Şimdi Ara

Pc 2. ram slotu gömüyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gigabyte h55m-s2 rev 1.3 ana kartta 2+2 =4 gb ram ile uzun süredir çalışmaktaydı

pc deki yavaşlık sebebiyle ram ve ssd yükseltmesi yapmaya karar verdim.

araştırdığımda bu marka model ana kartın 4+4=8 Gb ram ile ve hangi marka model mhz volt değerli ramle çalıştığını öğrendim

2 gb alanında gskil 1333 1.5 v cl9 değerinde (zaten üstünde 2 adet bu ram vardı)

4 gb alanında ise hynix 1333 1.5 v cl9 değerinde (çalışabileceğini ana kartın sitesinden desteklenen ramler kısmından öğrendim)

buna isitnaden 2 adet 4 gb hynix 1333 1.5 v cl9 aldım ve slotlara taktım pc açıldı 2-3 dk sonra kendiliğinden kapandı reset attı

ve pc sürekli reset atmaya başladı pc açılmaya çalışıyor ancak daha bios görüntüleri gelmeden tekrar reset atıyor bu döngü böyle sürüp devam ediyor.

ancak A slottaki rami çıkarınca B slottaki 4 gb veya 2 Gb ram çalışıyor ve pc açılıyor

ramler mi arızalı diye B slotta her iki rami tek tek deniyorum pc açılıyor sıkıntı yok

ancak her iki rami A slota takınca çalışmıyor(Şimdi bir gelişme oldu 2 slota ram takınca pc açılıyor ama yine rami tek olarak görüyor diğer slotta takılı rami görmüyor)

bu neden böyle yapar ? bana kafayı yedirtecek

bios felan sıfırladım olmadı, ram slotlarında da öyle pin vs sorunu olduğunu sanmıyorum muhtemelen yazılımsan bir dengesizlik var ama nedir bulamadım

rica etsem konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi executive44 -- 26 Ocak 2023; 11:22:50 >

• rica etsem konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar önerilerini paylaşabilirler mi?

biosu kurcalarken ssd yi de bozduk sataIII ssd hiçbir şekilde tepki cevap vermiyor

• yeni ramlerden biri sıkıntılı olabilir. ben de baya çektim bu ram işinden. kasayı kappatım açmaya korkar oldum. benim tahminim ramlerden biri sıkıntılı. yeni ramlerin ikisini de sadece tek çalıştır bir kaç defa üst üste. bir tanesi bazen çalışmıyorsa o sıkıntılıdır

• 1-Önce bios pilini çıkarıp resetleyeceksin biosu.

2-Belleklerin hepsini çıkaracaksın.

3-Pcyi powerdan kapatıp statik elektriğinden tamamen kurtulacaksın.

4-Daha sonra elektrikli süpürge ile ram slotlarının tozunu alacak,belleklerin giriş pinlerini bir silgi ile sileceksin.O pinlere asla parmağınla dokunmayacaksın.

5-En sonunda anakarta tek bir bellek takıp flashdiske attığın memtest86 ile bellekleri tek tek test edeceksin hatalı bellek çıkarsa onu eleyeceksin

-Hatalı bellek çıkmadıysa biostan bellek voltajını manuel olarak 1.5V gir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 5 Şubat 2023; 10:23:50 >
  • Arastirip interneti altını üstüne getirdim bunları zaten yapmim ama yok nafile ilk baslarda biostan. Her iki slottaki ramlari görüyordum şimdi A sloty tamamen gitti hiçbir şekilde görünmüyor.
    Bir sürü rma denemesi yaptım al iade et al iade et firmalar la da papaz oldum iade almayanlar ile mahkemelik olduk felan.
    Kasayi kapatiyorum artik Tek slot 4 GB ram ile gitti yere kadar artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • executive44 kullanıcısına yanıt

valla sende çifte şanssızlık da olabilir. hem anakart hem problemli rame denk gelmiş olabilirsin ama bir önceki arkdaşın yazdığı yöntem denenebilir. o slotalardan birine gözle görülmeyen bişeymi sıkıştı acaba ? Şununla slotlara bi hava bas ama bu alet çok güçlü yarı güçte üfle ve işlemciye tutma. silgi ile ram silme işini ben de duymuştum ama denemedim çalışmayan bi ramime deneyim bakalım işe yarayacakmı

amazon
    FleiBig Hız Devir Ayarlı 650W El Kompresörü Elektrikli Hava Üfleme Körüğü
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08B5FFLQ2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

• olay hava mava tutmak ile ilgili olacağını sanmıyorum. büyük ihtimal ana kartla alakalı bir durum ana kart develeri ve bios yazılım arasında dönen bir takılma ayar vs den oluyordur çünkü bios ayarları ile çeşitli optimizasyonlar yaparken arada 380 gb lik birde ssd yi yaktık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adam gibi usb bellek istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.