Şimdi Ara

pc kapalı iken fan sürekli çalışıyorrrr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pc kapalı ikende cpu fanı sürekli çalışıyor., yani açıkken de kapalı iken de 24 saat fan çalışıyor. Pc temizliği yaptım ama bir şey değimedi .Acilen yardımlarınızı bekliyorum.

Anakart : Asus A7N8X-E deluxe
    CPU : Amd Athlon XP 2500+ 1.84 GHz

• Fan değiştir olayını anlamadan yazdım yada kafam algındır sizde malzeme olduk ha :) valla burda da :) hiç cukura basmaya gelmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illeg@l -- 1 Ocak 2007; 23:52:22 >
  • Hocam nası çözüm önermişsin arkadaşa helal valla.
    Demekki anakarta hala güç geliyo kapalıyken bile yeni fan alsada sorun çözülmez
  • Pc için şu ucunda açma kapa butonu olan çoklu prizlerden kullan..Elektriği o açma kapama butonundan kapa böylece hiç bir şekilde elektrik gelmez PC ye..Sıkı ise o zaman çalışsın :) O fişlerin adı var mıydı böyle anlattım ama..:PPp
  • Yukurıdaki arkadaşın bahsettiği prizin adı bildiğim kadarıyla şalterli priz. Elektrikçiye şalterli priz modellerini görebilirmiyim dersen oda sana modelleri sıralar 3-prizli 5 prizli falan 1. kalite 2. kalite gibi arkadaşın önerdiği priz tam sana göre.
  • BENCE GECİCİ COZUM OLARAK ELEKTRİK PRİZİ FİLAN OLABİLİR
    AMA SORUN ANAKARTTA GİBİ GELİYOR. İLERDE BUYUK SIKINTILARA NEDEN OLABİLİR. ONDAN DOLAYI KESİN BİR COZUM BULMAYA BAK
  • Fanı değiştirmekle prizi değiştirmekle o sorun çözülmez arkadaşlar problem anakarttan kaynaklanıyor. Setup tan Anakartının power la başlayan menüsünü bir kontrol et dostum. Birde Windowsu Hibernate şeklinde kapatmadığından emin ol çünkü hibernate modu sistemi tamamen kapatmaz güncel veriyi ramlara yükler ve sistemi beklemeye alır. Bu durumda cpu fanı default olarak çalışır ancak setup tan bu da kapatılabilir.

Hakkatten fanı değiştir cevabına koptum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciyi değiştirde diyebilirdi fan daha ucuz bir çözüm yinede..:D Bu arada evet benim çözüm esas çözüm deel..Ama uğraşmam amannn diyosan yada anlamıyosan o işlerden idare eder benim ki :)
  • Hiç uğraşamam diyosan pcyı kapatınca psu nun elektriğini çek olsun bitsin
  • hangi fan sürekli çalışıyo acaba power supply ın fanı ise onu halletmesi çok zor olmuyo. power supply in anakarta bağlı girişlerinde ikisi sen blg ın dümesine bastığında aç komutu göndriyor ve blsyrın gücü ve fanı birlikte açılıyor. bu girişlerde bazan bozulma oluyo kabloyu yada pwr supply ı değiştirince sorun çözülüyo. ama fan harici kasa fanı ise anakartta sorun oluyo genelde. çözüm blg ınm içini biraz açıp karıştırmak.
  • arkadaş imkanın varsa anakartı power supplyi başka bi bilgisayarda dene belki sorunu bulur çözüm yaratırsın kolay gelsin!!!
  • quote:

Elektrikçiye şalterli priz modellerini görebilirmiyim

anahtarlı yada düğmeli priz desen tam süper olacak.

pc kapalıyken ana kartın cmos tuşuna bi kaç sn. basılı tutarak bios sıfırlamak acaba sorunu çözebilir mi şeklinde düşünüyorum ama emin değilim ?!?
  • powersupply den cikart kabloyu :)
  • Yahu zaten Power Supply'ın arkasında kendi şalteri yok mu?
    Onu'da kapat gitsin
  • Güç kaynağını düğmesnden kapatmayı denedin mi??
  • kardeş senin anakartta sorun var gibi.başına daha ciddi sorun açmadan servisine götür.bu iş öleee şalterle kapatmakla olacak iş değil.
  • Arkadaşların ne dehşet çözüm önerileri var valla kopartıyor beni

Arkadaşım önce elinde başka bir anakart ve Power varsa onlarla çapraz şekilde dene poroblem kesinlikle ikisinden birisindedir, birde biostan (esasen anakartın modeline göre değişir ama) Power of diye bir seçenek olması lazım onu bir kontrol et enable ise disable yap tekrar bir dene.
    Bunların hiçbirini yapamıyosan, sisteminede zarar gelmesini istemiyorsan, kucakla kasayı bir teknik servise götür.
  • arkadaşlar söyledikleriniz geçici çözümler sorun bence power da çünkü anakarta elektrik gönderen power o sürekli elektrik gönderiyoki ondan çalışıyor.zaten cpu fan direkt elektrik jakından bağlanıyo anakartın üstünde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmanonurergen

arkadaşlar söyledikleriniz geçici çözümler sorun bence power da çünkü anakarta elektrik gönderen power o sürekli elektrik gönderiyoki ondan çalışıyor.zaten cpu fan direkt elektrik jakından bağlanıyo anakartın üstünde.

psu da açıp kapatan anakart.yoksa yanılıyormuyum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

quote:

Elektrikçiye şalterli priz modellerini görebilirmiyim

anahtarlı yada düğmeli priz desen tam süper olacak.

pc kapalıyken ana kartın cmos tuşuna bi kaç sn. basılı tutarak bios sıfırlamak acaba sorunu çözebilir mi şeklinde düşünüyorum ama emin değilim ?!?

Bidaki sefer o şekilde derim hocam senimi kırcam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.