Şimdi Ara

Pc mi temizledim yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bikaç gün önce pc min kasasını açıp işlemci fanını çıkardım, ilk tozunu aldım daha sonra işlemciyi yerinden çıkardım, içindeki tozlarıda çektirdim kenarlarında olanları ondan sonra işlemcimin soketi ıııııııııı şeklinde tellerden oluşuyor. Arasiında beyaz bi küçük bişey vardı elimdede sulu boya fırçası vardı, onunla o küçük parçalıyı aldım. Termal macununu sürdüm herşeyini güzelce yaptım kapattım pc yi bunları yaparken power kablosunu çekmeyi unutmuşum. Daha sonra pc anormal derecede yavaşladı. Win. açılırken yavaşlamalar başladı, oyunda takılmalar başladı, oyuna girerken bayabi uzun sürüyor ve oyuna girdiğimde diğer kişiler woden pc falan yazıyorlar (oyunda herkez birbirinin yüklemesini bekliyor). Sistemimin özellikleri; 2gb ddr2 ram , 1 gb 128 bit gddr2 ekran kartı , intel core 3.00 ghz işlemci . Bildiklerim bukadar yani eklıma gelenler... Yardım edin lütfen.

• İşlemci soğutucusu tam oturmamış olabilir,ramleri tak çıkar yap ,herşeyi kontrol et baştan aşağı en sonunda statik elektrik varsa yok etmek için pc güç kablosunu çıkar power tuşuna bas.
  • İşlemci ile soutucu arasındaki thermal düzenli sürülmemiş ola bilir tam işlemcini ortasına bezelye tanesi kadar damlat ve ustune kapat. İslemcin İntelse Bacaklarini ok yonu disari bakcak sekilde ayarla ve oturt anakartın ustune ve hepsini usrtune tek tek bas cit cit die ses gelcekdir her bir bacakdan AMD ise sağten kolay takması.
  • tamam söylediklerinizi en kısa sürede deniyeceğim termal maucunum şuan yok aldıktan sonra deniyorum ama işlemcinin üzerinde termal macun var dibinde kalmıştı biraz az sürmüş alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: met@lrock

İşlemci ile soutucu arasındaki thermal düzenli sürülmemiş ola bilir tam işlemcini ortasına bezelye tanesi kadar damlat ve ustune kapat. İslemcin İntelse Bacaklarini ok yonu disari bakcak sekilde ayarla ve oturt anakartın ustune ve hepsini usrtune tek tek bas cit cit die ses gelcekdir her bir bacakdan AMD ise sağten kolay takması.

Amd bence daha zor.

Arkadaşa katılıyorum.
  • dediklerinizi yaptım çevrede bi pc ci var termal macun almaya gittim ve güzel bi kazık yedi 5 tl ye küçük şırınga gibi bişey sattı herşeyi yaptım fakat biraz daha yavaşladı sanki :D
  • kasanın içini temizledim ancak hiçbir bileşeni çıkarmadım sadece içine hava vererek tozlarını aldım sonra açtığımda bilgisayarda kasma vs oldu ne yapabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.