Şimdi Ara

PC satışları çöküşte, toparlanma çok zor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
11.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    .
    O global satışların içerisinde Türkiye yok mu? İnsanlarda niye alamadığını söylüyor işte? Sizi üzen haberde belirttiğinin aksine insanların ekonomik sıkıntılar yüzünden alamayışı mı?

    Edit: Atarlı laflara karşı mantıklı argüman görünce mesajları sildiren çok değerli forum üyesi. Rezil olunca başvurduğun yol bu yani :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoldan -- 27 Mayıs 2020; 21:42:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Worcestershire

    Kazandığımız paranın bir değerinin olmadığını unutuyorsunuz.
    Bize pahalı parçalar, bilgisayarlar telefonlar.

    Alıntıları Göster
    donanım bileşenlerinde 2014-15 döneminden itibaren çığırından çıkan bir fiyat artış trendi olduğunu ve bunun tüm dünyada bireysel tüketiciler nezdinde ciddi rahatsızlık yarattığını bilmiyorsunuz muhtemelen.

    evet bizde ayrıca dövizin roket olup fezaya uçmasından kaynaklı çok daha anormal durumlar mevcut, lakin eloğlu da vaktiyle 90-100 dolar verdiği tepe işlemci, 450-500 dolara kolayca satın alabildiği topten ekran kartının bugünkü eşdeğerlerinin fiyatlarına aynı şekilde isyan etmekte. arada bir reddit ve/veya facebook'da PC Master Race'in official subreddit ve fanpage/group sayfalarında takılırsanız Birleşik Devletler ve Kanada gibi satın alım gücünün gayet yüksek olduğu yerlerde dahi profillerine (evi, işi, otomobili vs) ve mevcut donanımlarını bulundurdukları ortamlara (hemen hepsinde temaya uygun dekore edilmiş ve kaliteli elektronik bileşenlerle doldurulmuş bir hobi & oyun odası mevhumu var neredeyse) göz attığınızda bir geçim sıkıntısı olmayan tüketicilerin dahi her yeni ürün lansmanında tıpkı bizdeki gibi boş cüzdan, böbrek satışı vs esprileri ile tepkilerini ortaya koyduklarını görebilirsiniz. en tepede dahi yer almayan (titan değil, sadece ti varyant), dolayısı ile özel üretim olmayan bir GPU'nun piyasaya çıktıktan 2 sene sonra dahi halen 1000-1200 dolar seviyelerinde satılıyor oluşu donanım üreticilerinin aymazlığından başka bir şey değil.

    bu süreçte PC pazar payı iyice düştüğünde NVIDIA gibi firmalar iddia edildiği gibi AI tarafına yaptıkları yatırımlarla bu durumdan etkilenmeden çıkabilecekler mi yoksa sarsılıp kendilerine mi gelecekler hep birlikte yaşayarak göreceğiz.




  • Millet keyfi para harcamıyor artık gayet normal.
  • Laptop arıyorum. Özellikleri berbat pcler uçuk fiyata.. Dolarda malum. Umarım düşer de pc alabilirim:))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkelere göre fiyatlandırma yapılsa çok güzel olurdu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık zati teknoloji hızına yetişilmiyor. Bilgisayar topluyorsun 1 ay sonra yeni işlemciler çıkıyor.
    Herkes zorunlu güncelleme yapıyor büyük ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Sıfırı 1000 lira olmuşsa ne yapsın 250 liraya mı versin?

    Sıfırından pahalı satmaya çalışıyorsa kimse almaz olur biter. Hakaret küfür ne gereği var?

    15 yıldır hep bu forumdan ikinci el parça alır satarım, dışarı bakmazdım bile.

    Bu ay bilgisayarımı güncelledim, kasa değiştirdim. Ne forumdan alınacak bir şey kalmış ne de satılacak bir yer kalmış. En başta sebebi de sizin gibi tahammülsüz insanlar MAALESEF. Adam sıfırı vatanda 480 lira olan karta 500 yazmış, vatanda daha ucuz diyorum evet orda 480 bende 500 diyor

    Eyvallah, hayırlı alışverişler size...
    Diyorum geçiyorum. Küfür mü edeyim illa adama. BANA NE!

    Baktım ben ilan açıp eski kasayı satsam sizin gibi birçok kişi gelip sinirimi bozacak, foruma ilan bile açmadım, dışarıdan satıyorum. Çünkü tam da ikinci el anakarta 750 lira istiyorum. Foruma göre 500 lira eder, dışarıda 600-650 vereyim diyene olmaz dedim vermedim.

    Forum HEM ÖLÜCÜ HEM KAZIKÇI dolu.

    Düşük fiyat teklif edersin anlarım, olmaz der geçerim. Ben de aklıma yatan fiyatı teklif ederim, satarsa alırım yoksa almam. Bu kadar basit. Holding yönetmiyoruz ki altı üstü ikinci el bilgisayar parçası. Köküne kibrit suyu dökeyim. Kimseye hakaret etmeye gerek yok
    Ustam sen niye gocunuyorsun onu anlamadım.Simsara ve dalkavuğa tabiki kızacağım benimde bu formda 12 yıl resmi 1 yılda misafir üyeliğim var ve yüzde 90 2.el takılırdım.Kesinlikle bu işin ticaretini yapmadım.Pc donanım benim en büyük zevkim ve HOBİM di. Bu 12 yıl zarfında onlarca ürün aldım kullanıdım ve sattım ve ürünlerin yüzde 80 ini piyasanın baya altına geri kalan kısmını ya bir tık aşağı yada 1 tık yukarı sattım. Ve başıma gelen 2 farklı olaydan sonra bu hobimi baya köreltmek zorunda kaldım.Arada yine bakarım fakat oda şehir içi denk gelirse.Profilim açık girin bakın.Sıfırı pahalandıysa ne yapsın gibi bir cümle kurmuşsunuz eğer kullandığı ürün piyasada hala satılmakta ise ve fiyatı artmış ona sözüm yok. Burada eskiden bir söz vardı kutu açılmış dahi olsa 2. eldir ve sıfırı üzerinden max yüzde 70-80 fiyatı eder.Yanlışım varsa düzeltin sıfırına yakın hatta fazla fiyat yazmak ne kadar etik.Buraya konumu desteklemek amacı ile 2 tane resim koyacağım. 2. nesil anakart için istenilen fiyatlar 1 tane daha vardı o ilanı kaldırmış. Sanki bulunmaz hint kumaşı gibi birde kesinlikle pazarlık teklif etmeyiniz kalbinizi kırarım gibi cümleler yazılıyor ben asıl onlara ayar oluyorum.Örnekler çoğaltılabilir.


    Neyse hakkınızı helal edin kafanızı ütülediysem.


    PC satışları çöküşte, toparlanma çok zor


    PC satışları çöküşte, toparlanma çok zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 12 Nisan 2020; 18:36:55 >




  • İkinci elde sıfıra yakın fiyata satıp "sana ne istediğimi yazarım" diyen tipler için devlet özel yasa falan çıkartmalı. Mesela bir ürün alındıktan sonra açılmasa dahi %20 değer kaybetmeli sonra kullandıkça ise bu değer kaybı artacak şekilde bir sistem kurulmalı. Madem insanlar öyle, öyleye böyle abi.
  • bu ülkede 2.el pc parçası alınmaz sıfır al kafan rahat kullan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    bu ülkede 2.el pc parçası alınmaz sıfır al kafan rahat kullan
    Temiz, garantili, uygun fiyatta satanlar var onlardan alınır sıkıntı olmaz.
  • Umarım hepsi patlarda kendilerine gelirler.
    ARGE diye fiyatları uçuruyorlar ama netice %5 %10.
    Biz bilgisayar kullanmayalım 10 sene ama bunlarda iyice sürünsün.

    Zamaninda western dijitalin fabrikasını sel bastı diye fiyatları katlamışlardı sonrasında hiç indirim göremedik. Ozellikle o WD batarsa pasta keserim şerefine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık laptop ile yapılacak çoğu şey tablet ya da telefonla yapılabiliyor . PC için masaüstü dönemi bence geri dönüyor . Hem daha iyi hem daha ucuza masaüstü PC varken laptop almak saçma bence bu devirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkincl elde 10-15 yıllık bilgisayarlara 2000 lira istiyorlar gerçekten akıl alır gibi değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar uçuk olursa çoküşde olur.. 17.3" bir Laptop alıyım diyorum en düşük 7500 tl..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Gocunmak değil hocam. Seni de beni de bizim gibi birçoğunu da forumdan soğutan bu tutumdur diyorum. Hakarete gerek yok. Simsar olabilir bir insan bu işten para kazanabilir. Dalkavuk falan demeye ne gerek var!

    İstediği fiyatı da yazar herkes, sıfırından yüksek fiyat da yazabilir. Sen almazsın olur biter. Senin için o ilan kapanmıştır. Devlet dahil kimse gidip bu ürünü şu fiyattan aşağı satmak zorundasın diyemez. Dese de dinlemez bir kısmını elden alır geçer.

    Şunu yapabiliriz, bir ekip olarak çok yüksek fiyat yazanın ilanına sıfır fiyat linki atarız. Veya daha uyguna aynı ürünün ikinci el ilanı varsa onu atarız. Bilmeyen anlamayan o para etmeyeceğini bilsin deriz.

    O simsar da hakaret etmeye kalkarsa forumdan atılır gider.

    Ama adam ben bu fiyata satıyorum derse olmaz diyemeyiz ki.

    Örnek verdiğin fiyata ben Asus z170s Sabertooth satıyorum. O ilanlar gerçekten sıkıntılı. Ama ne yapalım dövelim mi sövelim mi? Çözüm değil ki bu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zuhasiberepe kullanıcısına yanıt
    Hele bir de ilanın altına yazmazlar mı, "Bu ilan her türlü yoruma kapalıdır." Biliyor çünkü yorum gelirse 1.derece yakınlarının kulağı çınlayacak, kendince keriz düşüremeyecek.

  • Bence PC'den kasıt masa üstü ise evet satışların düşmesini beklerim çünkü modası geçmiş bir sistem. Ama dizüstülerde satış patlamaları beklerim. İnsanların artık homeofice işine girdiği ve bütün işlerini evden yaptığı dönemlere yaklaştıkça bir bilgisayar sahibi olmak kaçınılmaz. Bunu bir telefon veya tablet ile yapamazsınız, herkesin bir bilgisayarı, en azından güçlü sayılacak bir dizüstüne sahip olması kaçınılmazdır. Olmayan yaya kalır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaciAydinlar

    Fiyatları azaltsınlar kapış kapış satılsın fazla kar için satış yapamıyorlar
    Hocam ölürler yine de fiyat azaltmaya gitmezler iyiki dolar düşükken almışız ileriye dönük pc çok şükür...

    Bu zamanda ebedibillah pc filan alamayız dolar olmuş coni moni
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.