Şimdi Ara

PC Kendi Kendine Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üç yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum ve "SA-MP" oynuyorum. Üç yıldır böyle bir sorunla karşılaşmadım.
    SA-MP girip nerden baksan 6-7 saat kadar oynadıktan sonra bilgisayar kapanıyor. Düğmesine bastığımda ise ışık yanıp 1 saniye sonra tekrar sönüyor. Beş dakika kadar sonra bastığımda sorunsuz açıyor. Sonra tekrar SA-MP girdiğimde en fazla 1 saat sonra yine kapanıyor. Bu olay üç kere oldu, ben de artık kapandıktan sonra SA-MP'a direk girmemeye dikkat ediyorum. Tam bilmem bu konuları yani fakat belki oyunla ilgilidir, yıpranmasın PC diye en az 1 saat bekliyorum. Ben sosyal bir insan değilim, günümü PC başında SA-MP oynayarak geçiriyorum. Bu sorunun çözülmesi çok önemli benim için. Bu arada dediğim gibi üç yıldır kullanıyorum, sanırım 5 kere format yedi. Eğer bunun formatla alakası varsa belirteyim dışardan bir CD vb. ile değil bilgisayarı alırken verilen CD lerle format attım. Başlat > Çalıştır > dxdiag ve Bilgisayar > Özellikler den görüntüler atıyorum. Bu arada SA-MP'ı kaldırmıyor vb. cevaplar atmazsanız sevinirim. Dediğim gibi üç yıldır oynuyorum, ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama "Derecelendirme" bölümü 1,0 iken bile böyle bir sorun yoktu ki şu an 3,8. Böyle gitmesi mümkün değil, freeroam sunucusunda oynasam yine sorun olmaz. Fakat ben bir RP sunucusunda oynuyorum. Rolde birden kapanıyor bilgisayar ondan sonra yarım yamalak ya oynanıyor ya oynanmıyor aradan en az bir saat geçmeyince. Lütfen yardımcı olun.

• Beyler bi' yardım lütfen.
  • ıslemcı fanın stabıl calsımadıgı ıcın yuk bındıgınde ısıdan reset atabılr ... fan temızlıgı kasanın ıcını temızle .. fanın ıslemcıye tam olacak oturduguna emın ...gerekırse termal macun ıle tekrar surup yerıne tak ...

ramlarını sok ..sılgı ıle uclarını hafıfce temızle ...

pc ısı degerlerını olc ..( everest programı ıle ) ve burada paylas ..

ekran kartının dusuk ıhtımal ama fanını kontrol et onunda gpu -z programı ıle ısı degerlerını kontrol et ..

vırus taraması yap ...
  • ısınma problemi var anladığım kadarıyla, fanlar eskimiş olabilir donanımlardan biri aşırı ısınıyorsa ondan kapanır, genelde bu işlemci oluyor; pcyi tekrar açtıktan sonra takıldığına göre işlemci olma ihtimali yüksek. geçici çözüm olrak fanları temizleyebilirsin tozlanmıştır ama kalıcı bir çözüm istersen fan değiştirmek lazım derim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.