Şimdi Ara

PC'NİN Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar topladığım kasamda son 1 haftadır garip bir sorun yaşıyorum.

PC'yi zorlayacak herhangi bir program açtığım zaman mesela photoshop gibi pc müthiş derecede kasmaya başlıyor ve kısa bir süre sonra elektrikler gitmiş gibi bir anda kapanıyor.

İlk etapda cpu ısısından şüphelendim, işlemciyi açtım ve termal macunun azaldığını gördüm, corsair macun alıp bugün yeniledim ince tabaka halinde sorunsuzca.

Başta düzeldiğini düşündüm ama aynı sorunu yine yaşadım. Kapanmadan önce cpu sıcaklığını kontrol ettiğimde 47 derece gibi bir değerdi yani riskli bir değer değildi sıcaklık ile alakalı bir sorun olduğu konusunu eledim o yüzden.

Geriye ihtimal verdiğim şey psu'nun bir arıza verdiği yönünde. 850w sharkon psu takılı. Sizce problem psu kaynaklı mıdır başka bir konuya mı odaklanmalıyım

• Psu kaynaklı olabilir yük altında sorun çıkarıyordur...

sertifikalı kaliteli bir markanın 850w güç kaynağına geçebilirsin...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    SanDisk Ultra 3D NVMe (250 GB)
  • Sistem özellikleriniz nedir? Ekran kartı sıcaklığı O sırada ne durumda. Sistem özelliklerinizi özellikle soruyorum çünkü eğer işlemcinizde dahili grafik belleği varsa aktif değilse biostan açıp mevcut ekran kartınızı söküp bir de dahili ekran kartı üzerinden sorunu kontrol edin.

Ekran kartı sıcaklığı düşük olsa bile kartta sorun olabilir. O yüzden işlemcinizdeki dahili ekran kartı ile sistemi kontrol etmeniz sorunun kaynağını belirleme açısından iyi olacaktır. İhtimalleri azaltmış olacağız.

Pek tabi psu sorunu da olabilir. Belirli parçaları yük altına sokarak da ihtimalleri azaltabiliriz.

İşlemci ve ekran kartını tek tek yük altına bindiren yazılımlar mevcut. Msi kombustor ekran kartını ve occt ile de işlemciyi yük altına sokabilirsiniz. Eğer tek tek kontrol ettiğinizde her yük bindirmede sistem dediğiniz duruma düşüyorsa psu sorunlu olabilir.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Enteresan bir kapanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Ekran titreme ve kapanma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.