Şimdi Ara

Oyun ve render yapmak (amatör olarak) için toplamayı düşündüğüm sistem nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun ve zaman zaman renderlama için böyle bir sistem düşündüm. Değerli fikirlerinize sunuyorum. İçlerinden şu değil de bunun olması daha iyidir dediğiniz bir bileşen olursa lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

- AMD Ryzen™ 7 9800X3D Soket AM5 5.2GHz 96MB 120W 4nm Tray Kutusuz İşlemci 

Oyun ve render yapmak (amatör olarak) için toplamayı düşündüğüm sistem nasıldır?

- MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

- Crucial Pro 64GB Kit (2x32GB) DDR5-6400 UDIMM CL40

- MSI VGA GEFORCE RTX 5080 16G GAMING TRIO OC RTX5080 16GB GDRR7 256 B DX12 PCIE 5.0 X16 (3XDP 1XHDMI)

- Cooler Master Masterliquid Core 360L Argb Işlemci Sıvı Soğutucu

- Samsung 990 EVO Plus NVMe M.2 SSD 2 TB, PCIe 4.0 x4 / PCIe 5.0 x2, NVMe 2.0 (2280)

- Coolermaster 600TG 3-14CM Rgb Fanlı Gamıng E-Atx Pc Kasası

- Raijintek Cratos Atx 3.0 850W 80+ Gold Pcıe 5.0 Full Moduler Atx Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 13 Kasım 2025; 22:46:54 >

• Güç kaynağını Gen 5.1 alınız.

140mm dual fan hava soğutma.

Fsp Gen5 psu

Crucial 2x 48GB ram

2x48 gb amacı ileride 4x48gb kullanabilmekte.

Bu şekilde küçük bir dc kurdum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 14 Kasım 2025; 13:46:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle Rami CL40 alma! 6000MT/s CL30 (bulabilirsen 28, en kötü 32). 6400MT/s CL32 alabilirsin.
    Yanlış hatırlamıyorsam 990 evo modelinde DRAM yok. 980 pro, 990 pro, kingston fury, kc3000 ya da F/P olarak kioxia exceria pro bakabilirsin. Bunların hepsinde DRAM var.
    Güç kaynağında gen 5, 5.1 çok fark etmez. Konnektör ucundaki pinlerin boyu değişiyor.

Hatta gen5.1'de hold-up süresi gevşetildi;
    The ATX 3.1 standard has relaxed the requirements for voltage hold-up time, reducing it from 17ms at full load to 12ms at full load, with a recommendation of 17ms at 80% load. However, this does not signify a downgrade of the standard. The actual hold-up time depends on the specifications and test data of individual products, not just the standard
    knowledge.seasonic.com
    Differences Between ATX 3.0 and ATX 3.1 Standards - Seasonic Knowledge Base
    https://knowledge.seasonic.com/article/79-comparison-atx-3-0-vs-atx-3-1-standards

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• atakan84 kullanıcısına yanıt

1000 watt tabi daha uzun ömürlü olacaktır Corsair ATX 3.1 için yazdıklarını aşağıda linkte vereyim. Chromede tercüme edbilirsiniz.

https://www.corsair.com/us/en/explorer/diy-builder/power-supply-units/atx-30-vs-atx-31-whats-the-difference/#:~:text=ATX%203.1%20features%20a%20shorter,improvement%20in%20the%20PSU's%20efficiency.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.