Şimdi Ara

Pc açılıyor ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gücüm yettiğince bir sistem topladım son bir kaç ayda tek tek parçaları alarak. Bu hafta nihayet birleştirmek kısmet oldu fakat anakartta speaker bağlı olmasına rağmen herhangi bir bip sesi gelmiyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

Bu arada sistemi ilk topladığımda sorunsuz çalıştı. Ekrana görüntü geldi. BIOS ekranını ve içindeki eski sabit diskimin kurulu olduğu Windows ekranına gelebildim. Fakat ne olduysa artık görüntü gelmiyor. Maddeler halinde durumu özetleyeyim. Uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1) İlk topladığımda sistemi sorunsuz açıldı. Windows'a girdim, BIOS'u inceledim. Herhangi bir ayar değiştirmedim.

2) Farklı RAM ve onboard olmayan ekran kartı ile denedim. RAM'leri teker teker ve farklı slotlara yerleştirdim gene görüntü gelmedi.

3) Speaker takılı olmasına rağmen uyarı bipi gelmiyor.

4) İşlemciyi söküp tekrar taktım

5) Anakartı söküp tekrar taktım tüm kablolamaları baştan yaptım.

Herkes anakart arızası diyor ama ilk başta sorunsuz çalıştığından arıza olduğunu düşünmüyorum. Statik elektrik birikmesi falan diyorlar. Nasıl boşaltılır bilemedim. İlgili arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Forumda benzer bir konu var fakat güncel olması amacıyla açtım. Eski başlıkları hortlatmak istemedim.

----------------------------------------------------------------

Sistem : Zalman Z3 Plus Kasa, ASUS F1A75-V- Anakart, Corsair Vengeance 8GB DDR3, AMD A8 APU Series, 120GB OCZ SSD, 600W Zalman Güç kaynağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weisanstein -- 26 Şubat 2016; 14:50:59 >

• Biraz daha açıklama gerekliydi ama aşağıda senaryoları listeliyorum..

1. Monitör girişinizde sıkıntı olabilir yada monitor bozuk olabilir test edin.
    2. Grafik kartınıza hdmi la bağlıyorsanız kabloda kırıklık olabilir yada dvi la bağlıyorsanız giren kısımda yamulma olmuşmuş olabilir.
    3. Hdd çıkarın ve pc yi başlatın eğer size ekranda no bootable device gibi bir yazı çıkamıyorsa başka hiç bir bileşene bakmadan ekran kartı ve monitörünüzde sıkıntıyı aramalısınız.
    4. Anakartınızda arza varsa bunu bulmanın en kolay yolu mouse ve klavye takmayın anakart kontrolü gerçekleştirdiğinde size ikazda bulunacak eğer bulunuyorsa anakartınız muhtemelen düzgün çalışıyor eğer bulunmuyorsa diğer hiç bir bileşenle uğraşmayın anakartınızda arza var demektir.

Satatik elektrik parçanın çalışmasını önleyebilir ama parça çalışıyosa işini yapacaktır. Yani sıkntınız statik elektrikten olduğun sanmıyorum statik elektrik için elektriği kendi vucudunuza alırsınız bir kabloyu alın ve elinizle siliyomuş gibi sürtün statik elektrik size geçmiş olacak..

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Biraz daha açıklama gerekliydi ama aşağıda senaryoları listeliyorum..

1. Monitör girişinizde sıkıntı olabilir yada monitor bozuk olabilir test edin.
    2. Grafik kartınıza hdmi la bağlıyorsanız kabloda kırıklık olabilir yada dvi la bağlıyorsanız giren kısımda yamulma olmuşmuş olabilir.
    3. Hdd çıkarın ve pc yi başlatın eğer size ekranda no bootable device gibi bir yazı çıkamıyorsa başka hiç bir bileşene bakmadan ekran kartı ve monitörünüzde sıkıntıyı aramalısınız.
    4. Anakartınızda arza varsa bunu bulmanın en kolay yolu mouse ve klavye takmayın anakart kontrolü gerçekleştirdiğinde size ikazda bulunacak eğer bulunuyorsa anakartınız muhtemelen düzgün çalışıyor eğer bulunmuyorsa diğer hiç bir bileşenle uğraşmayın anakartınızda arza var demektir.

Satatik elektrik parçanın çalışmasını önleyebilir ama parça çalışıyosa işini yapacaktır. Yani sıkntınız statik elektrikten olduğun sanmıyorum statik elektrik için elektriği kendi vucudunuza alırsınız bir kabloyu alın ve elinizle siliyomuş gibi sürtün statik elektrik size geçmiş olacak..

Kolay Gelsin..

Farklı monitörlerde ve VGA kabloları ile denendi. Sonuç aynı.

HDMI değil normal VGA girişi ile deneniyor şu anda.

Tüm HDD'ler, USB portları, fanlar vs iptal edilerek de denendi. Maalesef sonuç alamadık

Zaten mouse ve klavyesiz deniyorum şu anda. Amacım BIOS ekranını görebilmek. Fakat ekrana hiç görüntü alamıyorum. Geçen gün başarılı bir şekilde çalıştığında klavye takılı değil uyarısını vermişti sistem.

İlgillendiğiniz için teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana görüntü gelmiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.