiyatları görece ucuzdur.Yanlız laptoplardaki çıkış (eğer SPDIF destekliyor ise /laptopun teknik özelliklerinde yazar) normal optik kabloya göre daha ufak olduğundan böyle bir adaptör sorunu vardır (Başlıktaki sorun)o adaptörü alırsak normal optik kablonun giriceği bir çıkışa sahip olmuş oluruz.
    Kısaca laptop için benim aradığımı diğerleri için ise normal standartlarda bir optik kablo almanız yeterli.

quote:

Orjinalden alıntı: solestar

Sayın Vipracing ve Kursad_75;
    Benim de ihtiyacım olan kablo bu sanırım ama emin olamadım. Aşağıdaki sayfanın sonunda optik giriş-çıkışların fotoğrafları var; size zahmet bir bakabilir misiniz?
    http://forum.donanimhaber.com/m_21192124/tm.htm
    Ayrıca bu kabloyu alabileceğimiz bir internet sitesi keşfederseniz paylaşımınızı bekliyorum, teşekkürler.

• böyle bir adaptöre benim de ihtiyacım var şu an laptoptan analog bağlantı yapmak zorunda kalıyorum.
  • Teşekkürler Vipracing
    3.5mm adaptörü olan herhangi bir optik kablo alırsam(daha doğrusu bulursam) laptop ve uydu alıcıyı tek kabloyla tak çıkar yaparak dvd'ye bağlayabileceğim yani. Laptop ve uydu alıcıdaki çıkışlar optik s/pdif.

Peki öğrenmiş olmak için şunu sorayım: Fotoğrafta görülen uydu alıcıdaki s/pdif çıkış hem normal optik kablo hem de 3.5mm adaptörle uyumlu mudur? Öyle görünüyor sanki. Her ikisiyle de kullanılabilir mi?

Ekleme: Sanırım herkes bu kabloyu arıyor. İhtiyacımız olan kablo şu linkteki kablo ama bulmak mesele.
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270702&CS_Category=_KABLOLAR892&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#

Herhangi bir sitede bulan haber etsin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 23 Şubat 2008; 16:58:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPT den USB Ucu Bakabilirmisiniz ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aradığımız o değil zaten o kablo var,aradığımız o kablo ile laptoba digital bağlantıyı sağlayacak adaptör,bu adaptöre sadece laptobun için ihtiyacın olur,uydu alıcın ve dvd için sadece optik kablo yeterli
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

aradığımız o değil zaten o kablo var,aradığımız o kablo ile laptoba digital bağlantıyı sağlayacak adaptör,bu adaptöre sadece laptobun için ihtiyacın olur,uydu alıcın ve dvd için sadece optik kablo yeterli

Sayın snoopdogg; dikkatli incelerseniz kabloya takılı adaptörleri görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 23 Şubat 2008; 16:47:47 >

• kutu içeriğinde onlar da varsa iyi,o zaman o siteden alın.başka site niye arıyorsunuz.
  • Stokta olsa alacağım ama yok maalesef.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11686749/mpage_2/tm.htm şurayı okuyun kafanız iyice karışsın

mağazalarında vardır belki.
  • Orayı okudum da kafam karıştı ya zaten

Konya'ya yolum düşünce Teknosa'lara bakarım; ama benden önce sizin yolunuz düşerse ve bulursanız bi zahmet benim için alıp kargolayıverin
  • alırım almasına da teknosalarda her aradığın her zaman bulunmuyo,electroworld e de bakmak lazım orda bir sürü aparat görmüştüm bu da vardır belki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing
    Sevgili kursad_75;
    Öncelik ile cevabın daha sonrada samimi teklifin için can-ı gönülden teşekkür ederim :)
    Bakmadığım hifi cı kalmadı desem yalan olur halen var bir kaç firma ;) Teknosadan ,Vatan bilgisayara,Gold dan Kadiköydeki irili ufaklı yerlere kadar baktım ek olarak bir sürü on line satış yapan mağazayada baktım yok.Ebayde vb tonla var en son çare oradan getireceğim gerçi işim ithalata dayalı olduğu için malzemede sıkıntı yaşamam ama böyle garip kablo içinde yurt dışından getirtmek ile uğraşmak istemedim.Metro çok iyi fikir aklıma gelmemişti ilk fırsatta bakacağım .
    Tekrar teşekkürler.
    Not : Demekki bu kabloyu getirtmeye hemen hiç kimse ihtiyaç duymamış talep edilmemişki kimse getirmiyor.Aslında gerçekten görevi önemli.

Rica ederim sevgili dostum,
    Dediğim gibi sen bakın oralarda, bulamazsan haber et, ben alır kargolarım, fiyatı 20 ytl civarı idi zaten...
    Selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

böyle bir adaptöre benim de ihtiyacım var şu an laptoptan analog bağlantı yapmak zorunda kalıyorum.

Tek adaptör olarak aşağıdakini buldum, bir inceleyin isterseniz.
    http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=790

• tamam oldu bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 23 Şubat 2008; 21:44:41 >
  • Ben bir tane Hama optik kablo aldım onun içinde şeffaf bir adaptör var onun ile takınca oluyor.Bu arada belki 50 çeşir Hama vb değişik markada kabloya baktım bir ter bunda beraberinde böyle bir 'bundle' çıkı.Gerçi sert plastikten bir aparat pek hoşuma gitmedi ama hiç yoktan iyidir :)
    ranteks deki aparattan da ısmarlıyacağım daha doğru dürüst bir aparat rahat rahatta bozulmaz.
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing
    Ben bir tane Hama optik kablo aldım onun içinde şeffaf bir adaptör var onun ile takınca oluyor.Bu arada belki 50 çeşir Hama vb değişik markada kabloya baktım bir ter bunda beraberinde böyle bir 'bundle' çıkı.Gerçi sert plastikten bir aparat pek hoşuma gitmedi ama hiç yoktan iyidir :)
    ranteks deki aparattan da ısmarlıyacağım daha doğru dürüst bir aparat rahat rahatta bozulmaz.
    Teşekkürler

Bulabilmene sevindim Vipracing,
    Benim aldığım optik kablonun aparatı da şeffaf beyaz plastik; hatta metal olan bir marka da vardı ama ben bunu tercih ettim,
    Selamlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.