|
Merhabalar, gigabyte h55m-s2 rev 1.3 ana kartta 2+2 =4 gb ram ile uzun süredir çalışmaktaydı pc deki yavaşlık sebebiyle ram ve ssd yükseltmesi yapmaya karar verdim. araştırdığımda bu marka model ana kartın 4+4=8 Gb ram ile ve hangi marka model mhz volt değerli ramle çalıştığını öğrendim 2 gb alanında gskil 1333 1.5 v cl9 değerinde (zaten üstünde 2 adet bu ram vardı) 4 gb alanında ise hynix 1333 1.5 v cl9 değerinde (çalışabileceğini ana kartın sitesinden desteklenen ramler kısmından öğrendim) buna isitnaden 2 adet 4 gb hynix 1333 1.5 v cl9 aldım ve slotlara taktım pc açıldı 2-3 dk sonra kendiliğinden kapandı reset attı ve pc sürekli reset atmaya başladı pc açılmaya çalışıyor ancak daha bios görüntüleri gelmeden tekrar reset atıyor bu döngü böyle sürüp devam ediyor. ancak A slottaki rami çıkarınca B slottaki 4 gb veya 2 Gb ram çalışıyor ve pc açılıyor ramler mi arızalı diye B slotta her iki rami tek tek deniyorum pc açılıyor sıkıntı yok ancak her iki rami A slota takınca çalışmıyor(Şimdi bir gelişme oldu 2 slota ram takınca pc açılıyor ama yine rami tek olarak görüyor diğer slotta takılı rami görmüyor) bu neden böyle yapar ? bana kafayı yedirtecek bios felan sıfırladım olmadı, ram slotlarında da öyle pin vs sorunu olduğunu sanmıyorum muhtemelen yazılımsan bir dengesizlik var ama nedir bulamadım rica etsem konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirmi? teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi executive44 -- 26 Ocak 2023; 11:22:50 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt