Şimdi Ara

PCDepo ve MSI GE60 0ND-459XTR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. PC Depo'dan sipariş verdiğim MSI GE60 0ND-459XTR model notebook dün akşam elime ulaştı. Fakat beraberinde bazı sorunları da birlikte getirdi.Öncelikle ürünü mağazadan bir arkadaşıma aldırdım. Notebook ile birlikte gelmesi gereken sırt çantası yerine ucuz bir taşıma çantası vermişler. Canlı destekten sorduğumda bu modelde çanta olmadığını(!) ama ürünü mağazadan teslim aldığımız için çanta hediye ettiklerini(!) söylediler. Şüpheli bir durum, ben emin olamadım.

GE60 OND-459XTR modelini almamın sebebi ücretsiz işletim sistemi (Freedos) olmasıydı. Çünkü daha önceden Microsoft'un yaptığı kampanya ile 30 liraya Win8 Pro almıştım. Herneyse, notebook'un dış görünümünde herhangi bir problem, hasar göremedim. Win8 yüklemek için USB belleğimi taktım. Kurulum yazılımı USB deki dosyaları harddisk'e kopyaladıktan sonra kurulum aşamasında eksik dosya hatası verdi. Bir kaç kez tekrar ettim. Her seferinde farklı bir dosyanın eksik olduğu uyarısını verdi. Daha sonra düşük hızla dvd 'ye yazdırdım yine aynı hatalar. Torrent'ten temiz Win8 Pro x64 ISO kalıp dosyası buldum, hem usb hemde dvd ile tekrar kurmayı denedim. Yine hatalar, eksik dosyalar, turkuaz(!) ekran vermeler.
    Bir sorun olduğu belli, bir de Win7 kurayım bakalım ne olacak dedim. Sorunsuz, problemsiz kurulumu tamamladı. Ancak şimdi de driver, yazılım kurulumlarında hata vermeye, windows güncelleme de başarısızlık, ağ bağlantılarında problemler başladı. Nvdia sürücüsünü yüklerken winzip hatası verdi (daha sonra winzip yükledim ama aynı hataları bir kaç kez daha tekrarladı. sonunda kurabildim ama.), VLC player kurmak istedim NSIS gibi ilk defa karşılaştığım bi hata aldım, bu hatayı araştırıp bir şekilde çözdüm (setup dosyasının kısa yolunu oluşturup hedef dosyanın sonuna /NCRP yazarak). Tekrar kurulum için açtığımda bozuk dosya hatası aldım. Bir çok kez yeniden indirip tekrar kurmayı denedim, yine aynı hatalar. Neyse dedim notebook'u geri göndermek kesinleşti fazla kurcalamayayım. Nvdia driver'ını yükleyebildiğim için Steam'i indirip Bioshock Infinite oynunu yükledim. Oyunu en yüksek ayarlarda çalıştırdım. Her hangi bir kasma olmadan oynamaya başladım, en fazla 1 dakika içinde oyun kilitlenmeye ve yanıt vermemeye başladı. Tabii ben şaşırmadım.

Ek olarak özel multimedya tuşlarını kullanabilmek için her hangi bir yazılım kurmamız gerekiyor mu? DVD sürücünü açma-kapama, ekran karartma gibi tuşları çalıştıramadım. (Driver dvd'sindeki 2-3 driver'ı aynı hatalar yüzünden kuramadım.)

Doğru sonuca nasıl ulaştım? Şöyle bir kombinasyon vereyim; 3 farklı bilgisayar, 2 farklı usb bellek, 4 farklı windows 8 x64 pro kalıp dosyası, yüksek-düşük hızda dvd yazdırmaları.

Her şekilde bir sorun olduğu ortada. Şimdi ben ne yapmalıyım? Garanti kapsamında servise mi göndereyim, yenisi ile değiştirilmesini mi talep edeyim, yoksa PC Depo'ya biraz daha fazla para verip i7 li versiyonunu mu alayım. Hem sırt çantasına da sahip olmuş olurum(!). (Bu arada notebook'u 2000 liraya 7 taksit ile aldım.) Sözleşmeye göre 7 gün içinde geri iade edebiliyoruz sanırım. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

• Arkadaşlar geçtiğimiz salı (2 Nisan) günü notebook'u PCDepo ofisine bırakmıştım. Ertesi gün Win8 kurduklarını söyleyip ürünü kargoya verdiler. Perşembe (4 Nisan) günü kargo bana ulaştığında burada yazdığım hataların devam ettiğini gördüm. PCDepo ofisini aradım, MSI teknik servisine yönlendirdiler. Aynı gün ürünü kargoya verip ServisPoint'e gönderdim.

Bugün bilgi amaçlı ServisPoint'i aradım, İŞLEMCİNİN ARIZALI olduğunu söylediler. Notebook ve gerekli belgeler elime ulaşır ulaşmaz iade edeceğim.
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8594

buradan alın çanta mouse hediyesi var (muallak değil yani)
    hem de fiyat daha uygun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.