Şimdi Ara

Pazartesi günü Öğretmen oluyorum [Staj için ] :)[ 2.gün deneyimim içerde]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 26 Nisan'da yani pazartesi günü öğretmen oluyorum
    Beş günlük bir deneyim olcak benim için.Anadolu Öğretmen lisesi öğrencisiyim.Öğretmen liseliler 11.sınıf öğrencilerini zorunlu olarak staja gönderirler.

Bu yılda hayırlısıyla sıra bizde.Beş gün gibi kısa bir zaman ama heycanı var bende Sanırım biraz ben abartıyorum pazartesi günü çocukların karşısına geçtiğimde elim ayağım birbirine dolanmaz umarım
    beş gün boyunca 5.sınıflardan herhangi birinin sınıf öğretmeniyle birlikte derslere gireceğim.Yeri gelcek konu anlatçak çoğu zamanda sanırım dersi takip edeceğim.
    Basit bir staj ama benim için iyi bir deneyim olcak.Belkide meslek seçimimde bazı şeyleride netleştirecek.Şuan için hedefimde öğretmenlik yok ama büyük konuşmak istemiyorum bu staja görede öğretmenlik hakkında net birşey kafamda oluşur diye tahmin ediyorum.
    Beş günlük deneyimimi haftanın bitiminde burda paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
    3 yıldır eğitim dersleri görüyorum keşke heycanla ilgili derste verilseymiş

Bana verebilceğiniz tavsiyelerde varsa sevinirim heyecan vb. durumlar için.Sanırım biraz buna ihtiyacım var

1.Gün
    quote:

Ve ilkgünü atlattık
    Okula saat 8 de gittim.Arkadaşlarla toplanıp öğretmen odasına girdik.Bizi müdür karşıladı.Gerçekten çok iyi biriydi baya destek çıktı bize.Öğretmenler odasından dilediğiniz kadar çay alabilirsiniz dediler.Gerçekten sömürürcesinede çay içtik12.30'da öğle aralarında yine bedavaya öğretmenlerle yemek yedik.
    Sınıflara dağıtıldık sabah 8 de.
    4B sınıfına verildim dört arkadaşımla beraber.Bugün ders anlattırılmadı bana.4 saat sınıf öğretmeni ders anlattı 2 saatte branş öğretmeni ingilizceci denk geldi.5.ders sınav vardı gözetmenlik yaptımDerslerde çok konuşan bi çocuk vardı sürekli onu kestim sınav boyunca Kafasını oynatamadı
    Okula ilk girdiğimde küçük çocuklar hemen yanımıza üşüştüler.Abi ne için geldin hangi takımlısın nerelisin msn adresin ne diye klasik muhabbetlere geçtiler.
    Msn facebook vermedim.İlk dikkatimi çeken ortaokullar aradaki mesafeyi kırmaya çalıştılar özellikle orta 3 ler.Bel altı konuşmalar seviyesizleşmeler falan ne tepki vereceğimi bilemedim yanımdan uzaklaştırdım onları.
    İlkokullarsa gerçekten çok tatlılardı.Öğretmenim öğretmenim diye peşimizde dolaşanlar oldu.İlk tenefüs arkadaşla fincana çayı doldurup dışarı çıktıkBizde illa artist artist dolaşcaz Küçük bir çocuk geldi öğretmenim öğretmenim 6.sınıflardan bir abi telefon getirmiş müdür yasaklamıştı dedi.Tabi orda bir havaya girdik otomatikmen öğretmen moduna girdik
    Son ders sınıf hocalarının boş saatiydi bizi alıp öğretmenler odasına götürdü.Kitaplarını verdi.Yarın ders anlatçaksınız dedi.Gece yatmadan önce ona çalışıp yatıcam.Yani yarın ilk dersimi anlatmış olcam.
    Herşeyiyle güzel gündü umarım yarında bu şekilde güzel geçer (:
    Okuduğunuz için teşekkür ederim.

2.Gün
    quote:

Arkadaşlar bugün 2.günüde atlatmış bulunmaktayım.
    Sosyal Bilgiler dersini anlatmamı istedi sınıf hocası ilk ders.
    Tahtaya geldiğimde ilk heycanlıydım
    Derse giriş yaptığımda öğrencilerin derse katılmak için çalıştıklarını görünce sizde otomatikmen moda giriyorsunuz.Kendimden beklemediğim derecede sınıfa çok iyi hakim oldum.Herkes derse katıldı öğrenci merkezli oldu ders.Ben çok çok bilgi katmadım.Sorular sorarak düşündürmeye çalıştım.Gerçekten çok güzeldi.İlkokulların en kötü yanı sınıfların homojen olmaması.Başarılılarda çok başarısızlarda.Onları derse dahil etmeye çalışmak asıl meseleydi.Sorduğum şeyleri yapamayanlar oluyordu.Kitaplarını dolduramayanlara bizzat gidip fikir vermeye çalıştım tek tek.Dün 40 dakikayı nasıl dolduracağımı düşünüyordum anlatacağım konu yarıda kaldı Öğrenciler gerçekten sizi alıp götürüyorlar zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamıyorsunuz.Ders bitiminde sınıfın bücür kızları Enes abi öğretmen ol sen diyince gerçekten asıl mutluluk bu diyorsunuz.Yani nasıl anlatsam farklı bir duygu onların öyle konuşması insanın çok hoşuna gidiyor.Okadar çok sevdilerki okul çıkışında folklor çalışmamız var lütfen kal Enes abi vs vs konuşmaları çok hoş
    Hala öğretmenlik son tercihim olsada aklımın bir köşesinde öğretmenlik fikri çok yattı.
    Çok zevkli bir gündü daha detaya girmek isterdim ama şuan pek vaktim yok dönem ödevimle uğraşıcam.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 27 Nisan 2010; 15:37:52 >

• ne öğretmeni olmak istiyorsun?

Matematik seçme düşünüyorsan eğer,çocuklar önceki sınıflardan temeli almamışsa kanser olursun.
  • Kolay gelsin.Zamanında aynı şeyi bizde yaptıkZor oluyor,öğrencilerin arasında.Öğrencilerin gözü sende oluyor devamlı sana bakıyorlar.Birde en arkaya oturursan özellikle erkek öğrencilerin yanına.Sana soru sorarlar.Onlara güler yüzlü davranmaya bak..Benim önerim budur.Güler yüzlü ol,ders anlatırken yavaş yavaş anlat,anladınız mı? diye sor falan.Öğretmenle de iyi geçin..
  • unı bıttıgınde allh yardımcın olsun ışsız veya dersanede asgarı ucrete hamal gbı calisan ark.larım var,kpss atama yerlerde-ogretmenlık saygın meslek nerde smdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaggerPoison

ne öğretmeni olmak istiyorsun?

Matematik seçme düşünüyorsan eğer,çocuklar önceki sınıflardan temeli almamışsa kanser olursun.

Şuan için öğretmenlik düşünmüyorum.
    İnşaat Mühendisliği hedefim tabiki hayat bu neyin neolacağı belli olmuyor öğretmenlikte belki seçebilirim.Büyük konuşmamak lazım.Çok korkarım büyük konuşmaktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

Kolay gelsin.Zamanında aynı şeyi bizde yaptıkZor oluyor,öğrencilerin arasında.Öğrencilerin gözü sende oluyor devamlı sana bakıyorlar.Birde en arkaya oturursan özellikle erkek öğrencilerin yanına.Sana soru sorarlar.Onlara güler yüzlü davranmaya bak..Benim önerim budur.Güler yüzlü ol,ders anlatırken yavaş yavaş anlat,anladınız mı? diye sor falan.Öğretmenle de iyi geçin..

Tahmin edebiliyorum hocam.Bir üst dönemdeki arkadaşlarda aynısını dediler.4-5.sınıf öğrencileri bunlar dört gözle sizin yaptığınız bütün hareketleri izliyorlar.Ter bascak sanırım baya.Öneriniz için çok teşekkür ederim.

• Başarırsın dostum sen hani çalışsan kendinden emin birisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norpitiyan

unı bıttıgınde allh yardımcın olsun ışsız veya dersanede asgarı ucrete hamal gbı calisan ark.larım var,kpss atama yerlerde-ogretmenlık saygın meslek nerde smdı

Türkiyedeki hayat koşullarını ve seneye yapacağım öss puanıma göre meslek tercihimi yapacağım.
    Dediğiniz gibi öğretmenlik mesleğinin Türkiyede durumu bu.Bunu seneye tercih yaparken göz önüne alacağım teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®OoLaStoO®

Başarırsın dostum sen hani çalışsan kendinden emin birisin

İnşallah

Sınavlarına denk gelirsem gözetmen olursam az birşey kıyakta geçebilirim gençlere
    Zevkli olucak gibi staj
  • Bende beden öğretmeni olmak isterim ama ayaklarda ritim duygusu yok.Seçmelerden önce kasmam gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Kolay gelsin.Zamanında aynı şeyi bizde yaptıkZor oluyor,öğrencilerin arasında.Öğrencilerin gözü sende oluyor devamlı sana bakıyorlar.Birde en arkaya oturursan özellikle erkek öğrencilerin yanına.Sana soru sorarlar.Onlara güler yüzlü davranmaya bak..Benim önerim budur.Güler yüzlü ol,ders anlatırken yavaş yavaş anlat,anladınız mı? diye sor falan.Öğretmenle de iyi geçin..

Tahmin edebiliyorum hocam.Bir üst dönemdeki arkadaşlarda aynısını dediler.4-5.sınıf öğrencileri bunlar dört gözle sizin yaptığınız bütün hareketleri izliyorlar.Ter bascak sanırım baya.Öneriniz için çok teşekkür ederim.

Şimdi heyeacanlanma desem bile ilk gün olduğundan heyecanlanırsın,2. gün biraz daha rahatlarsın,3-4-5 kesinlikle ortama uyum sağlarsın.Okul öğretmenlerinden biri gibi olursun.Zannedersem senin gibi arkadaşlarında olacak okulda,onlarla vakit geçirirsin.Canın pek sıkılmaz:)

• quote:

quote:

quote:

Şimdi heyeacanlanma desem bile ilk gün olduğundan heyecanlanırsın,2. gün biraz daha rahatlarsın,3-4-5 kesinlikle ortama uyum sağlarsın.Okul öğretmenlerinden biri gibi olursun.Zannedersem senin gibi arkadaşlarında olacak okulda,onlarla vakit geçirirsin.Canın pek sıkılmaz:)

Evet sınıfımda listenin ilk 15'i ile aynı okulda olcam :)

• Enes msn aç
  • Şuan açık
    Konuyu yukarı alalım
    Takım elbiseler hazır
    Ayakkabım kaldı ne alacağıma karar veremedim bide berbere gittik mi pazartesi günü inşallah devlet memuru gibi olucam
  • quote:

Şuan açık
    Konuyu yukarı alalım
    Takım elbiseler hazır
    Ayakkabım kaldı ne alacağıma karar veremedim bide berbere gittik mi pazartesi günü inşallah devlet memuru gibi olucam

Giyimine kuşamına dikkat et:) Sınıfına ders anlattığın öğretmen notlarını senin kılık kıyafetin hakkında bir nebze değerlendirme yaparak verecektir.Staj notları.Hala oluyor mu bilmiyorum ama.Oluyordur büyük ihtimal.

• quote:

quote:

Şuan açık
    Konuyu yukarı alalım
    Takım elbiseler hazır

Giyimine kuşamına dikkat et:) Sınıfına ders anlattığın öğretmen notlarını senin kılık kıyafetin hakkında bir nebze değerlendirme yaparak verecektir.Staj notları.Hala oluyor mu bilmiyorum ama.Oluyordur büyük ihtimal.

Evet hocam öğretmenler hakkımda not vercek.Onlara form dağıtılcak onları doldurcaklar.

• Dostum sen iyisin gene heyecanlısın benim anne baba matematik öğretmeni hayatım boyunca masada yazılı kağıdı gördüm:D

üstüne üstlük bir de anadolu öğretmen lisesine gittim :D şimdi amele mühendisiyim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 23 Nisan 2010; 19:57:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Dostum sen iyisin gene heyecanlısın benim anne baba matematik öğretmeni hayatım boyunca masada yazılı kağıdı gördüm:D

üstüne üstlük bir de anadolu öğretmen lisesine gittim :D şimdi amele mühendisiyim :D

İnşalah bende senin gibi inşaat mühendisi olabilirim.
  • merak etme isteye bağlı ders anlatmak nasıl olsa. Ders anlatmazsın sadece dinlersin olur biter. Hiç de heyecan yapmazsın. Ben de Tekirdağ Anadolu Öğretmendeyim 10. sınıf bizimkiler de gitçek. Ama staj formu dolduruyorlarmış o form olmazsa okuldan mezun olunamıyormuş ona göre aksatma
  • keşke öğretmen olabilsem..Tarih-tc.inkılap tarihi-çağdaş türk ve dünya tarihi derslerinin kitaplarını su gibi ezberlemeye çalışıyorum :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.