Şimdi Ara

PC satışları çöküşte, toparlanma çok zor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
11.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen konu açtım lga 1366 arızalı anakarta 200 lira istiyorlar, işlemciler 750-1000 lira!

    Eski anakart bu platformların satalar falan çok kötü, en aşağı 500 lira sabertooth, gigabyte ud3-5 orta seviye anakarta isteniyor.

    Sapuk supuk laflar var, forumda eleman diyor ki "amd alıyorsun fiyatı ikinci elde çok düşüyor" ulan gayrimenkul mü alıyorsun?

    intel işlemci 6700k satıyorlar 1500 liraya, koş al o zaman!! seneye 2000'e satarsın!


    Bu dolar olayı iyice can sıkıyor, 7'ye dayandı neredeyse!

    2013'den beri 7 yıldır döviz bu ülkenin sabrını sınıyor! 12.000 tl ekran kartı mı olur? 2080 kartlar da 6000 civarı! rtx 2060 sie 3750 4250! civarı!

    200 liralık tuf x570 anakartı 1600 liraya aldım alüminyum! 300 liralık işlemciyi 1650 liraya!

    yeter artık sıkörtıl yani!
  • Piyasadan dolarları toplayan zenginlere müdahele edilmediği sürece bu dolar artışı hiçbitmez adamlar kazandığı tonca Tl yi ya altına yada dolara yatırıyor ve bu düzeni bozacak biri yada birileride görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spinata

    Sadece korona salgını ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece bahanesi olur. Gerçek şu Pc kullanıcıları artık kazıklanmaktan bıktı.

    Eğri oturalım doğru konuşalım. Ev pc'lerinin büyük bir çoğunluğu hatta, hemen hemen tamamı Pc oyunculuğunun zorunluluğudur. Pc yi evlerinde oyun dışında kullanan çok az insan vardır. Multimedya için artık insanlar laptop kullanıyor.

    Gelgelilim Pc'nin asıl omurga kemik ve kaslarını oluşturan pc oyuncularına. Valla bıktı onlarda. Adamların ellerinde en kral makinalar var ama gel gör ki adama ps4 muamelesi yapılıyor. Bıktı haliyle insanlarda.

    Bu işin dönüm noktası rdr2 oldu. Adam döküntü konsollarla kral gibi oynamak varken gtx 1060 6 gb la oyun oynanmaz halde. Ki en düşük ayarlarla böyle. Halbuki böyle bir sistemin bu oyuna takla attırması gerekir. Neden? eee neden olacak oyunu oynatsa bu sefer nvidia altın klozetlerde taharetini gideremeyecek. Hepsi arsız aç gözlü arap şeyhlerine döndü. Üç kuruş kazanacağız diye yapmadıkları hile hurda kalmadı.

    Bi taraftan deli gibi artan fiyatlar öte taraftan binbirle zahmetle toplanan pc lerin daha birinci yılını doldurmadan oyun geliştiricileri tarafından hurda muamelesi görmesi dünya çapında bıktırdı pc kullanıcılarını.

    Şimdi onlarda doğal ve en mantıklısı olarak konsol bekliyorlar.

    Adam enayi mi? baba gibi sistem toplayacak sonra o sistemle bile konsolların kırıntılarını anca oynayabilecek.

    Pc oyunculuğu öldü, Pc sektörüde can çekişiyor.

    Ben belki biraz nvidia akıllanır diyordum, o en beteri çıktı. Başta kendi kullanıcısını düdüklemekle meşgul.

    Şimdi alsın rtx kartlarını taksın bi tarafına Jensen Huang
    Rdr 2den cok daha once de bu boyleydi. Sanmiyorum rdr 2 donum noktasi olsun. Taa san andreas zamani bile konsollarda rockstar oyunlari daha iyiydi zaten. Gta 4de ozellike suyunu cikardi rockstar bu isin. Lutfedip 12 senelik oyundaki takilmalari duzeltip tekrar yayinladilar. Bende torrentten indirdigim fixlenmemis hali var. Gta 5i daha rahat calistiriyor elimdeki sistem.




  • Bizde hic bir seyin hic bir zaman fiyatı düşmez. Stoklara 2 liraya alinan mal 7 liradan satilir üstüne dolar zammi geldiginde 2 liraya alinan yine bu sefer 11 liraya satilir. Sonra yilda bir kere indirim gelir 11 lira olan sey 10.99a dürtülür bizlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk ticaret mantığı şu şekilde ben 15 yıldır esnafım saglık sektöründe eczacı teknısyenı olarak calısıyorum her zaman karşı çıktığım bir mantık işleyişi var bilmem sizin görüşünüz nedir bu konuda.
    Diyelim maske olayını anlatayım size . Virüs yayılmadan önce maskenın 50 adetinin (roll 3 katlı cerrahi50 adet) 35 tl ye satıyorduk.Adı üstünde geçen bir siteye bakayım dedim bakmaz olaydım 400 tl olmus 50 adet roll maske.
    Olayı şu şekilde açıklayayım size diyelim elinizde 10 adet kursun kalem var bunları size maliyeti kdv dahil 50 krş. bunu 1 tl ye satıyorsunuz.Elinizde 5 adet kalem kaldıgında talep artıyor ve 1 adet kalemın size gelişi 2 tl oluyor. Elinde kalan 5 adet ürünü tanesini 50 kuruşa almışken yeni fiyat üzerinden kar koyup 50 kuruştan gelen kalemi 5 tl ye satmaya benziyor bunu savunması milletçe şu şekilde oluyor ben bir daha bu maldan alabilmek için bu şekilde yapmak zorundayım hesabında çoğu esnaf veya şirket .Durum bundan ibaret geçenlerde arkadaşla mevzusu oldu bi destek veren o oldu o da esnaf degıldı :d Osmanlı ticaret kanunları diye bir sistem varmış galiba malın %10 dan fazla kar edemezsın diye. çok mantıklı bence . Tabi ki burada şimdi bazı arkadaşlar rivriv edecek ama sebebide zenginliklerine zenginlik katamadıkları içindir.Sonuç olarak çok aç gözlü bir millet olduk kısa yoldan köşeyi dönmeyi çok istiyoruz.Komşusu açken tok yatan olduk. Kışın sokakta yüzlerce insan var hiç duydunuz mu bunlar için sosyalmedya olsun veya sokağaçıkıp tepki göstereni ama hayvan hakları deninnn ceee ovvvvvv kıyamet kopar :) hayırlı akşamlar




  • 1 sene önce 2200 liradan satılan gtx1080 in ikinci eli suan 2500 lira. Forumdaki ürünler kullanıldıkça değer kazanıyor sanki.. Neymiş dolar kuru artmış sanırsın ki eleman satıcı değil broker. Bir de malı ile gönül bağı kuranlar var neymiş özenle seçip toplamış bak hele tipe pazardan manavdan sebze meyve eşelemiş zaar dingo. Yok haftada şu kadar saat kullanmış(kronometre açmış heralde) periyodik olarak temizlemiş bakım yapmış(extra olarak kuafore götürdü heralde) tiplerle forumda ticaret yapılamıyor ne yazık ki. Eskiden insanlar 2nci el elektronik ürün kullandığının farkında olarak satış yaparlardı şimdi ki gençler git sıfırı al ozaman diyip 300 500 lira indirime mal satmaya çalışıyor, süper zekası ile de tavsiye veriyor soforonu ol ozomon. Biz sanki bilmiyoruz sıfırını almayı.. Forumun amacı kurallar dahilinde satış yapmak bence bu kurala ek olarak belirli şekilde kota getirilmesi gerekiyor artık ilanlara. 2nci el bir ürünün sıfır fiyatından %30 daha uyguna ilanlar olmadıkça millete ölücü diyen tokatçı mezarcılar forumu kirletmeye devam edecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oinblgue -- 12 Nisan 2020; 23:30:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • "PC satışları çöküşte, toparlanma çok zor" toparlanmadan kasıt ne anlamadım?
  • İnşallah çöker de artık akıl almaz kârların olduğu bir sektör olmaktan çıkar. Artık 5nm, 11nm günlük kullanımda ikisi de aynı performansı veriyor oldu. Arge olaylarının sonuna yaklaşıldı bence artık bu teknolojide, arge masrafı da büyük oranda azalır. Uygulamalarda şişirecek birşey kalmadı ki yeni donanım satsınlar. Kripto madenciliği çıkartanın da allah belasını versin, tüm dünyaya israf. Kaç MW elektrik harcanmış, kaç milyon ekran kartı heba olmuştur bu yüzden.

    Saçma sapan lisans muhabbetlerinin, özellikle telefonlarda kapalı kernellerin vs. yasaklanması lazım. Donanım üreticilerine linux'a da destek vermelerini şart koymak lazım.
  • Şimdi ortalamanın üstünde bir masaüstü bilgisayar almaya karar versem yanına alacağım ekipmanlar ve güzel bir monitörle birlikte harcayacağım para en az 15 bin TL. Asgari ücretin 2.500 TL olduğu bir ülkede 6 asgari ücrete muhteşem diyemeyeceğim bir bilgisayar alabiliyorum. Yazın evlenince 20 bin liraya kendime bir canavar hazırlama planım var ama her geçen gün canavardan öcüye dönüşüyor :)
  • Şu zamanda iş için kullanım hariç bilgisayara para bağlamak mantıksız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş içinse tamam da. Başka bilgisayara para bağlamak pek mantıklı değil
  • fiyatlar cok arttı, performans namına buyuk bır fark yok. boşa upgrade e ggerek yok
  • fiyatları çok çıkardılar biraz düşürseler yine eskisi gibi olabilir
  • Zuhasiberepe kullanıcısına yanıt
    Pahaliysa alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC satarak toparlanmaları bence mümkün değil. Çünkü, uygulama alanları ve tercihler tablet üzerinde yoğunlaşıyor. Başka kaynak bulmaları gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    İkinci elde sıfıra yakın fiyata satıp "sana ne istediğimi yazarım" diyen tipler için devlet özel yasa falan çıkartmalı. Mesela bir ürün alındıktan sonra açılmasa dahi %20 değer kaybetmeli sonra kullandıkça ise bu değer kaybı artacak şekilde bir sistem kurulmalı. Madem insanlar öyle, öyleye böyle abi.
    senın dediğin bu ülkede olmaz. Almayacaksın olacak bitecek. Enflasyon olan ülkede bu durumlar yaşanır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.