Merhaba arkadaşlar. Yine bi sorun ile karşı karşıyayım :) Geçen gün elektirkler gitti geldi ve pc açılmaz oldu. Bilgisayarcıya gittiğimizde anakart ve power'ın yandığını ve değişmesi gerektiğini belirtdi. Bizde dediği gibi değiştirelim dedik. Bu ana kadar hiç bi sorun yok. Bilgisayarı eve getirdim ve bi hevesle açtım fakat hani açılışta ekrana gelen anakart'ın markasının yazdığı bi resim vardır ya hani o ekrana geldi. Evet gelmesi normal ona bişi dediğim yok. Eski kartımdada geliyordu. Fakat bu resim çok fazla süre ekranda duruyor yaklaşık 1.5 dk filan. Öncekinde 5 sn sürmeden windosw açılıyor yazısı geliyordu. Bilgisayarı tekrar tamirciye götürmem ölüm gibi bişe. Tamirciye gitmeden sizin bilgilerinizle bu sorunu atlatabileceğime inanıyorum. Teşekkürler.
Öncelikle bios ayarlarını yapın.Fast boot vs.ayarları olmalı onları açtıktan sonrada sorun devam ederse tamirciye gitmeniz en iyisi.Anakartı yeni taktı ise garantiye gönderebilir.
Bios ayarlarını daha önce kurcalamamıştım, bakayım sitede bu ayarlar ile ilgili bi yazı bulabilecekmiyim. Bulamassam size tekrar dönerim :)
QUICK POWER ON SELF TEST veya OUICK POST enable olmalı.