Şimdi Ara

Pc'yi tv'ye bağladım odanın prizleri gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc yi TV ye bağladım . Pc nin arkasında bi tuş vardı onu aşağı indirdim ve bilgisayardan elektrik açığa cıktı(elektrik çarptı) ve Pc ve Tv ye bağlı olan prizler gitti. Sigorta atmış olabilir mi veya ne olmuş dur en önemlisi Pc ve Tv de sorun varmıdır şuan iki side çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pinapple -- 26 Şubat 2013; 15:39:37 >

• TV arkasındaki o indirdiğiniz şalter nedir? 220 - 110 dönüştürücü gibi birşey değildir umarım. TV marka model nedir? Mümkünse de o kısmın resmini koyabilir misiniz? Nasıl oldu da böyle bir şeye sebep oldu merak ettim doğrusu.

Bu arada PC kasası içindeki PSU garantisi yoksa bir açıp bakmak lazım içinde eriyen yanan birşey var mı diye sonradan bir tehlikeli durum olmasın.

Taktığınız prizler kalitesiz ve ince kablolu ise ikisini birden çalıştırınca yüksek akım çektiğinden priz içindeki bağlantı noktasını da eritmiş olabilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

TV arkasındaki o indirdiğiniz şalter nedir? 220 - 110 dönüştürücü gibi birşey değildir umarım. TV marka model nedir? Mümkünse de o kısmın resmini koyabilir misiniz? Nasıl oldu da böyle bir şeye sebep oldu merak ettim doğrusu.

Bu arada PC kasası içindeki PSU garantisi yoksa bir açıp bakmak lazım içinde eriyen yanan birşey var mı diye sonradan bir tehlikeli durum olmasın.

Taktığınız prizler kalitesiz ve ince kablolu ise ikisini birden çalıştırınca yüksek akım çektiğinden priz içindeki bağlantı noktasını da eritmiş olabilir tabi.

Şalter pc deyid 230 ve 150 yazıyodu biz 230 dan 150 ye indirdik ve olan oldu yanık kokusu geldi garantisi var ama şuan o pc den yazıyorum sorun yokgibi görünüyor.

• psu yu yakmışsın.
    dua et de anakarta kadar sıçramamış olsun o voltaj.

yeni bir psu alman gerekecek.
    konuyu okuyunca benim de aklıma ilk o ihtimal geldi, sen de doğruladın zaten.
  • PSU içindeki tahmin ettiğim gibi 220/110 dönüştürücüyü tamamen devre dışı bırakmışınız. :)

Bu şekilde kullanılabilir mi ? Evet kullanılır çoğu zaman içinde bir varistör vardır o gerilimi kısa devre yapar ve sigortayı attırır.

Ama yine de emin olmak için PSU içini açıp gözle bir kontrol etmekte de fayda var.

Tv çalışıyorsa bir problem çıkarmaz.

Bu arada neden böyle birşey yapma ihtiyacı duydunuz? Küçük çocuklar meraklıdır böyle şeylere ama yaşınızı da sormadım tabiki :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kasayı TV'ye bağlama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.