Şimdi Ara

PC Hiç Açılmıyor (Uzman İşi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar en son çalışır vaziyetteyken normal yollarla kapattım. Elektirik prize takılı vaziyette bırakıp bayrama gittim. Eve döndüğümde kasa hiç açılmıyor. Monitör çalışıyor. Kasada tık yok. Sizce sebep nedir. Power vs kaliteli. Kasa Gigabyte GZ-X6.

Power yeni değişti 2 ay olmadı. Harici hdd takılı değil, power kablosu değişti. Uzman işi dememin sebebi bu ve benzeri durumları zaten kontrol etmiş olmamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIFO -- 10 Kasım 2011; 12:24:32 >

• hiç elektrik gelmiyorsa ilk seçenek power...
    başka bir powerle dene...
    pek de uzman işi değil yani bu :)
  • Power kablosu bile sıkıntı yaratıyor olabilir. Çok fazla seçenek var. İlk cevap veren arkadaşın dediği gibi psu'dan başlayarak eleyin seçenekleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIFO

Bilgisayar en son çalışır vaziyetteyken normal yollarla kapattım. Elektirik prize takılı vaziyette bırakıp bayrama gittim. Eve döndüğümde kasa hiç açılmıyor. Monitör çalışıyor. Kasada tık yok. Sizce sebep nedir. Power vs kaliteli. Kasa Gigabyte GZ-X6.

Anakartın üzerinde ışık yanan bir yer var mı?

Usbden takılı hdd varsa (2,5 inç) takınca ışığı yanıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 10 Kasım 2011; 11:25:08 >
  • Öncelikle ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Power yeni değişti 2 ay olmadı. Harici hdd takılı değil, power kablosu değişti. Uzman işi dememin sebebi bu ve benzeri durumları zaten kontrol etmiş olmamdır.
  • pek zamanla falan ilgisi yoktur... takarsın 2 dakika sonra da bozulur...
    olmazsa anakartı komple sök üzerinde sadece işlemci ve ram kalsın ...
    bi kendi powerinle bir de farklı powerle dene... çok fazla seçenek yok bu konuda...
  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun
    bu tip durumlarda büyük bir ihtimalle powerın yanmış diyebilirim.
    Genelde bilgisayarın arkasın powerın arkasın kapatma düğmesini 0 a geitmrz isen sadece bekleme konumuna geçer yanı anakardrın üzerindeki ışık ynamaya devam eder bununla birlikte ethernet kablo girişindeki lambada yanar.Öncelikler bu ışıklardan birinin yanıp yanmadığına bir emin ol.Şayet bu ışıklar yanmıyorsa sorun basit diyebilirim genelde power yanması yada powerda başka bir elektonik bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.Bence powerdan gelip anakarta giren güç fişini bir çıkar fışın ucundaki deliklere şase yaptıracak şekilde aynı aynada ataç vb bir unsurla şase yaptırısan powerı kurtarabilirsin kardeş

Hadi kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun POWER'dan galiba. Eski power'ı takınca çalıştı. Şimdi garanti kapsamında sadece power'ımı eksenbilgisayara götüreyim yoksa kasayımı götüreyim ne dersiniz?
  • power satmak için oem tamirci simsarlar hemen power yanmış derler.
    sana tavsiyem powerı bir kısa devre yaptır anakarta gelen güç adaptöründen ataç yada tel yardımı ile uçları birleştir o power kesinlikle çalışacaktır banada oldu bir kaç defa bu yolla çözdüm.Birde yine karşılaştığım bir durumu bahsedeyim bazen aşırı güç yüklemesi yapıldığı zaman değerle sıfırlanıncaya kadar akım vermez kondansatörler şişebiliyor aynı durum sende de olabilir biraz bekle bouk dedğimiz powerı tekrar bağla belki olur

Saygılar üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopik83

power satmak için oem tamirci simsarlar hemen power yanmış derler.
    sana tavsiyem powerı bir kısa devre yaptır anakarta gelen güç adaptöründen ataç yada tel yardımı ile uçları birleştir o power kesinlikle çalışacaktır banada oldu bir kaç defa bu yolla çözdüm.Birde yine karşılaştığım bir durumu bahsedeyim bazen aşırı güç yüklemesi yapıldığı zaman değerle sıfırlanıncaya kadar akım vermez kondansatörler şişebiliyor aynı durum sende de olabilir biraz bekle bouk dedğimiz powerı tekrar bağla belki olur

Saygılar üstad

Kısa devrenin mantığı nedir: zarar vermesin PSU ya, yanlış yerlere kısa devre yaptırırsak.

4 lü (kare şeklindeki) soketten mi yapılır kısa devre
  • PSU değil üstad.
    Bütün elektirk çıkışları çıkart hdd cdrom floppy anakart vs. daha sonra kısa devre yap derim.Diğer aygıtlardaki gücü kesmeden kısa devre yaprırırsam tabiki zara verme olasılığın yüksek.Burdaki mantık bazen aşırı güç yüklemesi yapıldığı zaman transistörlerin üstündeki kondansatörler şişiyor ve out of order ben bunu evimdeki masaüstü bilgisayarımda birebir denedim bir sıkıntı olmadan çalıştı ve halen aynı power ile çalışıyor hemde 24 saat açık bilgisayarım

Umarım işini görür
    Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.