Şimdi Ara

PC'nin açıkken rastgele zamanda ekranın gitmesi ve kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle Sistemim;

    AMD HD 6870
    Core i5 4670K
    2*4 GB Kingston HyperX Ram
    Windows 10 Pro

    Şimdi sorunum şöyle;

    Ben düne kadar rahat bir şekilde oyun oynuyordum. Lakin oynarken bir anda görüntü gitti. Ses ise kilitlenme olduğundan takılı kaldı. Neyse bir kere olunca sistem hatasıdır falan diye düşünerek tekrar başlattım. Artık oyun içinde bu hatayı vermek yerine internette dahi gezerken vermeye başladı. Sonra tozlanmadan şüphelenerek kasayı temizledim yine değişen birşey yok. Hatta durum daha da kötü olarak ekrana hiç görüntü gelmemeye başladı. Çıkarıp dahili ekran kartına bağladım. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sonra tekrar ekran kartını bağlayarak bu sefer pin girişlerini değiştirerek taktım. Ekrana görüntü geldi. Pin girişinde sorun olduğunu düşündüm ama internette gezerken az önce tekrar görüntü gitti ve bilgisayar dondu.

    Neyse daha sonra işlemciyi ve ekran kartlarını sırasıyla stress teste soktum. Gayet normal şekilde sonuçlar çıktı. Ram testini de Windows'un kendi test programı olan mdsched.exe ile yaptım. Onda da bir problem yok.

    Isı değerleri ise gayet makul seviyede. İşlemci 35-65 arası, ekran kartı ise 35-70 arası (boşta-yükte maksimum).

    Biraz uzun oldu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 10 Ekim 2015; 12:50:47 >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kablolarını değiştirerek denediğim halde ekrana görüntü gelmiyor. Dahili ekran girişi ile sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Ekran kartı uçtu mu acaba diye şüpheleniyorum ama sabah oyuna girdim 5 dk falan sorunsuz çalıştı. Sonra yine kilitlenme ve görüntünün gitmesi. Ayrıca ekran tam kapalı da değil. Yani koyu siyah olmuyor ekran. Windows'un başlangıcındaki siyah ekran gibi oluyor. Kasa çalışmaya devam ediyor.
  • Koca forumda bir kişi bile yaşamadı mı şu sorunu?
  • driver ile alakalı olabilir.

    kartın kendi sitesinden uygun driveri dene derim.
    kart üreticilerinin sitesindeki driverler genelde eski oluyor ancak stabil oluyorlar.
    çip üreticisinin sitesindeki driverler bazı kartlarda sorun yaratıyor genelde asus kartlarda.

    diğer türlü hdd den şüpheleniyorum birde onu test et derim.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    HDTune ile taramıştım. Ben de ilk bad sector olabileceğinden şüphelenmiştim ama temiz çıktı. Dahili ekran kartını kullanıyorum şuan hiçbir sıkıntı yok. Şu anda sorun %100 ekran kartı kaynaklı. Ondan eminim. Driver olarak en son sürüm kuruluydu. Silip yerine 15.9 betayı kurdum yine de düzelmedi. Yani kartın bozulduğunu falan düşüneceğim ama ne içini açtım yakın zamanlarda ne de ısı problemi falan vardı.

    Edit: Şu an ekran kartını sokete bastırarak oturttum. Bir sıkıntı yok ama bakalım kilitlenme yapacak mı sonucu yazacağım.

    Edit 2: Oyunda yine sorun çıkarttı ve başlattığımda ekrana tekrardan görüntü gelmedi. Gelmedi derken monitör de algılamıyor kartı.

    Edit 3: Dahili ekran kartı ile oyunları oynarken sorun çıkarmıyor ama harici kartta oluyor bu durum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 11 Ekim 2015; 3:08:52 >




  • Bende masaüstü bilgisayarımı kendim topladım ve bendede arada kilitlenmeler oluyor reset atmak zorunda kalıyorum ama benim hdd laptop hdd si ondanmıdır acaba ? daha ekran kartı almadım 2 ay sonra alacağım zaten onu alırken normal masaüstü hdd'si de alacağım 3.5 inç
  • HDD'yi önceden sorunsuz kullanıyorsan masaüstü bilgisayarında onunla alakalı değildir. Ben şu an ekran kartının güç girişinde veya güç kaynağının ekran kartı güç giriş kablolarında sorun olduğunu düşünüyorum. Yarın ekran kartını götürüp bilgisayarcıda bir kontrol ettireceğim. Bakalım sorun onda mı çıkacak sonucu yazarım.

    Eğer senin imkanın varsa parçaları tek tek değiştirerek denemeni tavsiye ederim. HDD için değiştirip denemen zor ama diğer parçaları deneyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KortX

    HDD'yi önceden sorunsuz kullanıyorsan masaüstü bilgisayarında onunla alakalı değildir. Ben şu an ekran kartının güç girişinde veya güç kaynağının ekran kartı güç giriş kablolarında sorun olduğunu düşünüyorum. Yarın ekran kartını götürüp bilgisayarcıda bir kontrol ettireceğim. Bakalım sorun onda mı çıkacak sonucu yazarım.

    Eğer senin imkanın varsa parçaları tek tek değiştirerek denemeni tavsiye ederim. HDD için değiştirip denemen zor ama diğer parçaları deneyebilirsin.

    bilgisayar evde.şehir dışındayım üniversite okuyorum.Zaten bi tek ekran kartıyla hdd eksik yeni pc'min.Eğer sorun hala devam ederse bilgisayarcıya gösteririm aniden durduk yere kilitleniyor diye.
  • Yok mu yardım edecek? Ekran kartını başka kasada deneme imkânım olmadı daha. Hâlâ görüntü alamadım ekran kartından. Takılıyken ısınıyor ve fanları çalışıyor ama o günden sonra bir daha görüntü yok. BIOS ekranında dâhi görüntü vermiyor. Onboard çalışıyor sorunsuz. Farklı bir kart taktım kasaya o şekilde de çalışıyor.
  • Ekran kartını kuzende denedim. Gene görüntü vermedi. Durduk yere bozulmasını anlamış değilim. 4 yıllık kartı ne düşürdüm ne de çok ısınması falan yoktu. Kartı fırınlayıp tekrar denemeyi düşünüyorum.
  • Bios dan CPU voltage normal yap
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gece772

    Bios dan CPU voltage normal yap

    Bios'u hiç kurcalamadım. İlk gün geldiği gibi. Bu sistemi de 1 yıldır kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca ekran kartı takılı değilken dahili ekran kartı sorunsuz çalışıyor. Harici ekran kartı takılıyken ise görüntü vermiyor ekran kartı aktif olduğundan.
  • Az önce ekran kartını tekrar takayım dedim. Elimle alttan bastırınca görüntü geliyor. Ekran kartının bozulduğunu sanmıştım ama meğer kendi girişinde bir problem varmış. Bunu yaptırabilir miyiz acaba?
  • Sorunu çözdüm. Benzer sorun yaşayanlar olursa diye çözümü yazıyorum. Ekran kartının girişinde gevşeklik varmış. PCI slotuna taktıktan sonra ekran kartını hafif kaldırdım ve vida ile iyicene sıktım. Şu anda problem çözülmüş gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.