Şimdi Ara

Pc yi kapatıyorum ama fanlar hala çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Format attıkdan sonra pc yi kapattım herşey normal bir şekilde kapandı ama power düğmesinin işığı ve fanlar çalışıyo... ve kapattığım halde pc açık görünüyo ve power düğmesine 3-4 sn tutup kapatıp sonra açmam gerekiyor???

biraz karışık oldu ama yardımlarınızı bekliyorum.. ama donanımla ilgili bir sorun yok bence yazılımdan kaynaklanıyo olabilir ??

NOT: fişi çek gibi öneriler yapmazsanız memnun olurum...

• Bios ayarlarindan ACPI destegini bi kontrol edin yani ACPI support Disable ise Enable edip deneyin aklıma baska bisey gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatta

Bios ayarlarindan ACPI destegini bi kontrol edin yani ACPI support Disable ise Enable edip deneyin aklıma baska bisey gelmiyor

baktım herşey normal görünüyor :S işin kötü yanı sadece fanlar değil sanki tüm kasa çalışıyo.
  • "load bios defaults" yapmayi denedinmi veya biosu resetlemeyi bunlardan sonrada problem devam ederse sorun guckaynagindan kaynaklanıyo olabilir farklı bi guc kaynagi takip denemeni öneririm
  • yanlışlıkla pc'ni sleep moda(veya bekleme modu) almadiğindan da eminsin değilmi.
  • güç kaynağında problemden olabilir yada anakartın gücü kesmiyordur
  • Hatta dediklerini yaptım olmadı ve eminim uyku yada bekleme modunda değil..

evet büyük ihtimal anakart yada güç kaynağından.. ama birdenbire bu sorunu verdi yazılımsal olabileceğini düşünüyorum ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aklima gelen son bi ihtimal daha var, anakartın driverindan da olabilir. anakartının marka ve modelini biliyorsan üreticinin kendi sitesinden enson driveri indir.
    bazen aynı model anakartlarin farkli revisionlari cikiyor driverlarida revisiondan revisiona farklılık gösteriyor indirdiğin driverin senin anakartın driveri oldugundan emin ol indireceğin yerde rev 01 veya rev 02 driverdir diye yazar zaten
  • MSI G31M3 V2 anakart ... ama sitesinde bu modelin driveri yok :S
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Konu açmadığım donanım forumu kalmadı. Sonuç alamadım. Format attım düzeldi.
  • driverlerle ilgili bir sorun olupda sorun yapıyor olabilir format atıp bi daha bakın bence
  • format attım ama yine sorun devam ediyo.. başka dvd den kuriyim belki bendekinde sorun vardır..
  • PSU'da bir problem olabilir, gücü kesmiyor olabilir, Güç Kaynağını Kasa Dışında Nasıl Çalıştırırız? burada kontrol edip, doğru çalışıp çalışmadıgını bir deneyin.
  • 1-daha önce kullandığınızdan farklı bir işletim sistemi mi kurdunuz ?
    2-daha önceden kurulu olmayan ve formattan sonra kurduğunuz bir program veya programlar var mı ?
  • dostum sorun biostan değil sorun windows tan regedit ayarlarından çok uzun zaman önce böyle bir problem le karşlıaşmıştım su an hatırlamıorum malesef nerden çözdüğümü ama regditten gidermiştim sorunu belki bu iraz yardımcın olur
  • Aynı sorunu yaşadım ve yıl 2017 amacım konuyu hortlatmak değil ama belki birilerine faydası olur diye yazıyorum. Ben şöyle bir çözüm buldum ve işe yaradı. Şöyle ki;
    Başlat
    Denetim Masası
    Güç seçenekleri
    Güç düğmesinin yapacaklarını seçin
    Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir
    Buradaki çentiklerin hepsini kaldırdım ve “değişiklikleri kaydet” dedim. “Güç düğmesine bastığımda” kısmında ise “kapat” seçili olmalı. Sonra bilgisayarı 3 defa kapatıp açtım ve sorun olmadığını gördüm. Bende işe yaradı umarım sorun olan arkadaşların da işine yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.