Şimdi Ara

PC'de DTS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC'de DTS tadına varmak istiyorum. Bunun için DTS destekli bir ses kartı ve ses sistemi gerekiyor sanırım.

- Önerileriniz var mıdır 2 ürün için ayrı ayrı ?
    - Creative Audigy live value 7.1, DTS çözmüyor diye biliyorum doğru mudur ?
    - Home theater sistemleri PC'ye bağlayarak kullanabilirim diye biliyorum, bu sistemin optik çıkışının olması yeterli midir ?

Selamlar.

• yardım lütfen
  • dts için ses kartına gerek yoktur
    bu gibi sesleri genellikle yazaılım çözer
    orta halli bir anakart olması yeterli

anakart üzerinde digital çıkış var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperoni

PC'de DTS tadına varmak istiyorum. Bunun için DTS destekli bir ses kartı ve ses sistemi gerekiyor sanırım.

- Home theater sistemleri PC'ye bağlayarak kullanabilirim diye biliyorum, bu sistemin optik çıkışının olması yeterli midir ?

Selamlar.

zaten çok az Blue ray filmde 7.1 ses var. 7.1 olayını şimdilik unutabilirsin dostum. ama DTS - ES ile 6.1 ses alabilirsin ( arkadaki surroundlara bir de rear center eklenir ) bunun içinde bir adet DTS- ES çözücüye ve 6.1 ses sistemine ihtiyacın var. eğer çözme işlemini pc ye yaptıracaksan iyi bir ses kartına ihtiyacın var , harici bir çözüm istiyorsan ( çoğu ( %99) dvd playerın kendiliğinden dts dolby çözme özelliği var zaten.
     PC'de DTS

• eğer ki dts çözücü olarak yazılım kullanılacaksa (örn. vlc player) ve sesi analog olarak ses sistemine gönderecekse ve kaliteli bir anakarta sahip değilse ses kartı alınabilir
    fakat ses sisteminde dts özelliği var ise (hemen her sistemde var) ve sesi digital olarak (optik çıkış gibi) ses sistemine gönderecekse ses kartına ihtiyaç yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

eğer ki dts çözücü olarak yazılım kullanılacaksa (örn. vlc player) ve sesi analog olarak ses sistemine gönderecekse ve kaliteli bir anakarta sahip değilse ses kartı alınabilir
    fakat ses sisteminde dts özelliği var ise (hemen her sistemde var) ve sesi digital olarak (optik çıkış gibi) ses sistemine gönderecekse ses kartına ihtiyaç yoktur

hemen her sistemde dts özelliği var derken ?

Türkiye de yaygın satılan ses sistemlerinden z5500 dışında kaç sistemde dts decoder var ?

Tam anlayamadım ya da ben baya bir karıştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oso -- 2 Mayıs 2010; 21:06:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oso
    hemen her sistemde dts özelliği var derken ?

Türkiye de yaygın satılan ses sistemlerinden z5500 dışında kaç sistemde dts decoder var ?

Tam anlayamadım ya da ben baya bir karıştırıyorum.

soruyu soran kişi home theater sistemi kullanacağından ve bilgisayara bağlanabilirliğinden söz etmiş
    pc sistemi (z5500 gibi) olsa zaten böyle bir soru sormazdı değil mi
    hem z5500 home theater sistem değil ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

PC'de DTS tadına varmak istiyorum. Bunun için DTS destekli bir ses kartı ve ses sistemi gerekiyor sanırım.

Selamlar.

Pc üzerinde ne x-fi nede başka biri ''donanımsal'' dts sinyali çözemez gelen ham veri yüklenmiş yazılımlarla çözülür sonuç itibariyle herhangi bir realtek çipine sahip ses kartı ilede dts kodlu filmler sorunsuz izlenebilir farkı belirleyen kartların çıkış katlarıdır.

Üzerinde decoder bulunan bir sisteme, ses kartı kabiliyetleri devre dışı bırakılarak s-pdif yol ile bağlantı yapılır bu şekilde ham veri yüklü yazılımın tacizine maruz kalmadan ilgili decodere aktarılır orada çözülerek analog kata aktarılır ilgili sistem z5500 ise ekranda dts yazısını görür mest olunur.
    Bu noktada kimileri madem kartlar çözmüyor ses kartları üzerine gözümüze girecek şekilde yazılmış dts logolarının ne olduğunu sorabilir cevap bu ses kartların dijital bağlantı altında stereo kaynakları dts-dd ile kodlayarak decodere iletebilmesinden ibarettir zaten elinde decoder olmayan bir kimseyi zerre ilgilendirmez.

-DTS kodlu bir filmi izlemek için basit bir onboard ses kartı ve yine elinizde ne varsa o ses sistemi yeterlidir resimdeki ayar ile mpc-hc yazılımı dts sinyalini çözer hoparlörlerinize aktarır harici bir decoderiniz varsa o ayar s-pdif olarak seçilebilir.Piyasada 100tl civarında çin malı saçma sapan decoderler bulunuyor elinde kaliteli bir ses kartı olanların bu ucuz decoderleri kullanması saçmalıktan başka birşey değildir.

PC'de DTS

-Bu soruyu yukarda cevapladım realtek yada creative olsun yazılım ile dts film çalabilir söz konusu film değilde dts müzik çalmak olursa kullanacağınız program alternatifler bulunsada foobar2000 ve dts decoder eklentisidir.

PC'de DTS

-Tabiiki ev sinema sistemlerini pc üzerinde kullanılabilir s-pdif girişli(coax. optic) alırsan ses kartı pass geçerek dijital bağlantı yapabilirsin birçok insan dijital bağlantıyı optic'den ibaret zannediyor halbuki birçok kart eski live 5+1 dahil basit bir kablo ile coax. üzerinden dijital aktarım yapabilmektedir.
    Olurda s-pdif girişli olmayan bir model tercih edersen üzerinde anolog 6 kanal girişinin olması yeterlidir dts çözümleme yazılım yolu ile pc üzerinde yapılıp hoparlörlerine aktarılacaktır.

Yazdıklarım min. dts çalımı içindir yazılım bazlı çözümleme için kuşkusuz kaliteli çıkış(op-amp)lara sahip bir ses kartı ve yine kaliteli bir analog amp. sahip setler aldığınız hazı katlıyacaktır.
    Dijital yolla bağlantı yapacaksanız coax. üzerinden bağlanacak eski bir live 5+1 dahi yeterlidir bu bağlantıda decoder kalitesi ön plandadır ve asıl kavga çıkaracak söz s-pdif üzerinden çalışan bir sistemde dts yada dd içerik çalarken basit dediğimiz realtek kartlar ile creative en üst modelleri arasında zerre fark olmamasıdır fark stereo kaynaklar yürütülürken ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 3 Mayıs 2010; 5:53:44 >

• Peki bir soru daha, analog arayüzlü speaker ve spdif arayüzlü speaker ile DTS almak istediğimde arada ciddi kalite farkları oluşur mu ?
  • quote:

Peki bir soru daha, analog arayüzlü speaker ve spdif arayüzlü speaker ile DTS almak istediğimde arada ciddi kalite farkları oluşur mu ?

analog speaker kullanılacaksa ve dts bilgisayarda çözülecekse o zaman ses kartının analog çıkış kalitesi devreye girer
    spdif destekli speaker kullanılacaksa o zaman da ses sisteminin ses kalitesinden bahsedilir
    kalite farkı kullanılan sistemlere göre değişebilir elbette
    hangisinin üstün olduğu bu şekilde ortaya çıkar
  • 2 yöntemide denedim dts sinyali kart tarafından encode edilmesi direkt hoparlöre analog kablo ile yollanması ve dts sinyalin dd-dts receiver tarafından çözülüp hoparlörlere aktarımı 2. seçenek daha başarılıoldu ki kartım elite pro harici bir receiver a coax kablo yada optic ile dts sinyal yollanıp encode ettirmek daha tatmin edici.
  • ben ne yaptıysam DTS müzikleri bir türlü dinleyemiyorum..dts sesler filmde sorunsuz aktarılıyor ama DTS müzkler sadece cızırtı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

ben ne yaptıysam DTS müzikleri bir türlü dinleyemiyorum..dts sesler filmde sorunsuz aktarılıyor ama DTS müzkler sadece cızırtı oluyor

size "vlc player" programını tavsiye edebilirim... player kendi içerisinde codec paketiyle geliyor...codec vs uğraşmadan DTS müzik ve seslerinizi sorunsuz dinleyebilirsiniz. ayrıca neredeyse tüm video ve ses dosyalarını oynatabiliyor... HD filmlerinizle de sorunsuzca kullanabilirsiniz.. isteğinize göre ister kurulum paketini, isterseniz kurulumsuz çalışan versiyonunu indirip kullanabilirsiniz....

programı indirmek için tıklayın..

PC'de DTS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 14 Mayıs 2010; 21:32:48 >

• tavsiye için teşekkürler..çalıyor ama 2 ch olarak..anfide DTS ibaresini göremiyorum..spdif aktif olduğu halde..sadece 2 ch aktarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

tavsiye için teşekkürler..çalıyor ama 2 ch olarak..anfide DTS ibaresini göremiyorum..spdif aktif olduğu halde..sadece 2 ch aktarıyor.

Çok garip. aynı sorun bende de oluyor... Filmlerde Kliplerde DTS alıuyorum.... Ama müzikte ses çıkmıyor..

Fakat siz nasıl DTS ışığı yanmıyor anlamadım. Bende müziklerde DTS ışığı yanoıyor ama ses çıkmıyor.... sizde ışıkta yanmıyor. garip...

ben Denon 1910 kullanıuyorum. acaba aynı avr yi mi kullanıyoruz....
  • hocam ses sistemini bilmiyorum ama bende senin gibi sorunlar yaşarken Creative surround 5.1 aldım ve tüm dertlerimden kurtuldum. usb den bilgisayara bağladım optik çıkışından ses sistemine bağladım gelen yazılımları yüklüyorsun ve vlc player ile dts destekli sesleri çözdü ses kartı çok araştırdım bende ancak optik yani dijital bağlantı yapman gerekiyor dts için.http://creativeci.wordpress.com/ adresinde gördüm kartı araştırdım aldım şimdi süper oldu ses sistemimi

PC'de DTS

• Bilgi amaçlı yararlı bir kaynak olabilir.3 sayfa içerisinde de farklı sorunlar ve çözümleri mevcut okumanızı dilerim...

http://forum.donanimhaber.com/m_26865187/tm.htm
  • Ben gigabyte ds3 rev.3.3 anakartım var optic çıkışa kabloyu takıp ses sistemine bağladığımda ses alamıyorum. Ayarlarda digital cıkısı optic kısmı vermek için bir ayar varmı? Açtığımda anakartın üzerindeki optic girişte kırmızı renk yanıyor ama home theatre sisteme ses gitmiyor. Ama tvde avi oynatıp cıkısı ses sistemine verdiğimde herhangi bir sorun olmuyor ses geliyor.
  • o/b ses kartının kendi ayar panelinden spidif seçeneini seçmelisiniz

örneğin gom player ile film izliyorsunuz onund ayarları halen dahli hoparlörlerde kalmış olabiliyor ayarar kısmından audio/out seçeneğini spidif e almalısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.