Şimdi Ara

pc söktüm aynen geri taktım ama çalışmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tozunu almak için hdd anakart ram ekran kartı ne varsa söktüm tozunu alıp geri taktım ama pc açılıyorum 6-7 sn sonra tık kapanıyor

nerde hata yaptım arkadaşlar lütfen yardımcı olun bi bilgisayarcıya götürsem ne kadara tamir eder ?? veya kendim yapabilirmiyim

• 1- İşlemci fanını sök yine tak tam oturduğundan emin ol.

olmadı

2- Ramleri çıkar tak oturduğundan emin ol.Olmadı başka slota tak.birden fazla ram varsa birini dene.

o da olmadı

3- olmazsa anakartın üstünde bios pili vardır saat pili onu çıkar 1 dk bekledikten sonra tekrar tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FT_TuRk -- 31 Ağustos 2010; 1:21:55 >
  • denicem sağol inş. olur çok sağol
  • bios pilini söktüm bu sefer hiç açılmıyor f4 setup felan diyor
  • fanın ayağı biraz oynuyor ama aynı eskisi gibi duruyor yani aynı soğukluğu vermesi lazım tam takamıyorum deli olacam
  • kardeşim o işlemci fanının siyah bacaklarını önce geriye çek ki anakarta oturtabilesin sonra ileriye doğru iktir tatlı bir çıt sesi duyacaksın .bundan sonra o siyah ayakların üstünde görülen ok yönün tersine çevir bu kadar.
  • kasadan gelen kabloları çıkarıp bir daha taktınızmı?
    öyle bir durumda doğru şekilde takıldığından emin olun, ve açılışta bip-bip diye alarm gibi ses çıkarıyormu?

anakarta işlemci soğutucusu takmak bazen sorun olabiliyor, anakartın üzerine takmadan elinizde bir bakın, o ayaklar bir tarafa dönerek kilitlenecek hale geliyor ya,
    hepsini aynı şekle getirip, biraz kuvvetlice bastırınca olacaktır

bios pilini yerine taktınız değilmi?
    saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru taktığına eminsen anakarta sökerken zarar vermiş olabilirsin.
    Ayrıca konu yeri burası değil Teknik Yardım bölümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

kasadan gelen kabloları çıkarıp bir daha taktınızmı?
    öyle bir durumda doğru şekilde takıldığından emin olun, ve açılışta bip-bip diye alarm gibi ses çıkarıyormu?

anakarta işlemci soğutucusu takmak bazen sorun olabiliyor, anakartın üzerine takmadan elinizde bir bakın, o ayaklar bir tarafa dönerek kilitlenecek hale geliyor ya,
    hepsini aynı şekle getirip, biraz kuvvetlice bastırınca olacaktır

bios pilini yerine taktınız değilmi?
    saygılar

fanı oturttum ama bip bip ses geliyor
  • bilen bir arkadaşınıza danışın gelip kontrol etsin.ilk defamı söküyosunuz bir sistemi.arkadaşım doğru söylemiş bu konunun yeri teknik yardım konusudur
  • Slm eğer işlemci fanını söktüyseniz işlemci pastası aşınmış olabilir bu nedenle açılırken aşırı ısınma sonucu kapanıyor olabilir.
  • işlemci fanını tam oturtamadıysan o birbirine değmesi gereken bakır veya nikel parça birbirine değmiyordur o zaman hemen ısınır kapanır pc
  • anakartınızın markasına göre o seslerin bir anlamı oluyor olması lazım,
    anakartın kılavuzunda yada sitesinde vardır
    o seslerin söylediği duruma göre bir çare bakabilirsiniz o halde
    saygılar
  • HArd disk kablosunu takmamaış ola bilirmisn =?
  • hdd kablosunu takmayı unutmustum aynı olay banada olmustu dhh ve cıkardıysan dvd-rom kablolarına bakmanı tavs,ye ederim
  • HAYIR ALAKASI YOK BANADA OLDU SEBBEI GIDIP MAL GIBI STATIK ELKTIRIGIMI BOSALTMADIM BIOS PILINI CIKARDIM COS CLEAR APTIM ANCA CALISTI
  • arkadaşım bios pilini çıkartıp taktığında

açılışta load default için bir tuş söyler ona bas tmm

unutma bios pilini tekrar takmalısın.

işlemci fanı tam oturmalı oynamamalı!!.

bios pilini çıkartmak için kontrol kalemle çentiğini ittirin zaten pil fırlar anakarta dokunmanıza gerek yok...

Ayrıca işlemci fanının çeşidini söylersen nasıl takılacağını anlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FT_TuRk -- 1 Eylül 2010; 15:39:15 >
  • sorun basit , Anakart kısa devre yapıyor , Anakartını sök kasaya montaj ederken dikkat et , kasanın tepsiye değen bi yer olmasın , ve vida kısımlarına kagıt pul kullan tıkır tıkır çalışır ..!
  • Her kafadan bir ses çıkmış. Şimdi konuyu açan arkadaş şunu söyle sen bilgisayarı açınca tam olarak kasadan ses mi geliyor yoksa direk kapanıyor mu ?
  • simdi pcyi aciyorum windows baslatiyora geldiginde pc kapaniyor tekrar actigimda kasadan bip bip bip ses geliyor ....

ama islemciye evdeki vantilatoru tutunca pc aciliyor ama islemci yavas calisiyor bu demek oluyorki hdd ve ram sorunsuz baglanmis hala yapamadim oysaki fan tam oturmus gibi duruyor sallanma yok

olmadi yarin bi pc teknik servise vercm ins. fazla para almazlar :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.