Kasama dokunduğumda çoğu zaman monitörden görüntü gidiyor,ancak kasa çalışmaya devam ediyor. Ben de, bir elektrik kaçağının olduğu düşüncesiyle kasada sadece Power-Suply kalacak şekilde diğer bileşenleri dışarıya çıkardım ve öyle çalıştırıyorum.Şimdiye dek kapanma olmadı ancak tüm bileşenlerde ve kasada, kontrol kalemiyle yaptığım çalışmada,elektrik olduğunu gördüm. Power-Suply 'nin anahtarını kapattığım halde yine eketrik vardı hepsinde.
Prizden olabileceğini düşündüm,hem topraklı hemde topraksız prizde denedim. Topraklı prizde çok az bir elektrik oluyordu,topraksız da ise elektrik olmayan bileşen yoktu. 6'lı ara kablo da bir sorun olduğunu düşündüm, topraklı ve topraksız prizde denemeler yaptım.Ara kablonun toprak kablosunda çok az bir sızıntı olduğunu gördüm.Onu iptal edip topraksız prize tekrar taktım.Ancak bileşenlerde ve kasada elektrik vardı. İşin garibi,power suply'nin anahtarını kapatınca bile elektrik sızıntısı olmaya devam ediyor.
Bu arada PSU; 750W Thermaltake Toughpower.Bu powerden kullanan bir arkadaş çok önceleri ,elektriği kesitiğim halde fanı çalışmaya devam ediyor diye bir konu açmıştı.Şimdi aynı şey başıma geliyor.Kapattığım halde bir süre PSU'nun fanı çalışmaya devam ediyor.
Umarım sorunu anlatabilmişimdir,yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Kaçak elektrik çoğu bilgisayarlarda var hatta benim bilgisayarda da var (kablo modem araçılığla hatta gidiyor)
Ama sizin bilgisayadaki kaçak eletrik nasıl oluyorda monitörün kapanmasına neden oluyor anlamadım doğrusu. Kapanmasının nedenini elektrik kaçağandan dolayı olmayabilir. Çünkü siz kasadan anakartı ayırsanız bile kaçak elektrik psu dan çıkan siyah yani eksi kablolarıyla gelir, nedesi ise şöyle psu dan çıkan eksi ucu baskı devrenin üzerindeki iletken kanallar yardımı ile psunun demir kısmına iletilir. Kanakarttada durum aynı bakın resimde gördüğünüz vida yerlerindeki metal kısım hem kasa hemde psu dan gelen eksi uc ile temas halindedir
Monitör den görüntü gitmesinin başka nedenleride olabilir
Psunun anaktarını kapattığınız da kaçak elektrik olmasının nedeni ise psu daki anahtarın faz ı değilde nötrü kapamasından, psu nun elektirik pirizine taktığınız yönün tersine takın bu sefer psu açıkken kaçak elektirik olur
Psunun fanının bir süre açık kalması psu nun özelliği herhangi bir arıza yok psu da. Bir süre açık kalmasının nedeni ise ısınan bileşenleri biraz daha soğutmak
krm-iks ; Dostum ellerine sağlık. Hala çözmeye çalışıyorum.
PSU' da dahil olmak üzere tüm bileşenleri kasadan ayırdım.Sadece ön panel bağlantıları anakarta takılı. Ancak kasa da ve diğer tüm bileşenlerde elektrik var yine.
PSU' nun vidalarında ve bazı kısımlarında elektrik var (anahtar açıkken). Peki bu normal mi? Arkadaşımın bilgisayarını kontrol ettik aynı şekilde ve hiç bir elektriğe rastlanmadı. Feel'in kasası ve 550W lık kendi üzerinde gelen PSU'su var arkadaşta.
Bugün görev yerimdeki bilgisayarda da denedim. Topraksız prize bağlı ve onda da elektrik yoktu. Hiçbir anlam veremiyorum bu duruma.Eğer istersen bir fotoğrafını çekip göndereyim PC'nin son halini.Daha anlaşılır olabilir.
Dediğim gibi tüm bileşenleri kasadan ayırsan bile psudan çıkan siyah renkli kablo psunun dış demir kısmıyla temas halinde, benim bilgisayar da da kaçak var ama benzer bir arıza olmadı şimdiye kadar.
yeni taktığın ekaran kartında bir sorun olabilir, onboard ekrankartı mevcut ise onda dene bakalım gene tekrar edecekmi
Kaçak elektrik eğerki monitör lcd ise (daha hassas olabilir) onu etiliyordur
Psu nun 220 kablosunu pirize takılış yönünü geğiştir bakalım değişen birşey olacakmı
Ha birde şu var kaçak elektiriğin laynağı monitörde olabilir monitörü kasadan ayır ve kontrol kalemiyle bir daha bak
220 vot fişi pirize takış yönünü değiştir ve kaçak eletrik bilgisayar açıkken yok, kapalıyken var olması gerek
yani resimdeki kablonun pirize takılış yönünü değiştir
Prize takılıi yönünü tersine çevirdim ancak, PC kapalıyken de elektrik var,açıkken de
Hatta cpu soğutucusunda bile...
Senden rica etsem pc çalışmazken,power'ın anahtarı varsa açıkken,power'ın vidalarında elektrik varmı diye bakarmısın?