Şimdi Ara

PC AÇILIŞA ŞİFRE KOYMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şirketdeki pc mi çok kurcalıyorlar mesai sonrası bunu önlemek için pc açma tuşuna bastıkdan sonra dos ekran geçince şifre sorma işlemini(BİOS ŞİFRE GALİBA) bu işlemi nasılypabilirim adım adım anlatırsanız sevinirim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarına Şifre Koyarak Verilerini Koru

Günümüz dijital çağında, kişisel bilgisayarlarımız hassas bilgilerle dolup taşıyor. Bu bilgileri meraklı gözlerden ve kötü niyetli kişilerden korumak için bilgisayarına şifre koymak hayati önem taşır. İşte bilgisayarına nasıl şifre koyacağını adım adım anlatan bir kılavuz:

Windows 10 Kullanıcıları için:

1. Başlat menüsünü aç ve "Ayarlar"ı seç.
    2. "Hesaplar"a tıkla ve ardından sol menüden "Oturum Açma Seçenekleri"ni seç.
    3. "Şifre (önerilir)" seçeneğinin yanındaki "Ekle" düğmesini tıkla.
    4. Yeni şifreni gir, onayla ve "İleri"ye tıkla.

MacOS Kullanıcıları için:

1. Apple menüsünü aç ve "Sistem Tercihleri"ni seç.
    2. "Kullanıcılar ve Gruplar"ı tıkla ve ardından kullanıcı adına tıkla.
    3. "Şifreyi Değiştir" düğmesini tıkla.
    4. Mevcut şifreni gir, yeni şifreni gir, onayla ve "Şifreyi Değiştir"e tıkla.

Şifreni Güçlü Tut:

Güçlü bir şifre, bilgisayarını yetkisiz erişime karşı korumanın anahtarıdır. Şifreni seçerken aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundur:

• En az 12 karakter uzunluğunda olmalı.
    • Büyük ve küçük harf, rakam ve özel karakter içermeli.
    • Kolay tahmin edilebilir kelimeler veya kişisel bilgilerden kaçın.

Şifreni Unuttuysan:

Şifreni unuttuysan, işletim sistemine bağlı olarak kurtarma seçeneklerini kullanabilirsin. Genellikle, güvenlik sorularını yanıtlaman veya kayıtlı bir e-posta adresine bir sıfırlama bağlantısı alman gerekecektir.

Pcye Şifre Koyma Önemi:

Pcye şifre koymak, önemli verilerini korumak için kritik bir adımdır. Şifre, yetkisiz kişilerin bilgisayarına erişmesini ve kişisel bilgilerini, finansal verilerini veya hassas belgelerini çalmasını önler. Ayrıca, bilgisayarının kötü amaçlı yazılım veya diğer güvenlik tehditlerinden etkilenmesini de engeller.

Bilgisayarına şifre koyarak, verilerini güvende tutar ve çevrimiçi güvenliğini artırırsın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bılgısayar acılırken DELETE tusuna bsaılı tut.
    bıso acaılacaktır...

eskı mavı ekranlı bıos larda.. supervvısor password gıbı bıseydı sanırım. ordan koyarsın.. olmadı password yazan ları dene
  • biosa girdiğin zaman password yazan yerden koyabilirsin ama dikkat et unutursan yazık olur
  • arkadaşlar olmadı denileni yaptım supervizor passworda girdim şifre yazdım tekrar istedi yazdım save edip çıktım pc açtım hiçbir şifre sormadan makina açıldı....
  • Biosta supevisor password biosa girerken şifre koyar. Biosta User password var bu bilgisayara girişte şifre koyar. Bunu dene kolay gelsin
  • evvt iste bu, sayın ın dedıgını dene
  • Yinede olmuyorsa Bios pilinde bir sorun olabilir... Pilde değilse bios u update et...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format ve şifre
    5 yıl önce açıldı
    pc şifre kırma yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bios a gir user password koy.. olmazsa biosu nu update et..
    o da olmazsa kullanıcı hesaplarından parola koy.. kimse açamasın senden başka...
  • anakartının modeli ne yeni cıkan anakartlarda bide bios password enable/disable secenegi var bide onu kontrol et chip configrasyonda olavak kolay gelsin
  • Biosta şifre kısımlarını dene aynen ilki şifren ikincisi onay olacak. iptal etmek için ise yine şifre kısımlarına enterlayıp boş geç. Bios Feature kısmından securitiy içerisinde SETUP,BOOT seçeneklerini değiştir.
  • başlat -> çalıitır -> syskey yaz oradan şifre koymayı da deneyebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: unknownrealmman

başlat -> çalıitır -> syskey yaz oradan şifre koymayı da deneyebilirsin

evet bu senin işine yaraya bilir. bu şekilde admin olan kişilere bile şifre koymuş oluyorsun. şifreyi bilmeye kişinin bilgisayarı kapatmaktan ya da format atmaktan başka caresi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: YaYa

biosa girdiğin zaman password yazan yerden koyabilirsin ama dikkat et unutursan yazık olur

Bios' u jumper dan resetlerse bütün şifreler sıfırlanır
  • quote:

Orjinalden alıntı: sword

quote:

Orjinalden alıntı: YaYa

biosa girdiğin zaman password yazan yerden koyabilirsin ama dikkat et unutursan yazık olur

Bios' u jumper dan resetlerse bütün şifreler sıfırlanır

Biosa girip f5 yapsada
  • senin istediğin şifre sistem şifresidir...bios setup da yerini tam hatırlayamadım ama password le ilgili bir seçenek vardır...bunlardan biri setup biride system dir...buradan system i seçtikten sonra bios a şifre koyarsan sistem açılışında bu şifreyi ister...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.