Şimdi Ara

Pc'yi geiştirmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem 300 TL civarı. Sistem özelliklerinden aklıma gelenleri yazıyorum bilmeniz gereken başka özellikler varsa yazabilirim. Bu sistemle çoğu oyunları en düşük ve orta ayarlarda oynayabiliyorum. Bu ayarları normal ve yüksek aralığında kasmadan oynayacak bir sistem yapmam lazım hangi parçaları almalıyım. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E6300 @2.80 GHz
    Ram:2.00 GB ddr3
    Sistem türü 32 bir işletim sistemi.

Ekran kartı: Radeon hd 4350

Anakart bilgilerinde Pcı-Express x16 yazıyo 2.0 veya 2.1 mi bilmiyorum :)

Yardımcı olursanız sevinirim.

• 2 gb ram + 5770 + buna uygun 450-500 wattlık kaliteli bir psu ile kaydedeğer bir artış olur 2. ele bir göz atmanı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: redtoblack

Arkadaşlar bütçem 300 TL civarı. Sistem özelliklerinden aklıma gelenleri yazıyorum bilmeniz gereken başka özellikler varsa yazabilirim. Bu sistemle çoğu oyunları en düşük ve orta ayarlarda oynayabiliyorum. Bu ayarları normal ve yüksek aralığında kasmadan oynayacak bir sistem yapmam lazım hangi parçaları almalıyım. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E6300 @2.80 GHz
    Ram:2.00 GB ddr3
    Sistem türü 32 bir işletim sistemi.

Ekran kartı: Radeon hd 4350

Anakart bilgilerinde Pcı-Express x16 yazıyo 2.0 veya 2.1 mi bilmiyorum :)

Yardımcı olursanız sevinirim.

işlemciyi değiş ilk önce diğer parçaları sonra değişirsin.
  • 300 tl ye hangi işlemciyi alabilirim :)
  • quote:

300 tl ye hangi işlemciyi alabilirim :)

300 tl ye alabileceğin en iyi işlemci:

AMD FX-6100'dir ama ben üstüne bi 100-150 tl daha koy i5 2500k al derim.
  • Yani ben 4 gb ram ve 5770 ile iyi bi verim alamazmıyım ? İlla işlemciyi değişmem gerekiyormu ?
  • quote:

Yani ben 4 gb ram ve 5770 ile iyi bi verim alamazmıyım ? İlla işlemciyi değişmem gerekiyormu ?

ya o işlemci tarihe karıştı o işlemciyle performans bekleme istersen gtx690 kullan ama yinede o işlemciyi değiş mutlaka ayrıca 4gb ram de az günümüzde 8gb yap onuda 6850 al ekran kartı hatta istersen bana bütçe ver sana en kralından düzeyim sistemini.
  • Ya taş çatlasa bütçem 500 tl yani aman aman bi sistem dizemem. bide benim 2 tane ram skotu var biri dolu 2 gb onu 8 gb yapmak için 2 yi çıkarıp 2x4 mü kullanıyım :) :) Zaten anakartın hangi ramleri desteklediği hakkında bilgim bile yok :D
  • quote:

Ya taş çatlasa bütçem 500 tl yani aman aman bi sistem dizemem. bide benim 2 tane ram skotu var biri dolu 2 gb onu 8 gb yapmak için 2 yi çıkarıp 2x4 mü kullanıyım :) :) Zaten anakartın hangi ramleri desteklediği hakkında bilgim bile yok :D

anakartı başlat-calıstır-dxdiag burdan bak tam olarak yaz yardımcı olayım bide 2 tane ram slotu çok az diyorum pc yi baştan aşağı yenile yeni çıkan oyunlardan oynamak vs. istiyosan. Kurtul o sistemden 2.el olarak satıp üstüne biraz ekleyip yeni bir sistem kur.
  • Yahu adam 300 lira bütçe vermiş sen tutup 2500k önermişsin. Bilginiz yoksa tavsiye vermeyin, insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaş. Adam 2500k alıp 4350 kart ile oyun mu oynayacak? Evet işlemci eski de yok tarihe karıştı falan gören de p4 zannedecek. Çift çekirdek 2.8 GHz işlemci...

Alttaki kartı tavsiye ederim oyunlar ciddi ölçüde hızlanacaktır emin olabilirsiniz;
    http://www.netsiparis.com/detay/12833163037/VTX-HD6770--128BIT--1GB-GDDR5-VGA-DVI-HDMI
    (6770=5770'in aynısıdır sadece adı değişik)

Eğer hazır sistem kullanıyorsanız güç kaynağı da dandiktir büyük ihtimalle bütçeyi geçmemek adına şunu tavsiye ederim;
    http://www.netsiparis.com/detay/14234157003/ENERMAX-NAXN-ENP450AGT-450W-12CM-FAN-PSU

Daha sonra bütçeniz müsait olunca işlemci-anakart değiştirirek sistemin güncelliği koruyabilirsiniz.
    Anakart modelini yazarsanız ram konusuna da bakarız. 4GB'a geçiş de sistemi rahatlatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Yahu adam 300 lira bütçe vermiş sen tutup 2500k önermişsin. Bilginiz yoksa tavsiye vermeyin, insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaş. Adam 2500k alıp 4350 kart ile oyun mu oynayacak? Evet işlemci eski de yok tarihe karıştı falan gören de p4 zannedecek. Çift çekirdek 2.8 GHz işlemci...

Alttaki kartı tavsiye ederim oyunlar ciddi ölçüde hızlanacaktır emin olabilirsiniz;
    http://www.netsiparis.com/detay/12833163037/VTX-HD6770--128BIT--1GB-GDDR5-VGA-DVI-HDMI

Eğer hazır sistem kullanıyorsanız güç kaynağı da dandiktir büyük ihtimalle bütçeyi geçmemek adına şunu tavsiye ederim;
    http://www.netsiparis.com/detay/14234157003/ENERMAX-NAXN-ENP450AGT-450W-12CM-FAN-PSU

Daha sonra bütçeniz müsait olunca işlemci-anakart değiştirirek sistemin güncelliği koruyabilirsiniz.
    Anakart modelini yazarsanız ram konusuna da bakarız. 4GB'a geçiş de sistemi rahatlatır.

yukarıda yazdıklarıma iyi bak

quote:

Orijinalden alıntı: Dragão

quote:

Yani ben 4 gb ram ve 5770 ile iyi bi verim alamazmıyım ? İlla işlemciyi değişmem gerekiyormu ?

ya o işlemci tarihe karıştı o işlemciyle performans bekleme istersen gtx690 kullan ama yinede o işlemciyi değiş mutlaka ayrıca 4gb ram de az günümüzde 8gb yap onuda 6850 al ekran kartı hatta istersen bana bütçe ver sana en kralından düzeyim sistemini.

İşlemciyi değiş ondan sonra onları değiş dedim. Kimseyle bilgilerimi yarıştıracak değilim ayrıca anakart modelini yazmadan tavsiye istemiş. Şöyle çokbilmişlik yapıcaksanız sadece guest olarak dolaşmayı yeğlerim forumda.

• quote:

Yahu adam 300 lira bütçe vermiş sen tutup 2500k önermişsin. Bilginiz yoksa tavsiye vermeyin, insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaş. Adam 2500k alıp 4350 kart ile oyun mu oynayacak? Evet işlemci eski de yok tarihe karıştı falan gören de p4 zannedecek. Çift çekirdek 2.8 GHz işlemci...

CPU-Z Programındaki bilgileri aktarıyorum aynen neyin ne olduğunu bilmiyorum çünkü :)

Manufacturer: bekopc
    Model:bekopc 1.0
    Chipset: intel G41 Rev: A3
    Southbridge: intel 82801GB(ICH7/R) Rev: A1
    LPCIO: ITE IT8720

BİOS

Brand:American Megatrends
    Version:080015
    Date:01/27/2010

Graphick interface:
    Version : pci-express
    Link width: x16 Max.Supported : x16

Herşeyi yazdım umarım yeterlidir :D

• quote:

quote:

CPU-Z Programındaki bilgileri aktarıyorum aynen neyin ne olduğunu bilmiyorum çünkü :)

Manufacturer: bekopc
    Model:bekopc 1.0
    Chipset: intel G41 Rev: A3
    Southbridge: intel 82801GB(ICH7/R) Rev: A1
    LPCIO: ITE IT8720

BİOS

Brand:American Megatrends
    Version:080015
    Date:01/27/2010

Graphick interface:
    Version : pci-express
    Link width: x16 Max.Supported : x16

Herşeyi yazdım umarım yeterlidir :D

Bekopc guzelmiş.aklima siyah monitorleri geldi birden.

Kardes gir 2.el bolumune sora sora 300 tl ye adam edersin pc ni.Forumda zaten herkes yardima acik elinden geldigi kadar.konu acarak hic biryere varamazsin emin ol.Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.el sağlıklı mı ki çalışıp çalışmıyacağı bile belli değil :/
  • Bekopc yazıyor anakartın modelini gizlemişler. Ne yazık ki ram konusunda yardımcı olamayacağım.

İkinci el düşünürseniz daha güçlü parçalar bulabilirsiniz tabii ki. Güvenlik konusunda da satıcının referansı iyiyse riski minimuma indirirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.