Şimdi Ara

PC satışları çöküşte, toparlanma çok zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
11.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs salgını nedeniyle hem üretim hem pazarlama hem de satış tarafında üreticiler ağır darbe yiyor. Dizüstü bilgisayar satışlarında artış yaşansa da genel anlamda bilgisayar pazarı çöküyor.



    Çöküş başladı



    Canalys tarafından yapılan araştırmalara göre yılın ilk çeyreğinde bilgisayar satışları yüzde 8 civarında geriledi ve 53.6 milyon civarında satış yapıldı. Yüzde 12 düşüş yaşanan 2016 yılından sonra en keskin düşüş kaydedildi.



    Ayrıca Bkz.Ryzen 7 4700U işlemcili Acer Swift 3 satışa çıkıyor



    Bu dönemde koronavirüs nedeniyle üretimin yavaşlaması, satışların çoştuğu Çin Ay Yılı tatilinde mağazaların kapalı kalması ve Intel’in işlemci üretiminde sıkıntı yaşaması bu düşüşün en büyük sebepleri oldu.



    Pazarda en büyük kaybı Apple yaşadı. Mac satışları yüzde 21 düşüşle 3.2 milyona geriledi. HP yüzde 13.8 düşüşle 11.7 milyon bilgisayar sattı. Acer ise yüzde 12.6 düşüşle 3.1 satış rakamına geriledi.



    Yıl içerisinde koronavirüs salgını nedeniyle satışların düşüşe devam etmesi bekleniyor. Sadece oyuncu dizüstü ve standart dizüstü bilgisayarlarda bir kıpırdanma ön görülüyor ancak bu da etkisini uzun süre devam ettiremeyecek.



     



     








  • Tam ikinci el forum konusu olmuş. Müslümanlığın anlamını tamamiyle yitirmiş şekilde yaşıyoruz. Maske konusu Kolonya konusu ve dh nin ikinci el forumu buna açıkca bir örnektir. Artık şu yetkililerden kim varsa allah aşkına şu bölümle bir ilgilenin millet sıfırından daha pahalı ürün satıyor bu nasıl bir düzen. Çıkartın arkadaş şu bölümden ikinci el pc dükkanı olanı millet kendi aralarında takas yapsın satış yapsın forumun anasnı belledi dükkancılar burayada dadandılar 50yasında mı arasın 60 yasındamı arasın her dükkan sahibi burda sorsan zevk millete yardımcı oluyormuş .. allah aşkına ikinci el 6700k nın fiyatı 1500 tl mi olur düzelti şu forumu milletin enayi yerine koymayın artık.....
    1990-2001 arasındaki yüksek enflasyonlu yıllara geri dönüyoruz. O dönemi yaşayarak görmüş biriyim.

    2001'de rahmetli Ecevit'in önüne yazarkasa atıldı.

    O dönemde Kemal Derviş ekonomiyi rayına oturmak için bir şeyler yaptı. Sonrasında yabancı sermaye Türkiye'ye gelmeye başladı. Zaten insanlara sokakta kredi kartı dağıtılması da o döneme denk gelir. Türkiye'ye gelen yabancı sermaye yatırıma yönlendirilmedi.

    2002'de iktidar koltuğuna oturan AKP ve Tayyip yabancı sermayenin kaymağını uzun süre yedi.

    Yabancı sermaye para kazanacağı güvenilir ülkelere gider. Ve yabancı sermaye gittikçe ülkenin parası değer kaybeder ve dolar kuru yükselir. İktidar koltuğunda oturanların dış politikada yabancı ülkelere mahalle kabadayısı gibi davranması yabancı sermayenin ülkeden ayrılmasını teşvik eder. Zaten doğru dürüst yatırımda yok, üstüne güven vermiyorsun.

    Milli araba, milli uçak, milli gemi söylemleri yabancı sermayenin ülkeye gelmesini sağlamıyor. Önce verdiğin güven önemli.

    Küresel ekomoniye dahil olmayıp kapalı ekonomiye geçersen dünyadan koparsın.
    Evdeki toplam gelir 5000 TL. Kira+çocuk okul masrafı+mutfak 4500 TL toplam gider, 500 TL kâr.
    1 Ay çalışmayınca 4500 TL cepten harcadık. Ayda 500 TL kâr ettiğimizi düşünürsek 1 ay çalışmamanın bedelini 4500/500 = 9 Ay da kapatırız. Bendeki hesap kabaca bu şekildr...
    Benzer hesabı kendi evinizdeki senaryoya göre uyarlayınız...
    Sadece korona salgını ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece bahanesi olur. Gerçek şu Pc kullanıcıları artık kazıklanmaktan bıktı.

    Eğri oturalım doğru konuşalım. Ev pc'lerinin büyük bir çoğunluğu hatta, hemen hemen tamamı Pc oyunculuğunun zorunluluğudur. Pc yi evlerinde oyun dışında kullanan çok az insan vardır. Multimedya için artık insanlar laptop kullanıyor.

    Gelgelilim Pc'nin asıl omurga kemik ve kaslarını oluşturan pc oyuncularına. Valla bıktı onlarda. Adamların ellerinde en kral makinalar var ama gel gör ki adama ps4 muamelesi yapılıyor. Bıktı haliyle insanlarda.

    Bu işin dönüm noktası rdr2 oldu. Adam döküntü konsollarla kral gibi oynamak varken gtx 1060 6 gb la oyun oynanmaz halde. Ki en düşük ayarlarla böyle. Halbuki böyle bir sistemin bu oyuna takla attırması gerekir. Neden? eee neden olacak oyunu oynatsa bu sefer nvidia altın klozetlerde taharetini gideremeyecek. Hepsi arsız aç gözlü arap şeyhlerine döndü. Üç kuruş kazanacağız diye yapmadıkları hile hurda kalmadı.

    Bi taraftan deli gibi artan fiyatlar öte taraftan binbirle zahmetle toplanan pc lerin daha birinci yılını doldurmadan oyun geliştiricileri tarafından hurda muamelesi görmesi dünya çapında bıktırdı pc kullanıcılarını.

    Şimdi onlarda doğal ve en mantıklısı olarak konsol bekliyorlar.

    Adam enayi mi? baba gibi sistem toplayacak sonra o sistemle bile konsolların kırıntılarını anca oynayabilecek.

    Pc oyunculuğu öldü, Pc sektörüde can çekişiyor.

    Ben belki biraz nvidia akıllanır diyordum, o en beteri çıktı. Başta kendi kullanıcısını düdüklemekle meşgul.

    Şimdi alsın rtx kartlarını taksın bi tarafına Jensen Huang
  • düzgün elle tutulabilir bir toplama pc 5700 den başlıyor

    oda 1600af ve 1660 süperli bir pc dolar böyle sürekli artış halinde giderse dahada alınmaz hale gelcek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 12 Nisan 2020; 11:11:15 >
  • Geçen yaz aldığım pc komple 16.000₺ iken şimdi 19.500₺ olmuş. İyi ki zamanında alma bekle diyenlere inat almışım şimdi her şey çok arttı. Zaten bu ülkede bir şey yapacaksan beklemiyeceksin imkan varsa alacaksın çünkü erteledikçe sahip olmak zorlaşıyor.

    İşlemcimi 9900k ya upgrade edicem uygun fiyatlı bulursam elimdeki çöp işlemciyi anahtarlık yapıp uzun bir süre bu olayı kapatıcam. Yeni rtx 3000 serisi nvidia ekran kartı da çıkınca değiştirip fiyatlar uygun olursa ki çok zor bir daha pc yi upgrade etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 12 Nisan 2020; 11:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle tahmin ediyorum ki Kalite / (Fiyat/Performans) açısından Dell XPS ile durumu kurtardı.
    Merak ediyorum Apple %21 lik kayıptan sonra yüksek kâr marjından vazgeçip daha uygun fiyatlı bilgisayar satışına yönelecek mi? Sonuçta bilgisayar dünyasında ayakta durmak zorunda ki mobil pazardaki ekosistem ile olan bağ zarar görmesin. Bu bağlamda nasıl bir adım atacaklarını çok merak ediyorum.

  • 6 ayda bir yeni teknoloji(ler) -ki çoğu suyunun suyunun suyu- (14++++++++++ gibi) duyurmak yerine eldeki mevcut ürün gamları ile minimum 2 yıl devam edip o arada da fiyatları makul seviyelere çekerlerse aşarlar.

    ama hepimiz biliyoruz ki bunu yapmayıp mevcut düzlemde devam ederek kendi başlarını yiyecekler.

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Teknolojinin hızına yetişemeyeceğiz bu gidişle şuan böyleyse 5-10 yıl içerisinde ne olur acaba ?
  • Her yerde ucuzlasa bile burada ucuzlamaz, gammazcılığı seven bir ülkeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süreç bu şekilde devam ederse ellerinde 2 seçenek kalacak, ya kardan kısmadan varolan stokları eritecekler ( ki tüm dünyada insanların mevcut ekonomide öncelikleri gıda harcaması ) ya da kârdan düşüp yine stok tüketimine devam edecekler... Daha fazlasının mevcut şartlarda olması bana kolay gelmiyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altı üstü millet 1 ay işsiz kaldı ne çabuk çöktü arkadaş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komple pc işine girmek çoğu tüketici için artık epey zor bir durum. Ama bir kere işin içerisine girince, monitör, çevre ürünleri, power, kasa , ssd gibi genel devamlılığa sahip ürünleri alınca. Sonrasında upgrade etmek çok daha uygun oluyor. Yani çoğunlukla, işlemci, ram, anakart 3 lüsü ile yeni sisteme geçilmiş oluyor. Bende şimdi bir sistemimin 0 değerine baktım aslında epey uygun bile kalıyor. 11.500'e falan alınabiliyor. Diğer sistemim daha bile uygundur. Sonuçta ben bilgisayarlardan para kazandığım için olabildiğince güçlü tutmaya çalışıyorum sistemleri. 2 pc artı 1 laptop 5 senede 1 komple yenilesem, eldekileri satsam yaklaşık 30.000 desek. Bölü 5'ten yıllık 6.000 TL bana maliyetleri oluyor. Kullandığım yazılımların, lisansların maliyetleri de ekstra tabi. Ha göreceli olarak çok ya da az değişir.

    Sırf oyun oynamaya tek bilgisayara bile senelik o kadar yatırım yapabilen de var, zoraki minimum sistem toplayabilen de var.

    Kaynakları idareli kullanmak gerekiyor. İlk çıktıklarında bundan para kazanırım diyerek aldığım Vr gözlük + 360 kamera(+ultra hızlı 128gb sd) dan mesela iş tutturamadım. Maliyetleri ancak kurtardım.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Sadece pc için değil bu araba, teknolojik aletler, gayrımenkul vs her şey de fiyatlar artıyor. Para birimimiz değer kaybettikçe yabancı para birimlerine karşı biz daha zor sahip oluyoruz. Maaşlar veya kazanılan paralar aynı oranda artmadığı için gitgide zorlaşıyor her şey tüketiciler için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    düzgün elle tutulabilir bir toplama pc 5700 den başlıyor

    oda 1600af ve 1660 süperli bir pc dolar böyle sürekli artış halinde giderse dahada alınmaz hale gelcek
    senin saydigin parcalar baska ulkelerde uc kurus bes kurus ben oralarda yasasam o parcalarin yuzune bakmam giris seviyesi cpu falan 1600 bilmemne cop parca hepsi burada o kadar pahali ki elli defa dusunuyorum alirken

    onu gec 9 yillik copler lga 1155 bilmemne anakartlar 300 400 tl istiyorlar milleti bu hale getirenler de yine oy verenler turkiye ile kiyaslama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 12 Nisan 2020; 12:48:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet yeni Ryzen laptopları bekliyor ondan satış yok.

  • Tam ikinci el forum konusu olmuş. Müslümanlığın anlamını tamamiyle yitirmiş şekilde yaşıyoruz. Maske konusu Kolonya konusu ve dh nin ikinci el forumu buna açıkca bir örnektir. Artık şu yetkililerden kim varsa allah aşkına şu bölümle bir ilgilenin millet sıfırından daha pahalı ürün satıyor bu nasıl bir düzen. Çıkartın arkadaş şu bölümden ikinci el pc dükkanı olanı millet kendi aralarında takas yapsın satış yapsın forumun anasnı belledi dükkancılar burayada dadandılar 50yasında mı arasın 60 yasındamı arasın her dükkan sahibi burda sorsan zevk millete yardımcı oluyormuş .. allah aşkına ikinci el 6700k nın fiyatı 1500 tl mi olur düzelti şu forumu milletin enayi yerine koymayın artık.....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkant1

    Millet yeni Ryzen laptopları bekliyor ondan satış yok.
    bu günleri de mi görecektik, yurt dışı bile bu haldeyse...bende bekleyenlerdenim ama trye gelmesi sürecek gibi, 1 ayı bulur, 15 in de çıksa abd de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 12 Nisan 2020; 12:51:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Evdeki toplam gelir 5000 TL. Kira+çocuk okul masrafı+mutfak 4500 TL toplam gider, 500 TL kâr.
    1 Ay çalışmayınca 4500 TL cepten harcadık. Ayda 500 TL kâr ettiğimizi düşünürsek 1 ay çalışmamanın bedelini 4500/500 = 9 Ay da kapatırız. Bendeki hesap kabaca bu şekildr...
    Benzer hesabı kendi evinizdeki senaryoya göre uyarlayınız...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnicornKnight

    6 ayda bir yeni teknoloji(ler) -ki çoğu suyunun suyunun suyu- (14++++++++++ gibi) duyurmak yerine eldeki mevcut ürün gamları ile minimum 2 yıl devam edip o arada da fiyatları makul seviyelere çekerlerse aşarlar.

    ama hepimiz biliyoruz ki bunu yapmayıp mevcut düzlemde devam ederek kendi başlarını yiyecekler.
    Kazandığımız paranın bir değerinin olmadığını unutuyorsunuz.
    Bize pahalı parçalar, bilgisayarlar telefonlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muaz1984

    Bu mesaj silindi.
    Forumun yetkili delikanlısı olsa durum bu hallere gelmezdi.Banla abi al-satçıları dışarı dükkanı olup burda satış yapanları bak bakalım nasıl düzeliyo forum .Birde yurtdısından alıp burdan satmaya çalışan kekolar yokmuydu onlardan kurtulduk çok şükür.
  • Fiyatları azaltsınlar kapış kapış satılsın fazla kar için satış yapamıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.