Şimdi Ara

Pc islem yaptıgım an kilitleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işte size bir uzmanlık sorusu. gerçi sorunu ayrıntılı bir şekilde önceki msjımda anlatmıştım ama şimdi sorunun ne olduğunu daha net anadım fakat neyden kaynaklandığını anlayamadım. sorun şu

pc yi açıyorum windows başlıyor ve masaüstüne geliyor. bu andan itibaren eğer hiçbir şeye dokunmaz, hiçbir işlem yapmazsam pc çalışıyor. kilitlenme, donma yada başka bir sorun yok. ama eğer herhangi bir şey yaparsam mesela mouse oynatmak yada masaüstündeki bir simgeye tıklamak da dahil, pc kitleniyor ve reset atm zoruda kalıyorum.

bilginiz olsun yeni format attım, virüs yok, windows xp sp2 kurulu ve sorunsuz.
    donanım ise

msi 7211 anakart
    p4 3.2 HT işlemci
    512 mb ram
    geforce mx 4000
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bilgisayar açıldıktan ne kadar sonra işlem yapmazsan bilgisayar sorunsuz çalışıyor?
  • normal açılış ekranından sonra masaüstüne geldiği andn itibaren hiç dokunmuyorum ve hiçbir kilitlenme olmuyor pc çalışıyor ama dediğm gibi en ufak bir işlemde kitleniyor. mesela mouse oynatırsam yada bir simgeye falan tıklarsam bir dakika sonra falan tleniyor ama internet explorera tıklayıp herhangi bir adres yazayım hemen kitleniyor yada belgelerime girip bi iki dosya açayım hemen kitleniyor. ama dediğim gibi açıldıktan sonra dokunmazsam saatlerce çalışyor kilitlenmeden. tabi bununda bana bir faydası yok.
  • pc başlangıcındaki programları kaldır

başlat+ çalıştır a msconfig yaz başlangıç sekmesine gel orda virüs programın ve ses kalsın gerisnin işaretini kaldır yeniden başlat gelen uyarıya evet de oldumu
  • cvbın için saol ama sorun windowsla alakalı deil. çünkü arada windowstan önceki siyah ekranda da kilitleniyor. zaten şuan hiçbir program yükl değil. yeni format attım.
  • bellek zamanlarını biostan load optimized defaults' u seçerek en uygun ayara getirmeyi bi deneyebilirsin. ayrıca 1T timing den 2Tye çıkarmak işe yarayabilir. dual channel desteği illaki vardır anakartta doğru slotlara takılmış mı bellekler bir kontrol et. Zira aynı kanalı kullanan slotlara takmışsan iki belleği ( iki tane olduğunu varsayıyorum yoksa boşuna yazdım demektir) bunlar 2T timingde çalışmalı ya biostan 2T yapmalı veya dual channel için ayrı veriyollarını kullanan slotlara takmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabata -- 30 Ocak 2008; 0:10:56 >
  • peki bunları biosta nereden yapabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • load optimized defaults ilk pencerede çıkmalı. ram zaman ayarları da advanced chipset setup da olması gerek (işlemci zamanlarının da ayarlandığı yerde olmalı)

bu arada 1T den 2T ye zamanları çıkarmak bellekleri iki kat yavaşlatmak demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabata -- 30 Ocak 2008; 0:52:53 >
  • sabata cevapların için teşekkürler ama şuanda pc açıldı ve işlem yaptığım halde sorunsuz çalışıyor ama biliyorumki şimdi çalışsa bile yine kilitlenecek yada yine kasaya elektrik gelecek ama monitöre görüntü gelmeyecek. iki defa srvise gitti ve anakart sorunu dendi. ama her defasında aynı sorun tekrar ediyor. bu arada bilmem faydası olurmu ramlerim 2 adet 256 ddr
    merak ettiğim bazen sorunsuz çalışıyor bazen çalışmıyor bazen hiç işlem yapmazsam çalışıyor yani sabit bir problem deil sanki. değişik zamanlarda ortaya çıkan bir sorun. işlemciyle alakalı olabilirmi yada anakartta bir arıza olsa bu kadar değişik durumlarda ortaya çıkarmı?
  • bir arkadaşta 4x256 var (gülmeyin) bilgisayar açılış ekranında mouse hareket ettiği zaman bilgisayar kilitleniyordu. daha sonradan bellek zamanlarının 2T olması gerekirken 1T olduğunu farkettik ( o etti) . zira dual channel da 2T yi 1T yapınca belleklere ekstra voltaj vermek gerekiyor yani
    O/C. belki senin belleklerin aynı kanalı kullanan slotlara takılmış ve zamanlamaları da 1T kalmıştır.
    Bir de bir durum daha var ( elim değmişken yazayım. servis bunu hemen farkeder çünkü) anakartın orta-alt kısmına denk gelen bir bölümünde kasaların bir vida takma yeri vardır bu vida yeri küçük kartlar içindir. Normal boyutta bir kart takıldığında bu vida yeri anakarta temas eder ve kısa devre yaptırır. Kartın üzerindeki besleme katında olmadığından kart yanmaz ama sorun çıkartabilir. kasanın sol taraftaki kapağını açıp orda genelde sarı renkte bir vida ucu var mı diye kontrol et sonra bu kısma denk gelen vida ya da vida yeri var mı bir bak. yoksa anakartı söküp bu vidayı yerini pense ile çıkarmalısın.
    bu nadiren çıkan bir durum ama gene de kontrol etmekte fayda var.

• cevapların için saol sabata. servisten anakartın güney köprüsünün arızlı olduğunu ve tamir etiklerini sölediler.(tabi kesin bunu yapacak teknik donanımarı vardır ) aynı hata tekrar oluştu yine götürdüm bu sefer oanakartın ortasındaki soğutucudan kaynakl dediler. yani ne olduğunu çözemediler. çözselerdi hala aynı sorunu yaşıyor olmazdım. dediklerini denicem ama biosta 1T yada 2T şeklinde bişey göremedim. bütün ayarları tek tek dolaştım. bulamadım. belki başkabir isimle geçiyordur. yinede saol yardım için
  • bellek zamanlarını elle ayarlamayı seçersen ( expert features , expert vs (integrated peripherals kısmında da olabilir)) bu ayar çıkmalı. çıkmazsa bilgisayarı tek ram ile bi çalıştırıp kontrol et.
  • 4x256 lı arkadaş bu. yanlışlıkla onun accountundan attım.
    quote:

Orjinalden alıntı: darthridius

bellek zamanlarını elle ayarlamayı seçersen ( expert features , expert vs (integrated peripherals kısmında da olabilir)) bu ayar çıkmalı. çıkmazsa bilgisayarı tek ram ile bi çalıştırıp kontrol et.
  • 4x
    quote:

Orjinalden alıntı: sabata

4x256 lı arkadaş bu. yanlışlıkla onun accountundan attım.
    quote:

Orjinalden alıntı: darthridius

bellek zamanlarını elle ayarlamayı seçersen ( expert features , expert vs (integrated peripherals kısmında da olabilir)) bu ayar çıkmalı. çıkmazsa bilgisayarı tek ram ile bi çalıştırıp kontrol et.

4x256 sahibi sen olmayasın?Hani saklanıyorsundur belki bizden

• bence sen ram lerini ve hdd i test. imkanın varsa başka ram ve hdd kulanarak
  • quote:

4x256 sahibi sen olmayasın?Hani saklanıyorsundur belki bizden

ne yazık ki bende 2x256 var.+nf2 anakart+ 2500+işlemci
    neyse konuyu dağıtmayalım.
  • anakartındakı hataları jumperlarla fixleyen firmadan hayır gelmez...
    arkadasım garantı suresı gecmemısse msı anakartını degıstır...
    2 kez goturmussun 3.yude gotur 1 yıl ıcınde aynı yada benzer sorunları 3kere yasatan urun degıtırılmek zorundadır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.