Şimdi Ara

Pc Donup kalıyor hiç bir tuş işlemiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 5-6 senelik masaüstü bilgisayarım var dün bir sorun geldi başıma . oyun oynuyordum pc bir anda dondu kaldı hiç bir tuş işlemedi ctrl+alt delete falan hiçbir şey. dikkat ettim donduktan sonra num lock, caps lock onların ışığı sönüyor. reset tuşu ve pc yi kapama tuşları dahi işlemiyor mecbur pc nin fişini çekip kapatıyorum biraz bekledim ısınma sorunu olma ihtimaline karşı 10-15 dk sonra pc yi açtım baktım tüm sıcaklık değerleri normal . şuan herşey normal oyun oynayabiliyorum ama dün başıma gelmişti bu gün 2. kez oldu bu harddiskte bir şey mi var acaba şüphelendim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız Donduğunda Yapılacaklar

Bilgisayar donmaları, günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız sinir bozucu sorunlardan biridir. Bilgisayarınız donduğunda, hiçbir tuş işlemez ve ekran tepki vermez hale gelir. Bu durumda panik yapmanıza gerek yok. İşte bilgisayarınız donduğunda yapabileceğiniz bazı adımlar:

• Sabırlı Olun: Çoğu zaman, bir bilgisayar donması birkaç dakika içinde kendiliğinden düzelir. Ekran tepki vermese bile, birkaç dakika bekleyerek sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

• Güç Tuşuna Uzun Basın: Bilgisayarınız birkaç dakika sonra da donmaya devam ediyorsa, güç tuşuna en az 10 saniye boyunca basın. Bu, bilgisayarınızı kapatmaya zorlayacaktır.

• Güç Kablolarını Kontrol Edin: Güç kablosunun hem prize hem de bilgisayarınıza düzgün şekilde takılı olduğundan emin olun. Gevşek bağlantılar da donmalara neden olabilir.

• Donanım Sorunlarını Giderin: Bazen donmalar, arızalı donanımlardan kaynaklanabilir. RAM, sabit sürücü veya grafik kartı gibi donanımları tek tek çıkarıp yeniden takarak sorunun kaynağını belirlemeye çalışın.

• Virüs Taraması Yapın: Kötü amaçlı yazılımlar da bilgisayar donmalarına neden olabilir. Güncel bir virüs tarayıcısı kullanarak bilgisayarınızı tarayın ve varsa virüsleri temizleyin.

• Sistem Geri Yükleme Yapın: Bilgisayarınız son zamanlarda donmaya başladıysa, bir sistem geri yüklemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem, bilgisayarınızı daha önceki bir zamana geri döndürür ve donmaya neden olan değişiklikleri geri alır.

• Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra bilgisayarınız hala donmaya devam ediyorsa, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir. Onlar, sorunu tespit edip çözmek için daha gelişmiş araçlara ve deneyime sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Windows ta sorun olabilir eğer 5-6 senedir format atmadıysanız format uzakta değil
  • belki sürekli kapalıysa ve içi tozlandıysa statiklenme olabilir. kasanın fişini çek arkadan. sonra 6-7 kez açma kapama düğmesine bas daha sonra fişi takıp kullanmaya devam
  • Statik elektiriklenmeye karşı bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanalrda fişini çekin.
    Kilitlenince reset tuşu dahi çalışmıyor ise sorununuz büyük ihtimal donanımsaldır
    Siz yinede bir biosu default haline getirin.
    İşletim sisteminizle alakası olmadığını söyleyebilirim.
    Sorun oem parçalarından birinden kaynaklı.
    Harddiskten şüphelenmenizin özel bir nedeni varmı Psu veya anakarttan olması muhtemel.
  • Kasanın tozunu alıp format atın ve formattan sonra en güncel sürücüleri kurun
  • Makine acilmiyor goruntu gelmiyor evet windows yapar bunu... ne alakasi var windows ile format ile?

Arkadasim makinen temiz mi? uzun zamandir temizlenmemis olabilir. 6-7 yildir ayni guc kaynagi ise sıkıntı olabilir. ne yaparken dondu cevabini vermissin oyun... sicaklik mutlaka ki etkendir. normal zamanda sicakliklar normal 2-3 saat oyun oynadigin makinendeki sicakliklar normal degildir... oncelikle sicakliklarini kontrol et. diskinden olsa reset tusun calisir makinene reset atardin. diskinden suphe etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Makine acilmiyor goruntu gelmiyor evet windows yapar bunu... ne alakasi var windows ile format ile?

Arkadasim makinen temiz mi? uzun zamandir temizlenmemis olabilir. 6-7 yildir ayni guc kaynagi ise sıkıntı olabilir. ne yaparken dondu cevabini vermissin oyun... sicaklik mutlaka ki etkendir. normal zamanda sicakliklar normal 2-3 saat oyun oynadigin makinendeki sicakliklar normal degildir... oncelikle sicakliklarini kontrol et. diskinden olsa reset tusun calisir makinene reset atardin. diskinden suphe etme.

Yazıyı dikkatli bir şekilde okursan dediğin şeyin uzaktan yakından alakası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 27 Ağustos 2012; 10:52:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Makine acilmiyor goruntu gelmiyor evet windows yapar bunu... ne alakasi var windows ile format ile?

Yazıyı dikkatli bir şekilde okursan dediğin şeyin uzaktan yakından alakası yok

Okuyorum merak etmeyin kendiniz iyice okuyun. adam oyun oynarken kilitlenip makinenin RESET tusunun bile calismadigini soylemis. Windowstan olsa reset tusu anakart uzerinde windows uzerinde mi? reset atarsiniz en azindan bios ekrani gelir. Gelmiyorsa windowsla alakasi yok makinenin donanimsal arizasi vardir... Asıl sizin soylediginizin yakindan uzaktan alakasi yok.

• Görüntü gelmiyor yazmamış ben bunu diyorum. Diğeri için haklısınız ben orayı atlamışım sadece donmayı düşündüm
  • sorun hdd de yada güç kaynagındada olabilir ihtimal

ama temizlik imandandır hocam ALLAH için bir temizle istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncayç20 -- 27 Ağustos 2012; 11:21:22 >
  • Cevaplar için teşekkürler sorunun tozdan olacağını zannetmiyorum çünkü bu konuyu açmadan önce makineyi açıp güzelce bi temizledim format dersek zaten 5-6 ayda bir düzenli atıyorum ve olayın üstüne format attım zaten yine tekrarladı olay bios psu falan o işlerden anlamam yapayım derken iyice bozabilirim galiba ufukta servis yolu gözüktü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TungaTigin -- 27 Ağustos 2012; 12:42:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.