Şimdi Ara

PCB'den bakıp devre şemasını çıkarabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde bir baskılı devre kartı var. Kullanılan elemanların isimlerini vs okuyabiliyorum. Fakat örneğin bir microchip kullanılmış ve 32 tane bacağı var. 8 bacaklı elemanları bir şekilde birbiriyle özdeşleştirip direnç ve kondansatör gibi elemanlar yerleştirebilirim fakat bu chipi diğer devre elemanlarıyla özdeşleştiremem o kadar bilgim yok. Bu karta bakara Altium'dan yenisini yapmak istiyorum. Fakat bakınca yollar belli olmuyor. Altium kullanmayı biliyorum fakat PCB konusunda pek bilgim yok. Baskı devreden bakarak devre şeması olmadan hangi elemanın bacağı nereye bağlanmış düğümler nerede anlamamız mümkün müdür acaba?

• Mikro İşlemci varsa, yazılım kilitlidir. Tüm yolları ve malzemeleri çıkartsanız dahi, yazılımı çıkartamazsınız.

Dolayısıyla; boşuna zaman kaybı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Mikro İşlemci varsa, yazılım kilitlidir. Tüm yolları ve malzemeleri çıkartsanız dahi, yazılımı çıkartamazsınız.

Dolayısıyla; boşuna zaman kaybı...
    Devre üzerindeki yazılımı kendimiz yazacağız bir arkadaşla. Yani oradaki yazılımı kullanmayacağız kendi yazılımımız olacak. Hatta bazı elemanlar yerine muadil başka devre elemanları da kullanmayı düşünüyorum. Sadece yolları çıkarabilmem lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatım tarzınızdan, konuya yabancı olduğunuzu anlıyorum.

Uğraşmak ve kendinizi geliştirmek isterseniz, başarılar dilerim.

• O kartın ne is yaptığını bilen ve tasarım-yazılım işi yapan biri zaten çoğunu bakarak çözer. Tecrübeniz yoksa ve görsel sekilde takip edemiyorsanız devenin aynısını çizdikten sonra elinizine bir multimetre alıp her padi teker teker denemekten başka pek bir şansıniz yok bence.

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Görsel şekilde takip etmek oldukça zor. Belki de imkansız. Bundan dolayı bununla ilgili ipucu olup olmadığını sormak için bu konuyu açtım. Prosesi bilmediğimden devrenin tam olarak hangi yöntemleri izlediğini bilmiyorum. Donanım tasarımı konusunda bilgim var ama devredeki olayları bilmedikten sonra hiçbir faydası yok. Amacım burda kendi kullanımımız için bu devreyi üretmek.

• Mümkün ise kartın önden ve arkadan net görsellerini atabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.