Şimdi Ara

PC Toplama: Photoshop, Tasarım, Oyun – Bütçe 80K Altı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

%40 oyun, %60 iş odaklı (Sanal Sunucular, Photoshop, tasarım, YouTube video düzenleme, yerel yapay zekâ uygulamaları, VS Code, Python, C++, Android Studio, Android emülatör vb.) bir sistemde kullanılmak üzere aşağıdaki yapı hakkında; parçalar konusunda bilgi sahibi olan veya araştırma yapan arkadaşlardan yorum, görüş ve önerilerini rica ederim.

Eski sistemimi satmaya başladığım anda parçaları kendim sipariş verip toplayacağım. Fiyatları Akakçe sitesinden 03.12 tarihi itibarıyla baz aldım. RAM fiyatlarının yükselmesi sebebiyle şimdilik 16 GB RAM tercih ettim. Tek kararsız kaldığım nokta işlemci; bütçe hedefimiz 80.000 TL’nin altında kalmak. SSD mevcut olduğu için listeye dahil etmedim. Ekran kartının da bir süre ihtiyacımı karşılayacağını öngörüyorum.

Teşekkürler.

MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart ₺13.081,62 

AMD Ryzen 9 9900X On İki Çekirdek 4.4 GHz İşlemci ₺18.524,00 

Cooler Master MasterBox TD500 V2 TD500V2-KGNN-S00 ARGB Fanlı Siyah E-ATX Oyuncu Kasası ₺6.591,29 

Cooler Master MWE V3 MPX-8503-AFAG-2EBEU Gen5 850 W Power Supply ₺6.589,00 

G.Skill Ripjaws S5 16 GB 6000 MHz CL36 F5-6000J3636F16GX1-RS5K DDR5 RAM ₺7.399,00 

MSI RTX 5060 TI 16G Shadow 2X OC Plus G506T-16S2CP 128 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı ₺24.060,97 

Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu ₺1.998,57 

• https://www.gaming.gen.tr/urun/750526/raptor-dual5070-intel-ultra-7-265k-tray-asus-dual-geforce-rtx-5070-oc-12gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

Bir bakın bence bu güzel farklı güzel ürünlerde var sitede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 4 Aralık 2025; 13:33:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Photoshop uygulamalarında şu an en hızlı işlemci 9700X.Adobe 8 çekirdek üzerinden pek faydalanamıyor. Çekirdek mimarisi öne çıkıyor.

Ayrıca 9700X ,tek CCD yapısı ile ,oyunlarda,çift CCD yapısına sahip 9900X,9950X gibi işlemcilerden bi tık önde.

Aşağıdaki görüntü , Amerikan menşeli , dünyanın en büyük iş istasyonu sitelerinden,pugetsystems.com dan alıntıdır.

Elinizdeki SSD gen 5 değilse,Şu anakrt ,hesaplı ve Tomahawklar ile aynı güç(faz) yapısında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 4 Aralık 2025; 15:4:19 >

• Kasa+ 3.1 ATX power olarak şuna da bi bakın,isterseniz.

PC Toplama: Photoshop, Tasarım, Oyun – Bütçe 80K Altıteknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool P500C 4x12cm Mirror A-RGB Fanlı, Panoramik Tempered Panel, ATX Bilgisayar Kasası (AE-P500C-BK) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-p500c-850w-80-gold-atx-3-1-4x12cm-mirror-a-rgb-fanli-panoramik-tempered-panel-atx-bilgisayar-kasasi-ae-p500c-bk.html

Hazır sistemlerde genellikle giriş seviyesi anakartlar kullanıldığı için bazı bağlantı noktaları sınırlı veya eksik olabiliyor. Özellikle optik ses girişi desteği olmayan anakartları doğrudan listeden çıkardığım için hazır sistemlere sıcak bakmıyorum.

Kasayı masaüstüne koymayacağım için akvaryum kasa düşünmedim. Ayrıca önerdiğiniz kasanın PSU’su sağlamlık açısından nasıl? Bu tarz birleşik bir parça ile maliyeti biraz daha düşürebiliriz; bunu araştıracağım.

İşlemci konusundaki önerinizi de inceleyeceğim. Bu işlemcilerde kule tipi soğutma yeterli olur mu? Çoğu forumda yeterli olduğu belirtilmiş, ancak emin olamadım. Evet, mevcut SSD Gen3, fakat 2-3 ay içinde yeni nesil bir SSD almayı planlıyorum.

SSD yi gen 5 yapacaksanız o zaman bu hesaplı anakrtta uyar .İşlemciye 10 faz ayrılmış ve 55 Amper Drmos mosfet yapısı ile.

Power içinde ,A Tier , daha ucuz şu power.

PC Toplama: Photoshop, Tasarım, Oyun – Bütçe 80K Altıteknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 Full Moduler ATX Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/raijintek-cratos-atx-3-1-850w-80-gold-pcie-5-0-full-moduler-atx-guc-kaynagi-rj-0r30b00007.html?srsltid=AfmBOophYl3HmR79XZuCaZKKDmv5B6WwKOggEApPGw9WWTruZX1TkFuf

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

fikir olması açısından finali yazıyorum. Aşağıdaki şekilde, sistemi topladım, her şey sorunsuz şekilde çalıştı. Amacım %40 oyun- %60 iş amaçlı olduğu için sistemi buna göre tasarladım. Eski sistem den ekran kartını (3050) şimdilik kullanıyorum, ikinci elden satarsam 5070’ti olarak güncelleyip devam etmeyi düşünüyorum. Maalesef ram fiyatlarından dolayı ortalama 12bin fazladan verdik.

Herkese iyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.