Şimdi Ara

Pc, tv, ses sistemi ve kavram karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nerden başlasam bilemedim.
    Pcde mevcut filmlerin hepsi temin ederken 6 kanallı olmasına özen gösteriyorum (ac3). Pc tvye ekran kartı üzerinden hdmi ile bağlı. Kart msi rx480.
    Tv ise LG 42LB580N. Tvde ses sistemine optik kablo ile bağlı. Ses sistemide samsung ht5550. Ses sisteminde bir hdmi ve bir optik giriş var.
    Uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum ve çokda şikayetim yoktu açıkçası. Film falan izlerken sesi surround alıyordum daha doğrusu aldığımı zannediyormuşum. Ta ki walking dead son sezonu edininceye kadar. Ekran görüntüsü paylaştım. Giriş 6 kanal görünmesine rağmen çıkış 2 kanal diyor km player. Ses sisteminide tvye hdmidan bağladım değişen bişey olmadı.
    Şimdi aklıma gelen tv kendisine gelen sesi direk olarak ses sistemine iletemiyor veya farklı bir nokta var.
    Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu sesi nasıl 6 kanal olarak alabilirim?

Not: ekran görüntüsü büyük olabilir zira mobilden yazıyorum.
    Pc, tv, ses sistemi ve kavram karmaşası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 8 Nisan 2017; 3:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle bilgisayarınızın 6 kanal ses sistemine sahip olduğunuzu bilmesi gerek. Bu nedenle PC deki kontrol planelde sound (ses )sekmesine gidip ordan 6 kanal ses çıkışını bulmanı gerekebilir.
    Ayrıca ses çıkışı olarak HDMI yi seçebilirsiniz. Başka bir yöntem ise PC de optik çıkış varsa optik çıkışı seçip ses sistemine optik kablo ile de bağşantı kurarsınız ki bu durumda DTS-MA gibi kayıpsız sesleri almazsınız ama zaten ses sisteminiz de muhtemelen bunu desteklemiyordur sorun olmaz.

Kullandığınız oynatıcının da ayarlarına bir göz atın onun ses ayarı da 2 kanala ayarlanmış olabilir. Onu da 6 kanal yapın.

Ondan sonra iş biraz daha karmaşık hal alıyor. Sesi çözme işini PC mi, TV mi yoksa ses sistemi mi yapacak. Biraz deneme yanılma ile çözersiniz umarım.
    Kolay gelsin.
    HDMI IN VE OUT OLAN SES SİSTEMİ
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.