Oyunlarda (ister yeni oyun olsun ister eski oyun) şu şekil takılmalar yaşıyorum sürekli. Onun dışında ise oyun oynarken bir anda ekran görüntüsünün gitmesi ve bilgisayarın donması sorunu var. Şöyle ki, bu sorun çoğunlukla bir online maça bağlanırken veya harita yüklenirken yaşanıyor ama onun dışında normal bir şekilde oynarken de yaşanabiliyor. Ekran görüntüsü gittiğinde kasa, fanlar ve ışıklar çalışmaya devam ediyor ancak işlem donuyor, ses olduğu gibi tekrarlayan şekilde kalıyor veya ses komple gidiyor. 8 saat benchmark testinde bıraktım, gpu ve cpu zorladım hiç bir kapanma yaşanmadı. 2 adet SSD 1 adet HDD var, farklı disklere oyun kurulumu yapıp denedim sonuç değişmedi. PSU kaynaklı olsa 8 saatlik benchmarkta mutlaka kapanırdı diye düşünüyorum. Bilgisayara format atıldı, hemen ardından oyun denendi ve yine aynı arızayla karşılaşıldı. Yazılımla alakalı da değil. Ben bu arızanın neyden kaynaklandığını nasıl bulabilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 30 Temmuz 2025; 12:9:37 > |
PC'de ilginç arızalar var (videolu)

-
-
sadece 1 adet ssd takılı kalsın diğerlerinin fişini çekip dene
-
Buna benzer bende yaşıyordum. Sistem AMD. Donanımlarla ilgili sürücü güncellemeleri yapın. PC marka ise zaten sitesinden sürücü güncellemeleri yaparsın. Toplama ise de Anakartın sitesinden sürücü güncellersin.
Ayrıca bu durumu yaşadığında HDMI kablosunu bilgisayardan çek tekrar tak. Düzelebilir.
-
DP kullanıyorum, çok kez denedim hatta başka kablo ile denedim düzelmedi. Ancak şu anakart sitesinden sürücü güncellemesini deneyeceğim
-
Takıp çıkardığında o anki sorun düzelebilir. Yoksa tamamen düzelme değil. Ben sürücü güncelleme vs derken sonunda düzeldi. Bıktırmıştı beni de. Hocam yazıcı, kablosuz wifi dongle, usb bellek vs bütün USB cihazları PC'den çıkarın. Bir müddet öyle oyuna devam edin. Ram için Biostan yükseltme yaptıysanız Ram hızlarını defaulta çekin.
-
msi after burnerdan osdleri ayarla ani düşüş ve çıkışlar yüzünen sistemde drop oluyor birde sistem ne
-
Hocam bir çok şey denedim ve aşırı saçma bir şekilde sorunu çözdüm. Driver vs her şey güncel şuan itibariyle. Ancak sorun devam ediyordu. Ben de ramleri denemek için teker teker hepsini çıkarıp takmaya çalıştım, kasayı yatırdım camını açtım birini çıkarıp diğerini bıraktım sorun yok. Kapanma, drop yok. O ram'i çıkarıp diğerini taktım yine kapanma veya fps drop yok. En son ikisinin yeri farklı olmak üzere ikisini taktım, kasayı dikledim oyuna girdim 10dk sonra yine droplar başladı. Dedim ki herhalde iki ram olunca sıkıntı çıkarıyor. Sonra aklıma saçma sapan bir şey geldi. Bu fps drop birebir darboğaz olan ekran kartı görüntüsü veriyor acaba işlemcide mi bir sıkıntı var dedim ve kasayı tekrardan yan yatırdım.
Kasayı yan yatırınca ne fps drop kaldı ne kapanma olayı. Dün gece saatlerde online oyun oynadım, kastırdım bırakın kapanmayı fps drop bile yemedi. Kasayı diklediğim anda 10-15dk sonra fps droplar başlıyor ve oyuna girerken veya menüye çıkarken hop ekran gidiyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Kasa yan yatarken problem yok, dikken problem var.
-
Hocam ekran kartını tekrar takıp tam olarak yerine oturtun. Acaba kasada şase mi oluşuyor. Bilgisayar tamircisinde şase yapan kasaya rast gelmiştim. ekrana görüntü gelmiyordu sanırım gerçi şaseye bağlı olarak değişebilir de. Ekran kartı yerine tam oturttuğunuzda hala olmuyorsa anakartın birer vidasını çıkarıp deneme yapın. Zaten bir ton vida oluyor anakartta.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X