Selamlar, Masaüstü bilgisayarımı uzun zamandır kullanmıyordum. Ram ini upgrade ediyim ve tekrar kullanmaya başlıyım dedim. Daha önce 15 kere elektrik gidip geldiği için harddisk i yanmıştı ama daha sonradan tamir edilmişti. Gayet güzel kullanıyordum ancak az önce bilgisayarı tekrar açıyım dediğimde senkron halinde alarm sesi geliyor ve pc kapanıyor daha sonra tekrar açılıyor ve tekrar alarm yine kapanıyor. Sonsuz loop a girmiş bir şekilde sürekli aynı hareketi yapıyor. Harddisklerin tamamını söktüğümde yine aynı hareketi yapıyor. Bu daha önceki harddisk yanma muhabbetinde de buna benzer birşey olmuştu ama BIOS alarmı Sabit 5 saniye şeklinde çalıyordu. Şimdiyse dıt dıt dıt dıt dıt şeklinde çıkıyor ve açılmıyor. Sizce ne tarz bir problem oluşmuş olabilir? Problem harddiskte midir, power supply da mıdır yoksa anakartta mıdır? Acil yardım ederseniz sevinirim. Kolay gelsin.
ram'lerin slota tam oturup oturmadığına bakar mısın ?
Oturmamış ve temazsızlığı olan herhangi bir şey yok. Zaten bu kadar beklenen sürede tekrar açmayı denedim bu sefer bios işlemleri ekranı geliyor ama orada da takılıyor. Ne DEL e basıp bios menu sune girebiliyosunuz ne devamını yapabiliyosunuz. Anakartın logosunun çıktığı ekranda takılı kalıyor. Ancak bu kadar ilerleme kaydedebildi. BIOS pilini çıkartıp 10 dk (sn değil) bekleyip taktım. Garantili reset olsun diye. Ama nafile. En ufak bir değişiklik yok.