Şimdi Ara

PC vs KONSOL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
2
Favori
15.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

PC vs KONSOL

(En Son Oy Tarihi: 24.10.2022)
Giriş
  • Yaklaşık 8 senedir konsoldayım ondan önce de bir o kadar bilgisayardaydım. yaklaşık 1 aydır tekrar bilgisayara döndüm. konsolu sattım. gereçkten bilgisayarda oynamanın keyfi bambaşka.
  • Konsol dediğiniz şu 1080@30 değilmi?Benim evdeki buzdolabının digital ekranı..
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Hocam üslubunuz çok kaba. Düzeltmeniz tavsiye olunur.
  • Yıllardır konsolda oyun oynayan birisiydim Temmuz 2018'de PC ye geçtim şuan PC o kadar cok güzel geliyor ki anlatamam. Ben bu saatten sonra konsola geri dönmem. PS4 PRO mevcut onuda özel oyunlar için bekletiyorum oynadıktan sonra bir daha konsolla işim olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsolda oyunlara para mı verecem bide pc de beleş
  • Kesinlikle söylediğin her şey yanlış.
    Hile hurda her oyunda yok. Olan oyunu da oynama bu kadar zor ise. Mesela cs go da free hesap kullanıyorsan hile gelecektir fakat yıllardır dota oynarım hile görmedim hiç. Ki konsolda bu iki oyunu da oynayamayacaksın zaten.
    Single oyunlarda fps drop sana bağlı. Bilgisayarını düzgün kullanıyorsan ssd varsa sistemin düzgünse yağ gibi akar. Ben geçen 2000 liralık pc topladım tabiiki yeni çıkan oyunları oynayamıyorum ama kısmen eski oyunları (gta 5 gibi) yağ gibi akarak oynuyorum.
    Sanıyorsun ki konsol sabit fps veriyor. Bu düşünceyle ps4 alfım birkaç ay önce. Hayatımın pişmanlığıdır. İkinci el almıştım hemen sattım kurtuldum. Fps droplar oluyor tepki süresi pc deki gibi düşük değil. Ve oyunlar çok pahalı. He dersen ki ortak hesap kullanırım oyunlar ucuza gelir fakat 2000 liralık bilgisayarımın verdiği performansı alamayacaksın.
    Bu arada gamepad seviyorsan pc ye takıp oynayabilirsin yeni oyunlarda gamepad desteği var takınca gamepad tuşları geliyor arayüze aynı ps ve xbox taki gibi. Aim assist de mevcut birçok oyunda.
    Uzun lafın kısası paran yoksa ikinci el 1000 liraya konsol alırsın ama oyunlarla yine pahalıya gelecek ps plus vs de alacaksın. Onun yerine benim gibi çulsuzsan r3 1200 + rx 460 veya athlon x4 950 + ikinci el r9 280 gibi ekran kartlarıyla takıl ilerde am4 soket sayesinde r5 e falan geçersin. Paran varsa zaten yapıştır gitsin i5 + 1060 ile alacağı performansa emin ol ps4 ve xbox one yetişemeyecek. Ayrıyetten dota cs hoi4 gibi konsolda olmayan oyunları oynayacaksın.
    Son bir artı daha söyleyeyim steam kütüphanemdeki cod mw2 black ops gibi eski oyunları direkt indirip mazide dolaşabiliyorum. Ps3 kullanıcısı olup bunları satın almış olsaydım ps4 e geçtiğimde oynayamayacaktım ve mazi mazide kalacaktı. Veya şuan nfs most wanted oynayıp nostalji yapıyorum bunu danyapamayacaktım..

• Oyun endustrisi cok fena. Kapagi guzel ici bos bir suru oyun cikariyorlar. Herkes online oldugu icin artik beta bitmeden oyunu yayinliyorlar, 2 sene sonra kendine geliyor oyun update yapa yapa. Millet de mal gibi bunlara pre-order parasi gomuyor, her sene yeni oyunlarina para veriyor, lootbox aliyor vs.

Tum konsollari ust uste koy bir Factorio'ya degismem. PC bitmez.

• Beni sıkmadı, zamanında heveslenip pcye ekstra olarak ilk çıktığında ps3 almıştım tv önünde dura dura tozlandı en son sattım.
    Mouse klavyenin keyfi hiçbirşeyde yok + pc grafiklerine alışınca konsol detayları/fps'i baya kötü geliyor.
    Belki de single player sevmediğimden sarmadı bilmiyorum.

Ben dengesiz fps sorunu yaşamadım modern oyunların hiçbirinde, bahsettiğiniz şeyler yetersiz donanım veya vsync kapalı olmasından kaynaklı.
    Üst seviye bir işlemci, ekran kartı + freesync/gsync 144hz monitörle 2kda birçok oyun 130-140 fps yağ gibi çalışır. Ortalama bir pc bile zaten 30fpsden fazla alıyor ve konsolu rahatlıkla geçiyor.
    Ha dersiniz iyi donanım pahalı para yetişmiyor o zaman tek çözüm konsol, ama şahsen hobim ve işim pc ve verdiğim paraya acımıyorum. Maddi durumu çok kısıtlı tanıdıklarıma ama konsolu öneriyorum, oyun oynamak için oyunları 2. el alırsanız en ekonomik çözüm.

Hile konusu oyuna göre değişiyor. Overwatch, Fortnite, Gw2, Battlefield serisi gibi oyunlar oynuyorum.
    "Gerçek" hileciye sadece Bf serisinde o da çok nadir olarak denk geliyorum, zaten dice sık sık mass ban atıyor.
    Oynadığım diğer online oyunlarda daha hileciye denk gelmedim diyebilirim, Blizzard mesela özellikle çok başarılı, o kadar
    temiz oyun görmedim.
    Bu durumda mouse klavye ile rahat rahat oynamak daha zevk veriyor elbette.
    BF'de arkadaşlarım karşı takımdaki adamlara hileci diyor bakıyorum hile falan değil adam iyi oynuyor sade. 2004'ten beri BF serileri oynayan biri olarak artık gerçek hileciyi direkt ayırt edebiliyorum. Bana bile hile diyen çıkıyor
    iyi quickscope yaptığım için, ordan anlıyorum her iyi oyuncuya hileci denebildiğini. Hileci yok değil elbette ama sanıldığı kadar sık denk gelinen birşey de değil, BF'de girdiğim 50 serverdan belki birinde. CS vb. steam oyunlarında hile durumu nedir bilmiyorum, Steamle aram pek iyi değil onlarda hile durumu daha fazla olabilir yorum yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 2 Nisan 2019; 11:26:23 >

• duggac kullanıcısına yanıt
    Maddi olarak fakirsin manevi olarakda fakirmişsin neden böyle oldu anlatırmısın.
  • "1 senede pc eskiyor"

Benim 4 yıl önce aldığım GTX 980 hala en yeni konsoldan daha güçlü. Nasıl 1 senede pc eskiyor? Elit olacağım havalı görüneceğim diye bir şeyin "eskime" kıstasını daha yenisinin bulunabilmesi olarak görüyorsunuz.

Ayrıca PS4 Pro ve Nintendo Switch'im var FPS drop'ın ağa babası PS'te oluyor.

Çöp koltuklarda oturuyor olmanız bizim sorunumuz değil ayrıca...
  • Benim gözümde pc oyunlarının genel sıkıntısı boyutları. İndirmesi-kurması hiç uğraşmak içimden gelmiyor. Düğer konu online oyunlar çok zaman istiyor. Arada WT oynardım onunda suyu çıkınca sildim.(gelir-gider dengesizliği, sürüsünü pre tank) Aslında tekrardan keyfi giresim var ama 22 küsür gb kim indirecek.

Görüntü konusuna pek yazamayacağım elimdeki laptop belli. Emektarım benim, bozulana kadar devam.
  • Allah herkese en iyisini nasip etsin öncelikle bunu söylemek istiyorum. Ben sanki eski hazzı almıyorum pc oyunlarından. Sanırım yaş ile alakalı (40 yaş üstü bir sürü oyuncu var gerçi) Acaba parçaların yetersizliği mi yoksa oyunlardaki konu ve akış eksikliği mi bilemiyorum. Sistemim de fena değil;
    1600x, 1070 amp ext, 16 gb 3200 ram ve 144 hz monitör vs.vs
  • alrighty.then A kullanıcısına yanıt
    Ayrı ayrı keyifli şeyler aslında ama ne olursa olsun klavye-fare olayı bambaşka bir kontrol veriyor insana.

Ayrıca bu fikre katılmıyorum.
    Pc için oyun üretmeyi bırakmıştı firmalar. tekrar mecbur kaldılar. çünkü oyun tutkusu olan nesil klavye-fare ile başladı bu işe.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    mesele ne para ne de oyun. işin icinde felsefe var. bakış açısı var. yıllar önce gta vice city oynarkende zevk alıyorduk ancak o zamanlar çocuktuk. büyüklerimiz o zamanlar abimiz ablamiz di ve saygi sevgi vardı. youtube videoları altinda ana avrat kufur yoktu. suan ki pislikler yoktu. ve biz de oyun oynuyorduk. miskette oynuyorduk. ancak simdi milyarlar versende en kral oyunu oynasanda kimsenin kimseye saygisi olmadığını biliyorsun. çocukların yetişkinlerin masa başından kalkmayip sosyallesemeyip durumlarini kotulestirip sosyolojik dengeyi bozduklarini da biliyorsun. sadece okuyup geçiyorsun. Aslanım bu devirde herkes işine geldiği gibi yaşıyor. Sanma ki (fazla)oyun oynamanın Zararı olduğunu kabul edeceksin .etmeyeceksin. edersen verdiğin 14 bin tl boşuna gidecek biliyorsun. ben 4 bin verdim hayalimi gerçekleştirdim.oyunlari yükledim oynadım insanlarin yerine oyunlari koydum hayatim bitti ve bilgisayari yakmayi düşünüyorum. birşeyi sevmek onu kabul edilebilir yapmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• PC oyunculuğunu bırakalı 11 yıl oldu.

Eksileri:

-Korsan oyunculuk
    -Hileciler
    -Optimize sorunları
    -Uçuk sistem ihtiyaçları
    -Pahalı donanım fiyatları
    -Ex oyunların yokluğu
    -Çoğu oyun firmasının PC yi iplememesi
    -Konsoldan port oyunlar
    -Her önüne gelenin kendi mağazasında oyun satması

Artılar:

-Daha iyi grafiklerde oynama (parası yetene)
    -Türkçe yama alan oyunlar
    -Orjinal oyunlar daha ucuz

Sonuç: Sadece oyun için konsoldan şaşılmaz PC devri bitti.

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Saygın ve Değerli insanlardan oluşan 20 kişilik bir kardeşlik klanımız var. Küfür,Hakaret gibi aptalların kullandığı olaylar bizde yok.
    Ben dışarı çıkıp sağda solda gereksiz para harcıyacağıma Klanım ile birlikte oyunlara girerim keyifli zamanlar geçiririm. Yeri geliyor 5 saat,10 saat oynadığımız oluyor sadece keyif almak için oynuyoruz, Değerli abilerimin beni gece 3 de çağırıp Arma 3 Wasteland oynadığımızıda bilirim aynı anda 20 kişi aynı oyunu oynadığımızıda bilirim.

14 bin tl değerindeki sisteme gelirsek seviyorum,Alkol,Sigara gibi gereksiz alışkanlıklarım yok.Bir insanın 1 yılda vereceği sigara ve alkol parasına ben 6-7 yıl kullanabileceğim sistemi keyifle topladım.
  • Oyun oynayıp vakit ve paranızı boşuna harcayacağınıza oturun akşam dizi seyredin, spor yapın, kitap okuyun :) Öğrenciyseniz ders çalışın. Bilgisayar çalışıp para kazanan için faydalı.
  • Kral bi PC toplayalim sana da PS nin yüzüne daha bakıyor musun

• Herasis H kullanıcısına yanıt
    Sırf klavye-fare için platformu değiştirmemek çok absürt değil mi sizce de? Ayrıca klavye fare gibi detaylardan katiyen vazgeçilemiyorsa uyumluluk sağlandığı takdirde zaten konsollara eklenebilirler. Konsolların birçok yönden artıları var PC’ye göre artık. Özellikle parçaların uçuk fiyatta olması, birçok yazılımsal/donanımsal sorunlar olması vb. sebeplerden ötürü PC’ye binlerce lira vermek yerine oyun konsollarına 2-3 bin lira vermek daha mantıklı geliyor artık insanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alrighty.then -- 2 Nisan 2019; 12:2:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskilerdenim. Bu seneye kadar hic ps ye bulasmamistim. Gecen kasim ps4 slim spider-man edition aldim. Baslarda guzel di hersey ancak bi sure sonra tekrar actim pc yi rage i yukledim. 3 aydir acmiyorum ps yi. Sistem orta karar. Pc ci adam icin zor yani biraz ps felan. Bu soguma etkisi tamamen bizim ekonomik sefaletimizden kaynakli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.