Şimdi Ara

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
205
Cevap
5
Favori
33.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Biraz daha güç toplamasını bekliyoruz, tatlı su Göksü Deresi veya Elmalı Barajı en uygunu buna karar verdik.

İsrail Ajanı, İsrail Sazanı, katil balık, doğaya salmayın gibi komplocu provokatörlere; yavru ve eşi olmayan bir balığın nasıl çiftleşip nasıl bir katliam yapacağını sormak gerek. Hayretler içindeyiz. Bu balık hala canlı olduğuna göre yakın bir gölde veya havuzdan tutulmuştur zaten. Kendisinden milyonlarca vardır muhtemelen.
    Nasıl öldürülmeli nasıl kızartılmalı gibi tarifler yollayanlara ise buzdolabına koysak kendi kendine 10 dakikada ölür yüksek zeka gerektiren önerilerine çok da ihtiyacımız yok diye düşünüyoruz.

Diğer taraftan bu garip ve tuhaf duygusal bağı anlayan ve destek veren her tür insana teşekkür ederiz.
    Bir şey yazmaya gerek yok sana görevlilerden birine denk gel de anlat dur bu tatlı su masallarını anlat belki acıyıp ceza yazmazlar sana

Balığın ismine takılmış israil dedik diye,literatür de böyle geçiyor sen istersen kamboçya korona virüsü balığı de.Sıkıntı da bu balıktan milyonlarca ve milyonlarca olması sağolsun bilinçli belediyeler bu balıktan tonlarcasını imha etmek için yarışmalar düzenliyor.

Daha elindeki balığın yavru olmadığından haberin bile yok, balıkçının verdiği diğer sazanlarla kıyaslayıp yavru olduğunu zannediyorsun elindeki balık yetişkin.Sana çok fazla bilgi verdim nasıl ürediklerini de anlatayım istersen belki hoşuna gider tatlı su hayvan severi seni.

Arkadaş hiç ama hiç farkında değil daha elindeki balığın cinsini geçtim yetişkin olduğundan üreyebileceğinden bile haberi yok.Bu balığa acıyarak göldeki binlerce balığın yumurtasını yem yapacağından haberi yok.

Amerika mesela bu konularda acayip katı bırak balık salmayı bazı yerlerde balıkları geri salmak suretiyle avlamak dahi yasak inanılmaz para cezaları dönüyor hele böyle bir konu açılsın bir yere istilacı zararlı balık salıcağız diye anında tepesine biner oranın doğal hayatı koruma polisi hapis cezasına kadar yolu var.

neyse sana açıkladım gayet açık bir şekilde nasıl katliam yaptığını daha da bir şey yazacak değilim. BLOK !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 2 Şubat 2020; 14:3:49 >

• Ailemle uzun senelerdir sazlıdere de balık avlıyoruz. Sazan kadar dayanıklı bir hayvan görmedim. 3 hafta bi leğenin içinde baktık hayvan banamisin demedi. Ardından leğendwn alıp akvaryuma aldık orda kaç ay yaşadı bilmiyorum ama ölmüyor. Bu elinizdeki de yerli sazan değil bir kaç arkadaşın bahsettiği gibi israil sazanı. Çok güçlü bir balık ve gittiği ekosistemi çökertiyor resmen. Sazlıdere de eskiden kızılkanat, turna felan alırdık. Gelen sazan da tadı da kendi de harika olurdu. Ne zaman şu israil sazanı orada çoğalmaya başladı adam akıllı balık tutamaz olduk. Eğer bakacaksanız evde bile bakarsınız buna. Ekmek atın onunla beslenir sorun yok.
    Edit: Ayrıca bu balık yetişkin hocam (: öyle yavru diyeceğiniz çok bi hali kalmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhrider -- 2 Şubat 2020; 13:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal kardeşim bıçağın sırtiyla sağlam vur kafasına ölüyor hemen sonra pullarını temizle, halka halinde kes bir parmak kalınlığında kızgın yağa at balığı kılçığı kalmaz yenir. Afiyet olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu balık dondurucan çıktığın da bile yaşıyor.Köyde balıkçı birisi vermişti , 2-3 saat yol gittik hala zıplıyordu.
    Göl kurusa yağmur da yeniden canlanır bunlar.

• Sopayla vur
  • resimde gördüğüm kadarıyla yan yüzüyor. yan yüzen balık yakın zamanda ölür.
  • Millet sana doğayı tehlikeye atıyorsun diyor, sen siyasi algınla iş yapıyorsun ne tür bir değişiksiniz bayım? İstilacı tür diye bas bas söyleniyor, neyin peşindesin?

• Bu konuyu egmye iletsek sonuc alabilir miyiz online ihbar etsek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim kafan mı güzel istilacı tür olduğunu bilip salman doğru değil, senin gibi bir akıllı balon balığı salmış akdeniz balon balığı kaynıyor eskiden balık tutardık bu balon balıkları yüzünden ağırlıkları kaybediyorduk, ve çok pis sövüyorlar eti de yenmiyor zaten tutulan balonun bağırsaklarını deşip geri denize salıyorlar sen kalkıp İsrail sazanını salarsan kulakların çınlar benden demesi

• Ne geliyorsa bu romantiklerden geliyor hocam. Eğitilmiyorlar da. Güzelce anlatmışsın anlamıyor.

Bunun bir benzeri de sokakta köpeklerini besleyenler. Beslemenin çözüm olmadığını, besledikçe daha fazla çoğalacağını düşünmüyor. İnsanlara saldırmaya başladılar artık. Isırılan hatta ölen çocuklar var. Kısırlaştırsınlar en azından diyorsun seni kısırlaştırsalar iyi mi olur diyorlar. Adamlar binlerce deveyi öldürüyor çok su tüketiyor diye bizimkiler çirkin bir balığın derdinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Bu konuyu egmye iletsek sonuc alabilir miyiz online ihbar etsek?
    Doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne şikayet etmek daha doğru olur diye düşünüyorum.

@Hobar Kesinlikle çok haklısın,bu balık zaten pullu veya aynalı sazan olsa biz diyeceğiz şu göle şuraya sal diye.Köpek mevzusunda da bir yazı yazmıştım konuya o da çok sıkıntlı konu. Yani madem bu balıkla aranda bir bağ oluştu ve biz bunu anlayamıyoruz.Niye sen bu balığı bir yere salıyorsun,al evinde 100 200 litrelik bir akvaryum donat içini filtreylen besle gitsin doğaya da bir zararı olmaz sen de balığından kopmamış olursun.Şov işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 2 Şubat 2020; 16:7:23 >

• Sazan ve kefal yiyenin kendine hayrı yoktur ya Bostanlı mezattan yapıştır bir deniz levreği oh mis
  • ekmek vereydiniz buğday yerine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Buna mucize diyorsan hayatında canlı balık pek görmemişsin galiba. Denizden tuttuğumuz balıklar yaralanmadıysa susuz ortamda zaten 1 saat kesin yaşıyor. Evde tatlı suya bırakınca bile uzun süre yaşıyorlar. Diğer balıkları yiyip burada ye diyenlere ders vermeye çalışmanız da ayrı bir tezat.
    Bir saat susuz nasıl yaşıyorlar ya

• sazan.avi
  • O size artık tanrı misafiri ve Barajdan başka çare yok hocam.

• Ben gölde 8 adet sazan balığı yakalamıştım bir kaçı orada ölmüştü hepsini bir poşete koyup buzluga attim kılçığı cok olduğu icin ben yemiyorum 1 hafta sonra fakir birine hediye etmek icin buzluktan cikardim biraz eridikten sonra baktim balıkları çoğu geri canlandı şaşırdım baya açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: BehzatÇ.

Bir balığın solungaçlarını yeteri kadar ıslak tutarsanız suyun dışında olsa bile havadaki oksijeni soluyabilir mucize dediğin şey bu mu

Hoş bir tesadüf olarak salabilirsin balığı

Edit: Ayrıca sazan tatlı su balığıdır büyük ihtimal bir çiftlikten gelmedir o balık göle salabilirsin

Alıntıları Göster
    Konu sahibine: balığı öldürmeyin hocam, salın yaşamına uygun suya gitsin bence.

========================

Balığın solungaçları, oksijen ile nefes alması, oksijenin kendisi, bizim gibi canlıların çoğunlukla yeşilliklerin ürettiği oksijen ile solunup yapması daha bir sürü şey hepsi zaten tesadüf.

Bu yapay zeka konuşabilen robot kimin ürünü desem, süper zeka bilimin ürünü, tasarımcıları çok zeki bilim insanları.

Peki bu aşağıdaki kimin ürünü desem, yok canım o kimsenin değil tesadüfi bir ürün sadece.

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım?

Dandik bir robotun ardında süper zeki bilim insanları olan bir tasarımcılar grubu var. İnanılmaz insan vücudunun ve daha nice canlının ardında tesadüf var. Allah sizi islah etsin çocuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 2 Şubat 2020; 19:43:25 >

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Neden kafasıyla pisiriyoruz ya cok merak ediyorum balıkçıya sordum usulü o dedi başka da bir şey demediyani tat mi veriyo yoksa yerken tipi mi hoş oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Konu sahibine: balığı öldürmeyin hocam, salın yaşamına uygun suya gitsin bence.

========================

Balığın solungaçları, oksijen ile nefes alması, oksijenin kendisi, bizim gibi canlıların çoğunlukla yeşilliklerin ürettiği oksijen ile solunup yapması daha bir sürü şey hepsi zaten tesadüf.

Bu yapay zeka konuşabilen robot kimin ürünü desem, süper zeka bilimin ürünü, tasarımcıları çok zeki bilim insanları.

Peki bu aşağıdaki kimin ürünü desem, yok canım o kimsenin değil tesadüfi bir ürün sadece.

Dandik bir robotun ardında süper zeki bilim insanları olan bir tasarımcılar grubu var. İnanılmaz insan vücudunun ve daha nice canlının ardında tesadüf var. Allah sizi islah etsin çocuklar.

Alıntıları Göster
    İşte senin gibi insanları olağan şeyler gösterip bak mucizeler yaratabiliyorum diye diye kandırdılar.. Bu arada o oksijenin %80'ini algler üretiyor yeşillikler yada bitkiler değil

Ayrıca bilimle alakalı bir şey söylemedim ben ne alaka bu şimdi

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.