Şimdi Ara

PC toplamak zorlaşıyor: Intel işlemcilere zam kapıda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

yani isi fanatizme dökmedikten sonra tartışmanın kurallara aykırı oldugunu sanmıyorum. bir sey olmaması lazım yani.

Simdi o anakart mevzusunda, MSI ve A*US anakartlar bence iyi sayılmaz. Bana göre en kararlı anakartlar, Gigabyte anakartlardır. Bu Gigagbyte anakartların BIOS'ları kötü oluyor, yani GUI kullanıssız ve yavaş oluyor ama anakart genel anlamda sorunsuz ve dayanıklı.

Hic AMD ve Gigabyte anakart denemedim. 2 AMD islemci de, A*us anakarttı, birinde zaten eski nesil AMD ısınma sorunu vardı o malum, sıcağı görünce anakart logosunda bile donuyordu onun anakartla ilgisi olamaz tipik AMD ısınma mevzusu ama cökme yapan yeni nesildi ve rezil bir durumdu gercekten..

Simdi ben intel i7 ve Gigabyte anakart kullanıyorum, hem Linux hem Windows'ta aylarca uptime alıyorum ve hicbir program cökmüyor.

Sende de anakart sorunu olmustur mutlaka.. Gigabyte en kararlı anakart diyebilrim..

güncel asus ile karşılaşmadım. gigabyte gui ağırlığı, msi gibi belirli dönemleri kapsıyor olabilir belki.
    iki kez b450m h 'de bios (orta-giriş düzey olsa da) güncelleme ile daha işlevsel ve hızlı oldu.
    sayısız bios yükseltme-düşürme yapmaya karşın sorunsuz-akıcı çalışan bios'u asrock ta gördüm. yeni nesil bazı kullanıcılar asrock'un uzman sınıfı arayüzünü görsel odaklı eleştiriyor...
    görsel odaklı msi anakartları gördük, dönemine göre pek kullanışlı değildi. ilk kurduğum, b350m mortar arctic anakarta beta diye yeni bios yayınladılar, görsel odaklı o ünlü msi gui halinden, asrock am4 anakartların arayüzü ile neredeyse aynısına çevirdiler.
    halen msi üzerinde fanatik bir algı sürüyor.
    acer ve gigabyte dizüstü örneği veriyorum, adam 'bana msi ve asus' öner diyor. işletim sisteminden bile geç kurulan, 'kendi kendine sürücü yükleyen msi center' ise ayrı bir sorun.
    socket 478, am3 ve am4 olarak dönem farkları uzun 3 kişisel asrock anakartım üzerinden söylüyorum; am4'e kadar deneyimlediğim asrock ve gigabyte anakartlar oldukça kararlı çalışıyor.

benzer çökme, fm2+ a68h ve athlon 2 x4 840 ile oyunda yaşamıştım, saatler sürdü. h87 ve i5 4670'i takınca nedeni anlamıştım.
    intel 8.10.11.12.nesil örnekli 'mobil işlemcilerde' görmezden gelinen hatalardan sonra, halen karşı taraf kusursuzdur algısıyla bakılmasının sonuçlarını, ryzen 3600 (kullandım) benzeri sorunlu örneklerle karşılaşınca ortaya çıkıyor. 3100,3500x,3700x,5600x,5700x,7600,7700,7900,9600x,9700x gibiler de sorunsuzdu.
    tepe modellerde ise bazı intel 13-14 nesil sorunlarını deşifre eden oyun geliştirme denemeleri gibi amd olasılıkları da var.

uzun oldu ama bilgiyi aldım. bu kadardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 22 Mart 2026; 19:59:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bu teknoloji cahilini bloklayın gitsin dostlar, bunun kafa 20 sene öncesinde felan kalmış.

Sadece teknoloji cahili değil, genel olarak öyle diğer konularda da

Konuyu çarpıtma konusundan inanılmaz uzman, master degree

• diger firmalarin BIOS'lari daha akici, goze daha hos gozukuyor, daha başarili gibi ama kararlilik Gigabyte kadar yok farkli anakartlarda hele ki giris modellerde PCB kalitesi dusuk yani. Gigabyte VRM kalitesi de ustun. Ayrica Crucial RAM kullaniyorum ve silverstone PSU var. Hatta PSU'nun bile kararlilikta rolu buyuk, sabit ve duzgun akim vermeli iste bilgisayarda 50 dolar ucuz olsun diye dandik islemci, anakart, PSU tercih ediyorlar tam ergen kfasi, CyberPunk'ta xxx FPS veriyür abi, sonra tirt platform, tirt anakart, tirt PSU ile freni patlak araba gibi cakiliyorlar

Laptop tamamen farkli konu, laptop mevzusunda isletim sistemini pek sevmeme ragmen ve fiyatini kazik bulmama ragmen apple tercih ederim ve oneririm, pc laptoplar'da malzeme kalitesi ve yine anakart kalitesi donanimlar tirt kisa sure sonra cope atarsin lenovo thinkpad intel islemcili olmak sartiyla belki diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 22 Mart 2026; 21:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z
  • Z.E.U.S kullanıcısına yanıt

Merhaba hwinfo indirip kontrol edin işaretlediğim kısımda 1 tane bile hata olması ciddi sorun yazmışlardı hwfinfo forumda yazanda yazılımı geliştiren ekipten birisiydi özelikle baktım normal kulanıcımı diye.

Hatta hepsinin 0 0 0 0 0 olması bile arıza yok anlamına gelmez farklı testler yapılması lazım diyordu hiç oğraşmayın sıkıntı varsa direk iade isteyin benim yazdıklarımı yazın memnunsanız sorun yok diyorsanız sizin bileceğiniz iş zaten beni intel konusundan tanıyorsunuzdur ben oğraşmak istemedim sök tak işleri ile.

Teşekkürler.

PC toplamak zorlaşıyor: Intel işlemcilere zam kapıda

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z

• enja kullanıcısına yanıt

bu çok değerli bir mesaj. akşam deneyeyim. elinize, emeğinize sağlık.

konu özeline gelirsek, çip krizi büyüdüğü için yakında sadece intele değil amdye de zam gelecektir. maliyetleri kontrol etmekte zorlanıyorlar.

şunu da eklemek gerekir ki intel son iki senedir sallandığı için amd de yerinde saymayı ve karını yükseltmeyi tercih ediyor.

intelin artık 16 lı p core işlemci çıkarması lazım ki amd de 24 çekirdekli işlemci geliştirmek zorunda kalsın.

intelin bu durumda dahi zam yapıyor olması enflasyon noktasında beni ürkütüyor. sistem toplama planı olan fazla gecikmesin.

Rica ederim faydam dokunduysa birisine ne mutlu bana.

Hiçbir yerde hwinfo en alt kısımda cpu da hata gösterimi var diye görmedim tamamen kendim kurcalarken buldum zaten bir yıl boğuştum sistemin sorunları ile araştırınca bu hata nedir diye hwinfo foruma denk geldim özelikle oyum açıkken yapın bu testi yoksa düz şekilde bende hata kodu göstermedi gördüğünüz gibi 11 hata mecvut aynısını intel ile paylaştım zaten ikna oldular aon olarak video kaydı aldım üste onuda paylaştım kendileri ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 25 Mart 2026; 15:43:29 >

sizin bilgilendirmenizden sonra ben de programı indirip test yaptım. hata kodu çıkmıyor. yani 0 görünüyor. biraz olsun rahatlatıcı oldu. 13900K işlemciyi yeni microcode çıktıktan sonra sıfır alıp hemen güncellediğim için sorun beklemiyordum ama yine daha teselli olmuş oldu.

arc b580 bence halen alınabilir bi kart

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt

Bu testi oyun açıken yaptığınızı varsayıyorum çünkü masaüstünde işlemci boşta bir hata kodu vermiyor bilginize.

pc ile çok oyun oynamıyorum. ama akşam bir deneme yapayım.

Zaten genel kulanımda bile discord steam anlık işlemciye yük bindiren yazılımlarda bile pc yeniden başlıyordu yada mavi ekrana düşiyodu sizde böyle bir sorun yoksa kafanız rahat olsun.

Yanlışım yoksa 13 ve 14 serisi intei işlemciler 5 yıl garanti hakınız var bu olaydan sonra intel 3 yıldan 5 yıla çıkarmıştı garanti süresini.

• evet önceki işlemci olan 14700k da benzer sorunları yaşıyordum. mouse tıklamasını bile zaman zaman algılamıyordu pc. şimdiye kadar benzer bir sorunla karşılaşmadım zaten.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.